• görme engellilere kitap seslendirmek amacını taşıyan bir gönüllü grup. üyeleri seslendirdikleri kitapları beyazıt devlet kütüphanesi görme özürlüler bölümüne devrediyor ve görme engelliler kitaplara bu şekilde ulaşabiliyorlar. şimdiye dek pek çok kitap seslendirilmiş ve seslendirilmeye de devam etmekte. detaylı bilgiler ise aşağıdaki adreste mevcut;
    http://www.seslikitapgonulluleri.com/
  • seslendirilmiş kitapların listesi adlı bölümünde "komünist manifesto" yerine "kominist manifesto" yazan site. yararlı bir iş yaptıklarını düşünmekteyim, lakin her konuda özenli olmadıkları aşikar.
  • görme engellilere gönüllü olarak kitap seslendirmek için kurulmuş,siteye üye olup ismi verilen kitapları kayıt yapabiliyor sonrasında kayıdınız beyazıt devlet kütüphanesi görme özürlüler bölümü'ne gönderiliyor .
    http://www.seslikitapgonulluleri.com/default.asp
  • görme engelliler için gönüllü olarak kitap seslendirerek, bu kitaplari beyazit devlet kütüphanesi görme engelliler bölümü'ne kazandırmayı amaçlayan insanların oluşturduğu grup.
  • görme özürlülerin kitaplardan yararlanabilmeleri amacıyla ortaya çıkmış olan faaliyet.
    aşağıdaki link aracılığıyla da görülebileceği gibi, dileyenler, söz konusu oluşumun e-grubuna üye olduktan sonra daha önce seslendirilmiş olan, seslendirilmesi devam etmekte olan ve seslendirilmesi istenen kitaplar listesine ulaşabilir ve katkıda bulunabilirler.

    (bkz: http://www.seslikitapgonulluleri.com/)
  • harika bir amaca hizmet ediyorlar fakat harika bir şekilde insanları yardım etmekten de soğutuyorlar. okurken sayfa sesi çıkmayacak, ses tonun yükselip alçalmayacak, ağzından nefes alacaksın gibi istekleri var.

    bir kere sayfa çevirme sesini nasıl engelleyebiliyoruz anlamadım. denedim, haşur huşur bir ses çıkmasa bile "hiç ses yok" da olmuyor.

    bir gün önceki sesimle bugünki sesimi bırak, sabahki sesimi bile çıkaramam ben şimdi. aksırıp tıksırırken kitap okuyacağım da demiyorum ama "bir seslendirici tarafindan farkli günlerde yapilan kayitlarda ses yüksekligi (siddeti) çok farkliliklar gösterebiliyor." ne demek? ne kadar büyük bir farklılık gösterebilir?

    "nefes alirken, daima agizdan nefes alinmali. burundan nefes alinmasi halinde dikkat çekici sesler çikabilir. nefes alma sirasinda dili oynatmamaya da dikkat edilmelidir." demişler. anlıyorum isteklerini, saygı da duyuyorum. "yok ben dilimi hep oynatırım" da demiyorum ama...

    şimdi ben desem "amaaaan siktir et" sen desen "amaaan boş verelim" nasıl olacak? ki eminim vardır yazdıkları binbir türlü minik detaylar yüzünden yapmayan. neden bu tür insanları soğutacak şeyler öne sürüyoruz? "bir kitap da eksik oluversin" diyebilecek durumda mıyız?

    bir de "okutulan her kitap, onu seslendirecek kisinin ses özelligi dikkate alinarak seçilmelidir. örnegin, yumusak ve akici bir ses tonuna sahip bayan bir okuyucuya bir kahramanlik kitabi okutulmamalidir." demişler. buna özellikle bayıldım. ben korku kitabı okumak istiyor olabilirim, kahramanlık kitabı da okumak istiyor olabilirim. maaşlı elemanın değilim ki sen seçip bana veresin. belki de tiyatrocuyum ve bir erkekten çok daha iyi tonlayarak okuyacağım? [kadınlarla(bayan?!?!) kahramanlığı da bağdaştıramayan, bağdaştırılmasına izin vermeyen bir zihniyette olmalarından bahsetmeyeceğim. iyi bir amaçları olduğu için.)

    deneyeceğim bakalım dilimi oynatmadan ağzımdan nefes alıp, sesim değişmesin diye ara vermeden, kahramanlık içermeyen bir kitabı okumayı. beğenmezlerse kabul etmiyorlarmış. milyonlarlarca kitap seslendiricisi var da ben mi bilmiyorum?

    ama bütün bunlar süper bir amaca hizmet eden gönüllüler oldukları gerçeğini değiştirmiyor.
  • bu gönüllülere alternatif olarak;

    [http://www.sesleniyoruz.com/ http://www.sesleniyoruz.com/]
  • hep aklımda olan bir fikirdi, şuan bu kadar aktif bir kitlesinin olmasını bilmek ve bir üyesi olmak çok güzel. biraz scent of a woman, biraz da the reader karışımı bir tat. as good as it gets bu tat var mı henüz bilmiyorum izlemedim. sanırım çok yakında izlemem gerekecek.

    (bkz: sesli kitap gönüllüsü olmak)
  • kurumsallaşmiş bir abisi olarak (bkz: getem)
hesabın var mı? giriş yap