• müzik zevki bir bakıma insanın kültürel birikimi, hayat görüşü hatta politik görüşünün bir yansıması olduğundan sevgili ile aynı müzik zevkine sahip olmak bir ilişkide belirleyici faktörlerden biridir. her şeyden önce, tanışma aşamasında üzerinde konuşulabilecek konular için bir zemin hazırlar. hatta ortaklaşa beğenilen müziklerin benzerlerinden karşılıklı öneriler şeklinde yeni bir paylaşım ortamı açılır. çalan müziğe göre seçilen mekanlara gidildiğinde iki tarafın da müzikten sıkılmadan, rahatsız olmadan iyi vakit geçirmesi garanti gibidir, bu da ilişkiye olumlu olarak yansıyacaktır. birisi rock bar'a gitmek isterken diğerinin türkü bar'a gitmek istemesi ve birinden birinin diğerini kendi tercihi için ikna etmesi durumunda olabilecekleri düşünürseniz mekana gönülsüz giden kişinin yaşayacağı müzikal işkenceyi de gözünüzde canlandırabilirsiniz. apolitik bir insanın sevgilisinin politik mesaj kaygılı şarkılarına maruz kaldığı zaman çektiği sıkıntı, o tür müziği tercih eden bir insanın club'larda çalan dans müziğini içi boş ve sığ bulması ile karşılaştırılabilir. brutal vokal dinletilen bir opera hayranından "ay, yırttı adam ses tellerini" tepkisini duyabileceğiniz gibi bir hardcore dinleyicisine opera dinlettiğinizde "niye bağırıyor bu kadın" yorumunu duyabilirsiniz. farklı müzik zevkleri olan iki kişinin aynı ev içinde yaşaması bile bir sinir harbine dönüşebiliyorken, aynı müzik zevkine sahip olmayan iki kişinin sevgili olması da iyi sonuçlar vermeyecektir. oysa aynı tür müzikten keyif alan bir çift bu keyfi konser, festival gibi etkinliklerle daha da keyifli hale getirebilir. müzik tercihi bir bakıma hayat tarzının bir parçası olduğundan aynı müzik tarzlarını seven insanların yaşam biçimleri ve hayattan beklentileri de birbirine yakın olacaktır. ortak müzik zevki aslında iyi bir beraberliğin habercisi gibidir.
  • pop dışındaki müzik türlerinden oluşan bir müzik zevkine sahipseniz oldukça zor olandır. ama bulunursa tadından yenmeyen, bir ömür boyu birbirinizden şarkılar takas etme isteği uyandıran muhteşem bir nimettir.
  • ilişki adına kesinlikle bir artıdır. paylaşabilmek, eğlenebilmek, aynı duyguları hissetmek açısından güzel bişi.
  • sevgiliyle müzik dinlerken iki tarafında zevk almasıdır. hayatı paylaşmanın hazzı en güzel birlikte alınır. (bkz: lounge music)
  • tadından yenmez.
    sevgiliye en sevilen şarkılar dinletilir. o da içlerinden bazılarını çok seviyordur, hatta bazı şarkıların da anısı vardır onda, anlatır.
    o da kendi şarkılarını dinletir, ''aa bunu da mı biliyorsun!'' diye şaşırılır. bi hayranlık duyulur. daha sonra dinlettiği şarkılarla bu hayranlık giderek artar.
    kimi zaman da şarkılarla anlaşırsınız; o anki ruh hali, beklentileri, hayalleri...
    artık tüm şarkılar ikinizindir.
  • sevgili adayi ile de ayni muzik zevkine sahip olabilmek. gittikce sizi yakinlastirir, romantizm eglence ne ararsan ayni duygu yogunlugunu yasamaniza neden olur.
  • gereklidir bence. heavy metal seven biriyle klasik jazz seven biri anlasamiyor tabii ki. muzik zevki sadece muzik zevki degildir bana gore. insanin kisiligini yansitan bir sihirdir muzik. dolayisiyla biriyle ayni muzigi dinlemek, onunla daha iyi anlasmak demektir.
  • sevgilicilik oyunu için çok da gerekli bir kriter değil. ama evcilik oyunu için iş değişir. evde arabesk mi çalacak, serdar ortaç mı, metal mi, çaykovski mi bi düşünmek lazım.
  • zaten olması gerekendir. karşındaki insanla aynı zevklere sahip olmadan nası bir sevgililik durumu söz konusu olabilir hayal bile etmek zor. burda sadece müzikten bahsediyoruz tabi ama farklı film tarzlarını sevmek o kadar büyük sorun yaratmazken farklı müzik türlerini sevmek biraz sorun yaratır açıkçası, çünkü müzik genelde insanların yaşam tarzına yansıyan bir kültürdür. kısaca dinlediğin müziği söyle sana kim olduğunu söyliyeyim gibi bişey var yani *
  • frekanslarınızın uyuştuğunu gösterir.
hesabın var mı? giriş yap