• ağına düşürdüğü benim gibi tarifeden habersiz pintilere, günün geri kalanını zehir eden pis kazıkçı. lütfen "demek ki muamelesi iyiymiş" diyerek dalga geçmeyiniz. adama borcumu sorup 25 lira cevabını alınca, gözüm aynadan kendime ilişti. benim kaşlar aynı güiza gibi, ağlak ağlak bakıyorum. bu terbiyesiz ya hesap bilmiyor, ya dayak yememiş. napıcaz, bayıldık 25 lirayı. "yok mu parfüm, marfüm, boca et bakayım üstüme" diye kıllık yaptım ben de. çıkarken "hayırlı işler" falan da demedim, anlamıştır o hatasını.
  • sakal tıraşına 15 tl ver yeter der.

    ayrıca iki dakikada sakal tıraşını bitirip ulan çabuk bitti o kadar da para alcaz diye düşünüp bunun üzerine yarım saat favorileri düzeltme hareketleri yapan berberdir. ya da sakalı herkes alıyor marifet favorilerde mesajı vermeye çalışıyordu bilemedim şimdi.
  • aynasında gömülü lcd bulunduran mekanı vardır ondan. yoksa resmi yıllardır değişmeyen, sakalı köpükten ak pak olmuş saçlar conti adamdan oluşan silindir şeklindeki arko traş sabunu* bulunduran yerlerde promosyonsuz yıkama hariç standart fiyat 8 tl'dir. yıkamayla beraber "10 tl versen yeter"dir. dikkatinizi çekerim 10 tl'dir değil. 10 tl versen yeter. promosyon olunca 5, saç sakal yıkama 7 gibi versiyonlaı da mevcuttur.
  • 6 ay önceye kadar benim berberim. zaten kırk yılda bir giderim berbere. ayda bir yani. mahalledeki sürekli gittiğim berberin haftasonu halısaha muhabbetinden, kendisi gibi çorum-yozgat-çankırı şeytan üçgenindeki çakal çalışanları ve dükkandan çıkmayan kankalarından sıkılıp yeni berber aradım.
    baktım tek başına çalışan, çakal çukal duruşu olmayan düzgün bir ağabeyin dükkanı var. temiz de. iyi dedim lan gideyim. ayda bir gittiğimden dolayı saçıdır sakalıdır genetik lanetim göz kenarından kıllardır aldım hizmetimi. dedim ne kadar, çok kibar bir dille cevapladı "15 lira abim". ee dedim iyi. %50 pahalı ama kafam sikilmiyor. bir ay sona gittim "16 lira abim", 1 ay sonra "17 lira abim". 1 yıl kadar böyle gitti "25 lira ver yeter abim" dediğinde şalter attı benim. kaldırdım sandalyeyi... hehe yok lan. paşa paşa ödedim, iyi günler diledim tatlı dille ama içimden "yeter lan bir daha geleni siksinler dedim" ikiyüzlüce. neden? ben de sizler gibi bir insanım.
    sonunda cadde üstündeki saç sakal yıkama 5 lira hizmetini seri şekilde sunan 30 koltuklu berbere başladım. hem seri üretim/hizmet olduğundan geyik dinlemiyorum hem de "hihi abim", "hehe abim" diye saç sakal tıraşına 25 lira vermiyorum.
  • on numara traş eden berberdir. saç sakal 45 veriyorum. saça da 30 alıyor artık. eskiden 25'ti.
  • saçlarımı kestirme kararı aldığım şu günlerde, kararımı biraz daha erteleten berberdir.
  • hemen hemen çoğu alışveriş merkezinde bulunan kazıkçı berberlerin yarısını isteyen berberdir. tabii ki bu çok istediği gerçeğini değiştirmez. şahsî fikrime göre saç traşına 5, hadi taş çatlasın 10 liradan fazla vermek gerizekalılıktır. hele hele 25ti, 50ydi falan. hasta mısınız lan, saç ekmiyor adamlar kesiyor.
  • (bkz: kes tıraşı)
  • bu ve bundan daha pahalıya saç kesen berberlerde müşterilerin de beklentisi artmaktadır efendim. misal ben, bir saç kesimine 25 tl ya da daha yüksek bir ücret verir miyim, açıkçası verebilirim ama bu parayı verdiğimde müşteri olarak beklentilerim de katlanır. o berber benden bir saç kesmine o kadar parayı alıyosa, bana dükkandan çıkar çıkmaz çevredeki tüm 18-25 yaş arası güzel hatunların üstüme atlayacağının garantisini vermesi gerekir. beni böyle bir hatun mıknatısına çeviremiyorsa, o kadar parayı da talep etmeyecek, traş+yıkamaya "10tl/15tl ver yeter abi" diyecek. benim için berbere verilen o paranın karşılığı bu.

    (bkz: yerse)*
  • berber değil "erkek kuaförü"dür. öyle söyleyince daha havalı daha bir sosyetik oluyor, attığı kazığı haklı çıkarmış oluyor. yersen.
hesabın var mı? giriş yap