• şaka gerçekten. %7 ile gümbür gümbür geliniyorsa o ayrı :)
  • kime göre neye göre gumbur gumbur sorusuyla karsi karsiya birakandir
  • akp anketlerinde 7-8 bandında olursa ilk seçimde yalnızca barajı geçecektir. sonrasında yapacağı işler iyi olup sosyal medyada yer bulursa bir sonraki seçimde gümbür gümbür gelecektir.
  • katılmadığım önerme. hatta seçim sonrası iyi parti balonu başlıklarını çok sık göreceğimizi düşündüğüm konu.

    meral akşener parti kadrosunu açıklayana kadar esrarengiz bir tutum sergilemiş olması onu cazip kılmıştı. bilinmezi oynamak bütün kitlelerde bu konu özelinde bir fikir ortaya atılmasına sebep oldu.

    kadrosu konusunda da son derece iddialı idi. özellikle yaptığı en büyük vurgunun mhp'nin b takımı olmayacağı yönündeydi.

    kadro açıklandığında meral hanım'ın ne kadar haklı olduğunu gördük. takımı mhp b bile olamayak şekilde mhp u18 kıvamında kaldı. her kesimden yüzlerce kurucu açıklandı. parti içindeki söz sahipleri ise hep aynı kesimden.

    rasyonel olarak baktığımızda sağ grup içinden bir sağ parti çıkması şu anlamda kendileri dahil kimseyi etkilemiyor. meral akşenir'in özellikle oy alması gereken kesim doğu ve güney doğu olmalı ki hareketi bir anlam ifade etsin. gel gelelim türkçülük naraları atan ümit özdağ ile bu nasıl mümkün olacak bilemiyorum.

    işin başlangıcında chp tabanından bir kayma oluyormuş gibi gözükse de o taban meral akşenir'in hükümetten ya da mhp'den farklı olmadığını çok kısa zamanda gördüler/görüyorlar/görecekler. tekrar söylemekte fayda var: türkiye'nin ihtiyacı olan merkez sağ parti değildir.

    türkiye'nin, türkiye'nin kendi sorunlarını ifade eden bir partiye ihtiyacı vardır. akp ilk döneminde gelirken ekonomi söyledi, chp koalisyon yolunu açtığı seçimde ekonomi konuştu, hdp ekonomik ve halkın sözde marjinal bir kesimine hitap ederek bu oyları aldı. şimdiye kadar sadece mhp ideoloji partisi olarak buralara gelebildi. bundan sonra da kendileri siyasi arenada görmemeyi canı gönülden dilerim.

    velhasılı gün gelir devran döner bilinmez fakat, 11 kasım 2017 tarihi itibarı ile iyi parti'nin %5'i göremeyeceğini düşünenlerdenim.
  • merak içinde kalmıştık, nerelerdesiniz diye.

    (bkz: saka maka yazarlarinin ortada gorunmemesi)
  • fetöcü lord eddard stark haini bile apar topar algı yönetimine başladıysa, şu an en az %30 oyu var iyi partinin.

    (bkz: çember daralıyor furkaaan)
  • mümkün olandır. aşırı sempatim var ablama sonu hayrolsun. güçlü kadın siyasetçi görmek, hele doğru argüman kullananını... güzel şeyler bunlar
  • 2019 secimlerinde rte'ye baskanlik yolunda engel olusturmak icin hayata gecirilen iyi parti projesi kanatimce ismi gibi iyi sonuclanmayacak.
  • oyunun 10-15 bandında olacağını düşündüğüm partidir. mhp den ne kadar farklı onu seçimden sonra göreceğiz çünkü üyelerinin %90 ını eski mhpliler oluşturuyor galiba
hesabın var mı? giriş yap