• kimi kaba ve fekat yine de komik espriler iceren film. misal,

    --- spoiler ---
    zenci kordur ve trende 1. mevkiide yolculuk etmektedir. konduktor kendisine zencilerin 1. mevkiide yolculuk edemeyecegini soylediginde, once buna bir anlam vermemesine ve daha sonra durumu kavradigindaysa "neaaahh? ben zenci miyim yoksa?" diye aglamasina ben sahsen gulmustum!
    --- spoiler ---
  • olağansütü bir komedi her sahnesi ustaca düşünülmüş, filmden çıkarken yanak kaslarınızın ağırdığını hissettiğiniz film:

    gene wilder (sağır olan) bir ortama sessizce girmeye çalışırken aalrm çalışmaya başlar. alarm son ses öterken kurtarmak istediği kişinin debelendiğini görür ve ona eliyle sus işareti yapar )
    bunun gibi onlarca sahneye sahip izlenilmesi gereken bir başyapıt
  • hayatımda izlediğim en komik filmlerden biriydi kesinlikle.özellikle filmin başlarında kız kardeşi kör adama sen zencisin dediğinde adamın "neeee,ben zenci miyim,neden daha önce söylemedim" demesi ve o andaki mimikleri hala aklıma geldiğinde beni güldürüyor.
  • yanlış hatırlamıyorsam türkçeye "bana göz kulak ol" şeklinde çevirmişlerdi. cuk oturmuştu.
  • imbd notu 6.4'ten çok daha fazlasını hak eden 1989 yapımı komedi filmi. 5 dakikada bir kahkaha attırır adama.
  • bugüne kadar izlediğim en iyi beş komedi filmleri arasına rahatlıkla giren film. kesinlikle espriler çok kaliteliydi. herşey eskiden güzelmiş diyesim geldi nedense :).

    fırsatını bulursanız izleyin derim kesinlikle.

    ayrıca kevin spacey'in 30 yaşındaki halini de bu filmde görebilirsiniz.
  • richard pryor'ın olağanca zenciliğine rağmen "isveçli" doktor olarak konferansa katılması gibi pek çok muhteşem sahnesi vardır. joan severance gibi bir tanrıçanın varlığını da unutmamak lazım.
  • --- spoiler ---

    türkçesiyle "bana göz kulak ol", 1989 abd yapımı komedi-macera filmi. filmin yönetmeni arthur hiller'dır. filmin başrollerinde ise dönemin popüler sinema yıldızları richard pryor ve gene wilder yer almaktadır. biri sağır, diğeri görme engelli olan ikilinin bir suç olayını açığa çıkarmalarını konu alan güzel bir filmdir. filmin müziklerinde ise stewart copeland imzası vardır. dönemi için oldukça beğenilmiş ve ilginç bir filmdir. son olarak, filmin imdb.com puanı 6,8/10'dur.

    konusu
    filmde, biri sağır, diğeri kör olan, ama bu kusurlarını kabul etmeyen iki arkadaşın başına gelen komik olaylar anlatılır. bir adam öldürülür. cinayetin tek tanıkları sağır olan dave lyons (gene wilder) ve kör olan wallace 'wally' karue 'dir (richard pryor). iki sıradışı adam, el ele vererek suçlularla mücadeleye başlarlar.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt0098282/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/…see_no_evil,_hear_no_evil

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=t_geogviuek

    --- spoiler ---
  • başrollerindeki richard pryor'ın körü, gene wilder'ın ise sağırı canlandırdığı, mimiklerin konuştuğu, zamanının ötesinde mükemmel bir komedi filmi.

    normalde amerikan komedi filmlerine pek güvenmeyen biri olarak oldukça beğendiğim bir film olmuştur. filmde ayrıca kevin spacey ve joan severance de rol almaktadır, fakat kevin spacey şaşılacak şekilde çok kötü bir performans sergilemektedir. hatta başlarda film gereği mi böyle oynuyor diye düşünmedim değil.
  • 90'larda seyrettiğimizde iyi güldüğümüz bir filmdi. biz büyüdük ve kirlendi dünya.

    geçen gün tekrar seyrettim. iki küfürlü sahne hariç gülmedim. onları da şuraya yazayım da iki sene sonra şu yazı karşıma çıkarsa neymiş onlar demeyeyim.

    --- spoiler ---

    1.
    elleri arkadan bağlı gene wilder son istek olarak katil abladan burnunu kaşımasını ister. bundan sonra aynı soru karşısında richard pryor " sanırım sikişmek seçenekler arasında değil der.

    2.
    hasta numarası yapan richard pryor'a yardıma gene wilder gelir; histerik körlük yaşıyor der. ve aklına ilk gelen kelimeyi söylemesini ister richard pryor'dan. onlarda doktorun arasında adamımızdan gelen cevap çok yaratıcıdır: amcık.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap