• ilişki adına kesinlikle bir artıdır. paylaşabilmek, eğlenebilmek, aynı duyguları hissetmek açısından güzel bişi.
  • sevgilicilik oyunu için çok da gerekli bir kriter değil. ama evcilik oyunu için iş değişir. evde arabesk mi çalacak, serdar ortaç mı, metal mi, çaykovski mi bi düşünmek lazım.
  • müzik zevki bir bakıma insanın kültürel birikimi, hayat görüşü hatta politik görüşünün bir yansıması olduğundan sevgili ile aynı müzik zevkine sahip olmak bir ilişkide belirleyici faktörlerden biridir. her şeyden önce, tanışma aşamasında üzerinde konuşulabilecek konular için bir zemin hazırlar. hatta ortaklaşa beğenilen müziklerin benzerlerinden karşılıklı öneriler şeklinde yeni bir paylaşım ortamı açılır. çalan müziğe göre seçilen mekanlara gidildiğinde iki tarafın da müzikten sıkılmadan, rahatsız olmadan iyi vakit geçirmesi garanti gibidir, bu da ilişkiye olumlu olarak yansıyacaktır. birisi rock bar'a gitmek isterken diğerinin türkü bar'a gitmek istemesi ve birinden birinin diğerini kendi tercihi için ikna etmesi durumunda olabilecekleri düşünürseniz mekana gönülsüz giden kişinin yaşayacağı müzikal işkenceyi de gözünüzde canlandırabilirsiniz. apolitik bir insanın sevgilisinin politik mesaj kaygılı şarkılarına maruz kaldığı zaman çektiği sıkıntı, o tür müziği tercih eden bir insanın club'larda çalan dans müziğini içi boş ve sığ bulması ile karşılaştırılabilir. brutal vokal dinletilen bir opera hayranından "ay, yırttı adam ses tellerini" tepkisini duyabileceğiniz gibi bir hardcore dinleyicisine opera dinlettiğinizde "niye bağırıyor bu kadın" yorumunu duyabilirsiniz. farklı müzik zevkleri olan iki kişinin aynı ev içinde yaşaması bile bir sinir harbine dönüşebiliyorken, aynı müzik zevkine sahip olmayan iki kişinin sevgili olması da iyi sonuçlar vermeyecektir. oysa aynı tür müzikten keyif alan bir çift bu keyfi konser, festival gibi etkinliklerle daha da keyifli hale getirebilir. müzik tercihi bir bakıma hayat tarzının bir parçası olduğundan aynı müzik tarzlarını seven insanların yaşam biçimleri ve hayattan beklentileri de birbirine yakın olacaktır. ortak müzik zevki aslında iyi bir beraberliğin habercisi gibidir.
  • üstüne üstlük her iki taraf da o müzik dalı ile ilgileniyorsa*, ilişkinin eğlenceli geçmesini sağlayacak durumdur. hatta bir taraf çalıp diğer taraf söylüyorsa, yeme de yanında yat.
  • pop dışındaki müzik türlerinden oluşan bir müzik zevkine sahipseniz oldukça zor olandır. ama bulunursa tadından yenmeyen, bir ömür boyu birbirinizden şarkılar takas etme isteği uyandıran muhteşem bir nimettir.
  • zaten olması gerekendir. karşındaki insanla aynı zevklere sahip olmadan nası bir sevgililik durumu söz konusu olabilir hayal bile etmek zor. burda sadece müzikten bahsediyoruz tabi ama farklı film tarzlarını sevmek o kadar büyük sorun yaratmazken farklı müzik türlerini sevmek biraz sorun yaratır açıkçası, çünkü müzik genelde insanların yaşam tarzına yansıyan bir kültürdür. kısaca dinlediğin müziği söyle sana kim olduğunu söyliyeyim gibi bişey var yani *
  • gereklidir bence. heavy metal seven biriyle klasik jazz seven biri anlasamiyor tabii ki. muzik zevki sadece muzik zevki degildir bana gore. insanin kisiligini yansitan bir sihirdir muzik. dolayisiyla biriyle ayni muzigi dinlemek, onunla daha iyi anlasmak demektir.
  • frekanslarınızın uyuştuğunu gösterir.
  • aynı anda boşalmak gibidir.
  • sevgilinin bal dudakları olması kadar haz vermeyen bir şey dabi.
hesabın var mı? giriş yap