• istanbul sokak simidine özel değildir.

    ankara'da simit pekmezle yapılır, koyu rengini veren pekmezdir. kıçınızdan element uydurmayın.
  • tavukgöğsü tatlısında gerçekten tavuk olduğunu öğrenmek kadar sarsıcı bir bilgi değildir.

    edit: arkadaşlar şaka yaptığımı sananlar olmuş.
    tdk’da durum şu:
    tavukgöğsü

    tıklamaya üşenenler için linkte yazan:

    lifleri yumuşayıncaya kadar haşlanmış, didiklenmiş tavuk göğüs etinin pirinç ve süt ile koyulaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılan muhallebiye şeker ve tavuk suyu katılarak hazırlanan bir tatlı türü.

    bonus:
    tarif

    belki sizin yedikleriniz yalancı tavukgöğsüdür, ama aslı bu şekilde.
  • 3 yıl simit sattım. kafamda tepsi 70 simit alırsın 7 tane de bedava verirlerdi etti 77, fırla sokağa. saat 05.00’te fırında olurduk sıra beklerdik, simitlerin yapılışını da görürdük haliyle.
    simitin dışındaki gevrek ve koyu kısmı için pekmez kullanmak şart. yuvarlak hale getirildikten sonra susamlar serpilir sonra pekmez kazanına atılır. çengel vardır fırıncıların bunun için kullandığı, o çengel yardımıyla çıkarılıp tepsiye diz sonra yapıştır fırına. fırından ilk çıktığı zaman inanılmaz lezzetlidir.
    siz tabi pastanelerde sokaklarda simitlerin fırından çıktıktan en az 1-2 saat sonrasına denk geliyorsunuz. o simitin fırından çıktığı an ile yarım saat sonraki hali arasında bile dağlar kadar fark var.
    pekmez şart, pekmezsiz simit yuvarlak ekmektir.
  • simitin içine pekmez koymazlar simiti hazırladıktan sonra pekmeze batırıp sonrasın da susamlayıp fırına sürerler. pekmeze batırılmayan simit sarı, batırılmış olan siyah görünüm alır bu da ekstra bi lezzet verir.
  • hiç mi düşünmediniz ankara simidi yerken bu simit ilk ağza atıldığında neden hafif tatlı diye hadi bunu düşünmediniz simidin rengi de mi bi ampül yakmadı.

    efem bizzat izledim defalarca simit hamuru şekil verildikten sonra önce pekmez li bir sıvıya ( saf pekmez değil seyreltilmiş ) batırılıyor sonra susam a. ( elbette eskiden susam ve pekmez bu kadar pahalı değildi ve simitler daha lezzetliydi. akp sadece ekmeğimizden değil simidimizden de çok şey götürdü ).

    ps: pişirmeden önce bi şeylere batırma sanırım simitimsilerin bi özelliği. örneğin bir tür tuzlu simit olan almanların efsane lezzeti bretzel de pişirilmeden önce sodyum hidroksit e batırılır.
  • eskidendi o. şimdiki simitler katrana batırılır. tamamen kanserojendir hatta. hatta birçok insanın simit yedikten sonra midesi yanar. bunun sebebi de o katrandır işte.

    katran dediğim de şekerin yakılarak karamelize hale getirilmesi işte. e pekmez pahalı sonuçta...
  • pekmez suyuna batırılmış, bol susamlı ve hafif yanık işte ankara simidi. simidi yerken o tatlı gibi ama değil de denilen tadın gelmesi ondandır. şimdi kimsenin gevreğiyle falan yarıştırma telaşına girmeyeceğim. zira seven sevdiğini yiyor zaten.
  • keşke bir zaman makinesi olsa ve 20 yıl öncesine gidebilsek.

    çünkü ancak o zaman gerçek bir istanbul sokak simidindeki pekmez ve susam tadını alabiliriz.
  • artik sadece yanik glukoz var, pekmez maaliyeti arttirdigi için pekmez kullanan pek göremezsin.
  • pekmezde toprak olması kadar garip değildir.

    (bkz: pekmez toprağı)

    (bkz: #11663925)
hesabın var mı? giriş yap