• sözlükteki "ekonomik kriz" başlıklarına olan ilginin düşmesinden de görüleceği üzere, 15 temmuz'dan sonra bir çok ekonomist, kurum ve firmayı endişelendiren ekonomik kriz çıkma ihtimali, giderek gündemden düşüyor gibi gözüküyor.

    6 aylık ihracatın geçen seneye göre %8,2 artması, bugün açıklanan temmuz ayı ihracatının geçen temmuz'a göre %30 artış göstermesi, turizm'de dengeli bir artış trendine girilmesi, borsaya olan güvenin artması, sene sonunda ekonomik büyüme oranının %7'ye yaklaşacağı tahminleri, imalat sanayii ve özellikle konut sektöründe talepte belirgin bir daralma yaşanmaması, fed'in sıkılaştırmaya gideceği beklentilerinin kalkması/ötelenmesi, iç siyasi durumun öyle ya da böyle konsalide olması, ortadoğu'da çıkacak büyük bir kriz beklentisinin azalması, yurt dışından giderek artan sıcak para akışı, vs bir sürü faktör neticesinde, artık ülke gündeminden "ekonomik kriz" beklentisi düşmüştür.

    dolar ve euro'nun beklendiği ölçüde artmaması bir yana, düşme trendine girmesi de bununla ilgilidir. borsa da, böyle bir ortamda, yabancı yatırımcıların da ilgisi ile, tarihi rekorlar kırıyor.

    bu koşullar altında kriz beklentisi ile dolar ve euro biriktirenler de son 8 ayda büyük zarar etmişlerdir. halihazırda yurt içi birikimlerin çok büyük kısmı döviz üzerinden olduğundan, eğer ekonomik ve siyasi koşullar bir süre daha böyle devam edecek olursa, milyonlarca insanın panik halinde döviz bozdurması neticesinde, yakında dolar ve euro'da çok daha büyük değer kayıpları görebiliriz.
  • (bkz: 1 ağustos 2017 benzin ve motorin zammı)

    öyle böyle iyi değil.
  • sayın bahçeli'nin erken seçim lakırdısı yapmaması ifadesi olsaydı, sonrasını okumadım diyecektim. hevesim kursağımda kaldı. alacağın olsun trol kardeşim.
  • mazot 1 lira değilse bence her gün ekonomik kriz var.
  • (bkz: yav he he)
  • atlatmış halimiz buysa iyi valla.
    1 agustos 2017 aklıma gelen bazı meyve sebze fiyatları
    karpuz 1 tl
    şeftali 5 tl
    domates 3 tl
    kayısı 7 tl
    çilek 10 tl
    üzüm 3.5 tl
    böğürtlen 10 tl
    biber 4 tl

    hal böyleyken adamlar kalkmış krizi iyi atlattık diyor. bence ekonomik krizin tam ortasındayız da kimse farkında değil. üretim ve tarım politikalarındaki sıkıntılara hiç değinmiyorum bile...
  • dolar dolar dediler, dolmadi.
hesabın var mı? giriş yap