• sadece doğa ile etkileşim içerisinde olan insan türü için bunu diyebiliriz
    vicdan, düşünce, din ve benzeri kavramlardan etkilenmemiş
    ve dolayısı ile davranışlarında doğallık olan insan diyebiliriz...
  • (bkz: safsin di mi)
  • ya fazla umursamaz ya da insandan yana umudunu yitirmeyen insandır.

    aynı zamanda sık sık yediğim yaftadır. saflık, salaklık ile uzaktan akrabadır. özellikle yeni tanışılan muzip insanların yanında gün yüzüne çıkar. muzip insan, sizinle bir güzel makarasını geçerken saflığınızın derece derece yükselişi, seyre değer bir manzaradır.

    sonrasında* köfteyi çakmaya başladığınız bir kıvama geldiğinizde, kendiniz şu şekilde savunmak durumunda kalabilirsiniz ey saf kardeşlerim:

    - "senin maytap geçtiğini anlamamış olmam salaklığımdan değil, nezaketimdendir. ben ne bileyim senin birinci sınıf bir ağız or..su olduğunu"
  • böyle olduğunun farkında olup bundan memnun olanını görmedim. genellikle diğerleri tarafından kullanılırlar çünkü.
  • - abi çay ister misin?
    + olur sağol
    - şeker?
    + yok ben kendi şekerimi koyarım
    - nedir abi o koyduğun?
    + tatlandırıcı. benim şekerim de bu.
    - neden koyuyorsun ondan?
    + şeker hastasıyım ben
    - aa büyük geçmiş olsun abi
    + sağol
    - (şeker kutusunu uzatır yine) abi şeker alır mısın?
    + ??
  • ne kadar temkinli davranırsa davransın, insanlardan ne kadar uzak durmaya çalışırsa çalışsın, insanlara güvenmek isteyen ve onlara bir şans vermesi gerektiğini düşünerek hareket eden, kandırılmaya ve kullanılmaya müsait hassas insanlardır. acı gerçekleri iş işten geçince anlar ve içten içe üzülür ama yine de ümidini kaybetmez, insanlara olan öfkesi geçip gider. bir kaç kötü örnek için herkesi harcamaması gerektiğini bilir, çünkü dışarıda bir yerlerde kendisi gibi düşünen-hisseden biri olduğuna dair inancı yüksektir. ama her yeni tanıdığı insanda 'bu acaba bana nasıl zarar verecek', düşüncesi kafasında yer etmeye başlar.
  • youtube de önizleniminde çıplak insanlar olan bir saatlik bir videoyu o sahneyi izlemek adına hatim eder ama bulamaz o aradığı sahneyi. bu tarz insanlar da gizli abaza, özünde saf olarak lügatımızda yer etmişlerdir.
  • doğal seleksiyona hala neden uğramadığına şaşırdığım insan türü. salaklıkla karıştırmamak gerek. nerede ne yapmaları gerektiğini iyi bilirler, bir işin doğrusunu anlattığında ikinci tekrara gerek kalmaz hemen kaparlar ama iş insanlara güven konusuna gelince saflıkları yine tutar hataya düşerler.
  • saflığının bedelini er ya da geç ödeyecek insandır.
  • bildiğini bilenin arkasından gidiniz
    bildiğini bilmeyeni uyandırınız
    bilmediğini bilene öğretiniz
    bilmediğini bilmeyenden kaçınız
    -konfiçyüs-

    hayatı ipe ipe öğrenecek insandır.
hesabın var mı? giriş yap