• dinledikce "neptunes sen cok yasa" dedirten parcadir.
  • soundtrack'i james newton howard imzasi tasiyan film.
  • --- spoiler ---
    uzay mekiği yapıp ne kadar yaktığına bakmaksızın taa ebesinin amından dünyayı ele geçirmeye gelip de bir yağmurluk giymeyi akıl edemeden ırkın ahfadına beyzbol sopasıyla girişileceğini tüm kainata ifşa eder.
    --- spoiler ---
  • papazin birini imana getirmek icin uzayli kullanmak gibi super yaratici(!) bir fikir ile sikici diyaloglari birlestiren dandik bir film.
  • --- spoiler ---
    su meselesine cok fena aklimi taktigim filmdir.

    hayir yani, suyla temas edince olen yaratiklarin, ucte ikisi su olan bir gezegene gelip yuzde yetmisi sudan olusan insanlari yemek konusunda bu kadar israrci olmalari anlasilir gibi degildir.

    bilmiyorum ki koca evrende bir biz bir de bunlar mi kalmisizdir?
    baska yer mi yoktur?

    su detayi yuzunden filmi dusundukce dusunmek, seyretmekten daha fazla eglendirmistir beni.
    soyle ki:

    su dedigin surahide durdugu gibi durmaz kardesim.
    megil buldugu her yerden saril saril akar bu gezegende.
    kuru cografyalara takilayim desen, o da pek zavalli bir guvenlik onlemi olur.
    en dandik evden ilkokula kadar, cephanelik gibidir binalar bizde.
    musluklara taktik miydi bahce hortumlarini...
    bilmem anlatabildim mi?

    o degil de, bizim cocuklarda su tabancasi diye bir oyuncak olur biliyor musun?
    simdi onlarin bir de boyle pompali, depolu modelleri cikti ki...

    *gummburrrrrr*

    hahaha...
    kosmayin len.
    rahmetten kacilir mi?
    tospaalar!*

    hamis: hani filmlerin sonunda sag kalanlarin, kasabanin rahibi himayesinde kilisede toplanip pacayi kurtardiklari sahneler vardir ya;
    hah iste bu filmde o tat mahallenin tellakinin liderliginde hamamda toplasarak yasanabilir zannimca.
    --- spoiler ---
  • night shyamalan'ın nesi seviliyor merak ediyorum, takıyorum bi filmini anlamak için, tam "yaa evet aslında, bak ne güzel çekmiş burayı mesela.." falan derken öyle dandik bi durumla karşılaşıyorum ki tamamen soğuyorum heriften. village hariç, (bence tek iyi filmi) hiç sevmiyorum bu adamın filmlerini, bence signs'ta da shyamalan taponluğunun doruğunda. kanal 7de yayınlanan beşinci boyut vs. gibi programlardan fazla bir farkı yok filmlerinin.

    spoiler
    loser kardeş beyzbol sopasıyla alien avlıyor. loser kardeşinin içindeki inanç duygusunu hareket ettirebilen ateist papaz, rahip gömleğini yeniden giyiyor, imana geliyor.
    yahu buna benzer bi senaryoyu bizim yönetmenlerden biri yazsa yönetse yemin ederim ki cümleten yuhalanır herif. (haklı olarak)
    spoiler
  • spolierin allahi var assada simdiden deyiverem:

    --- spoiler ---

    ya internet'teki binlerce resource ya da o zaman ki sinema elestirmenlerinin insan ustu yorumlari buraya yazan herkesin gozunden kacmis. simdi shayamalan'da parayi vurdugu icin midir nedir, filimde 6. his'teki gibi "aaa surasi da var ama gostermedim" olayini yapmamis. neyse konuya giriyim,

    papaz efendi (mel gibson) karisi oldugu icin hayata kuskun ve kizgin, hatta diyebilirim ki, the village'deki insanlarin toplami kadar kizgin ve uzgun. ama tabii bir zamandan sonra kendini toplamasi lazim hayatla yuzlesip kendine gelmesi lazim, univeriste de profesor de diil, ondan, super zirva bi hikaye uyduruyo kendi kendine... (inaniyo; olayi bu)

    o kadar ki, basta papazin son derece bilimsel olarak sebebini acikladigi, karisinin olum anindaki "salla sopayi" repligi dahi papaz icin anlamli bir hale geliyo, (gence cesaret vermesi, gencin de ya allah diyip sopayi sallamasi olaylarin gelismesi) kizin her tarafa su koymasi, cocugun astimli olmasi ve adamin hayatindaki her tuhaflik, filmin finalinde adeta saat gibi tikir tikir isliyen bi sekilde bi ise yariyo, dayimda diyo ki, demek ki neymis, hayatimdaki olumsuzluklarin da aslinda daha buyuk bir anlami varmis => hayat guzelmis.

    isin guzel tarafi filmin, gorulebilicek en yavan uzayli klipleriyle bizi butun dunyayi uzaylilarin isgal ettiklerine inandirmasi, ve bunu da papazin yavan hayal gucune (istilaci yesil uzaylilar ve tarlalardaki isaretler, ozellikle amerikada olabilicek en siradan hikayedir sanirim) dayandirmasi harikulade. halbuki the villiage deki hocam oyle miydi? en kralindan ... neyse daha da fazla yuklenmiycem papaza.

    --- spoiler ---

    budur. yani korku filmi falan diildi izlediginiz. ha, ben de bu elestirileri okuyunca ayni filme mi gittik dedim, o ayri. simdi de vatandaslik gorevimi yaptim bildiklerimi aktardim eh saat da 7:57 oldu, artik yatmam lazim.
  • kimsenin su an entry felan girmemesinden hareketle sklenmedigine iyice karar verdigim, kanal d'de an itibariyle, tv'de ilk kez ibaresi esliginde yayinlamakta olan rezalet. tv'de ilk ve son kez olsa keske ya... ayaga dusup kimi zaman sabah sabah seda sayan gibi programlarin bile yerine kullanildigini gordugum michael dudikoff filmlerine donmez umarim bu filmin de sonu. oyle bir daha televizyonda felan bile gormeye dayanamam cunku.

    edit: iyi ki bir yazdik lan. herkesin entry girmeye basladigi film mi desem ne desem simdi?
    ama bu filmin rezalet oldugu gercegini degistirmiyor ki...
  • tutarsız bir senaryoya sahip film. yetmezmiş gibi filmdeki ufak ayrıntıların dahi neredeyse her biri tutarsız, saçma. öeh. sonu bok gibi. dine çağırış şekli 'ahah hadi ordan baba ya' dedirtiyor.
    ama bir şeyi kabul etmek lazım, ben ediyorum yani en azından; bu şayamalan'ın filmleri sürükleyici. ve adam müthiş gerilim yaratabiliyor. en az 4 tane çok sağlam gerilim sahnesi vardı bu filmde de.
    sonra insan diyor, lan bu kadar yeteneklisin, her filmini kendin yazmak zorunda mısın? bul adam gibi senaristler, onlar yazsın. senaryo olayında dev sıçmış, vasatın biraz üstü bir film kısacası signs. hani istediğinizi diyin, dalga geçin senaryosuyla da, iyi bir yönetmenin elinden çıktığı da belli. kısacası uçmayın.
  • orjinal dvd'sinde filmde yer almayan sahneleri izlemek mumkun.

    ozellikle beyzbol sopasiyla uzayliyi oldurdukten sonra kahramanlarimizin kasabaya inip uzayli-dunyali savasina katildiklari sahnenin nicin filmden cikarildigini anlamadim.

    --- spoiler ---

    pensilvanya itfaiyesi, cevre kasabalardan gelen destek itfaiye ekipleriyle bir uzayli birligine karsi saldiri duzenliyor. yuksek basincli suyla saldiriya gecen itfaiye timleri, gemilerinin cevresinde toplanmis kacmaya calisan uzaylilari acimasizca katlediyor. sanirim yonetmen, bu vahset sahnesini filminde kullanmaktan son anda vazgecmis.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap