• sevilmemek değil, bir sürü çaba harcamış, taviz vermiş olmak bu.
    (bkz: the worst)
  • sevilebilme yeteneğine sahip olamamak.çirkin,sinir bozucu,kompleksli,sorunlu olmak gibi nedenleri olabilir.neticede kişinin kendisinde gizlidir sorun.
  • ne olursa olsun, ne hata yaparsa yapsın insan bir sonuçtur bu. her gece uykudan önce ziyaret eden, her çift in karşısında tek olmanın yalınlığını hisseden, içen, içtiren yazan, yazdıran ve belki de yazılmış* olupta bir türlü silinemeyen bir sonuçtur.
  • mağdurları hakkında gerekli hisleri en güzel şekilde yine morrissey dile getirmiştir: (bkz: unloveable)

    (bkz: sevilen)
    (bkz: lilac wine)
  • sevilememek... : sevememenin paralelinde yer aldığını düşünüyorum bunun... sevemezsen sevilemezsin de... birbiriyle sıkı bir bağı olan bu iki şey de bir lanet olmalı... : ortalığa negatif ışınlar saçarsan, negatif ışınları da üstüne çekersin...
  • hicbir sebebi olmayabilir.
    gozle gorulur bir sebebi olmayabilir aslinda.
    disaridan bakanlar iyi bir arkadas gorurler. belki goze de guzel gorunen birisidir. akillidir belki, egitimlidir. belki sahiden iyi biridir. insanlara yardim eden, insanlarin iyiligini isteyen.
    yine de sevilmez.
    insan olarak cok sevilir belki. ama iste. 'es' olarak istenmez.
    elinden geleni yapar. yemek yapar, komiklik yapar, fedakarlik yapar. insanustu bir cabayla ugrasir belki. kullanilacak yonleri de varsa ozellikle, etrafindan karsi cins eksik olmaz.
    ama sevilmez.
    boyle kisilere 'sevilemeyen' denir. bu kisilerin yaptigi sevilememektir.
  • bir sebebe dayandırılmak zorunda değildir. sen sen olduğun için sevilirsin ya da sevilmezsin aslında. bugün kendimi, tüm sorunlarımın özü olma ihtimali yüksek olan bu yakarışları tekrarlarken yakaladım. lütfen sevilmiş olayım, lütfen sevilmiş olayım. lütfen etkileşimlerim sevilmemle ve kabul edilmemle sonuçlanmış olsun. sevileyim ki kendim olabileyim.

    sevildiğimizi hissedince mi kendimiz olabiliriz, yoksa kendimiz olduğumuz için mi seviliriz? ikincisi olduğuna tüm kalbimle inanmaya çalışsam da, bazen çok zorlanıyorum. yanlış anlaşılmaktan, karşı tarafın beni hiç olmadığım bir pozisyona konumlandırmasından çok korkuyorum sanırım. öte yandan iletişim içine girdiğim her birey tarafından bir sevgi ya da kabulleniş beklemek de benliğine çok aykırı değil mi insanın?

    zamanla aşabilmek dileğiyle.
hesabın var mı? giriş yap