• az önce öğrendiğim, hala kavrayamadığım, hayatımın akışını değiştirecek olan gerçeklik...
  • istanbul "sokak simidi"ne özeldir.

    yıllar önce izmir de istanbul simidi ararken kapıldığım umutsuzluğun sonucu öğrendiğim "realite" olmuştur. (şu andaki durumu bilemiyorum)

    ek: istanbul sokak simidi diyorum, yoksa istanbul da simit benzeri "şeyler" çok. buna rağmen hemen "mikro hemşericiler" saldırıya geçmiş. tamam kardeşim, ankara nın simidi en iyisi, istanbul daki simitçiler kandırıyor bizi.

    denildiği gibi; simidin dışına sürülen pekmezle gevrek bir görüntü sağlanıyor, aynı zamanda daha bir lezzetli oluyor simit. yine denildiği gibi, pekmezle filan uğraşan kaç simitçi kaldı ki ?
  • istanbul sokak simidine özel değildir.

    ankara'da simit pekmezle yapılır, koyu rengini veren pekmezdir. kıçınızdan element uydurmayın.
  • tavukgöğsü tatlısında gerçekten tavuk olduğunu öğrenmek kadar sarsıcı bir bilgi değildir.

    edit: arkadaşlar şaka yaptığımı sananlar olmuş.
    tdk’da durum şu:
    tavukgöğsü

    tıklamaya üşenenler için linkte yazan:

    lifleri yumuşayıncaya kadar haşlanmış, didiklenmiş tavuk göğüs etinin pirinç ve süt ile koyulaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılan muhallebiye şeker ve tavuk suyu katılarak hazırlanan bir tatlı türü.

    bonus:
    tarif

    belki sizin yedikleriniz yalancı tavukgöğsüdür, ama aslı bu şekilde.
  • susamı yapıştırmak için kullanılması
  • şaşırdığım şey. pekmezi koymayı kim akıl etmiş simite?
  • simitin içine pekmez koymazlar simiti hazırladıktan sonra pekmeze batırıp sonrasın da susamlayıp fırına sürerler. pekmeze batırılmayan simit sarı, batırılmış olan siyah görünüm alır bu da ekstra bi lezzet verir.
  • hiç mi düşünmediniz ankara simidi yerken bu simit ilk ağza atıldığında neden hafif tatlı diye hadi bunu düşünmediniz simidin rengi de mi bi ampül yakmadı.

    efem bizzat izledim defalarca simit hamuru şekil verildikten sonra önce pekmez li bir sıvıya ( saf pekmez değil seyreltilmiş ) batırılıyor sonra susam a. ( elbette eskiden susam ve pekmez bu kadar pahalı değildi ve simitler daha lezzetliydi. akp sadece ekmeğimizden değil simidimizden de çok şey götürdü ).

    ps: pişirmeden önce bi şeylere batırma sanırım simitimsilerin bi özelliği. örneğin bir tür tuzlu simit olan almanların efsane lezzeti bretzel de pişirilmeden önce sodyum hidroksit e batırılır.
  • bok da olsa yerim. simit kırmızı çizgimdir
hesabın var mı? giriş yap