• chp istanbul il başkanı. alev alatlı kendisinin danışmanlığını yapmıştı bir dönem. viva la muerte romanındaki şafak özden'le benzerliği söz konusu olabilir.

    not: yazılanların bir kısmı kendisinin şikayeti üzerine silinmiştir. bu haliyle kendisi sosyaldir ve demokrattır.
  • sanirim seksenli yillarin sonunda shp nin umraniye belediye baskanligi icin aday gosterdigi ve secimi kazanip bes yil sureyle umraniye belediye baskanligi ni yurutmus olan kisi.
  • ümraniye belediye başkanlığı döneminde hekimbaşı'ndaki çöplüğün patlaması ile 37 kişi çöp dağlarının altında kalmış idi. öktem bu olay nedeni ile suçlu bulunmuş ve 750 bin lira gibi o zaman için bile komik bir meblâğ "ağır para cezâsı"'na çarptırılmıştı

    (bkz: ümraniye çöplüğü)
  • sözlükteki bir entryimden dolayı beni şikayet etmiş muhteremmiş modlog kayıtlarına göre. ancak şikayeti reddedilmiş. hayırlı olsun.
  • hakkında verilmiş ceza olmadığını iddia etmekte ise de, http://www.yargitay.gov.tr/…ihm/upload/48939_99.pdf adresinden ulaşabileceğiniz hekimbaşı çöplüğünün patlaması olayına ilişkin aihm' ne yapılmış bir başvuruya(öneryıldız- türkiye davası başvuru no: 48939/99) ilişkin dosyada ceza davasının nasıl sonuçlandığı da 9. sayfada anlatılmaktadır. herhalde kendisine verilen cezanın tecil edilmiş olmasını beraat olarak algılamakta. alıntılamak gerekirse:

    sözen* ile öktem'i* ceza kanunu'nun 230. maddesi uyarınca asgari (üç ay) hapis ve 160.000 tl para cezasına çarptırmıştır. daire*, 647sayılı kanun'un 4(1) maddesi uyarınca, hapis cezalarını para cezasına çevirmiş ve sonuç olarak para cezası 610.000 tl olmuştur. sanıkların tekrar suç işlemeyeceğinden emin olduktan sonra, daire ayrıı kanun'un 6. maddesi'ne uygun olarak cezaların uygulanmasını askıya almıştır. 35. 35. iki belediye başkam, hukuki hususlar konusunda itirazda bulunmuştur. olayları değerlendirirken daire'nin ceza kanunu'nun 230. maddesi'nin dışına çıktığını ve davayı ceza kanunu'nun 455. maddesi kapsamında kasıtsız adam öldürme olarak ele aldığını ifade etmişlerdir. yargıtay, 10 kasım 1997'de verdiği bir kararla daire'nin kararını onaylamıştır.
  • (bkz: 28 nisan 1993 ümraniye çöplük patlaması) başlığının ikinci entrysinde yazar arkadaş çok güzel detaylıca anlatmış. çöplüğün kaldırılması ile ilgili şinasi öktem büyük bir mücadele vermiş ancak başarılı olamamıştır. 34 yaşında seçilmiş genç bir belediye başkanı olarak çöplüğün kaldırılması ile ilgili çabalarının sonuçsuz kalması, patlamanın onun döneminde yaşanması ve günah keçisi seçilmesi tek kelimeyle talihsizlik.
  • 2002-2007 yılları arasında chp istanbul il başkanlığı yapan politikacı.

    --- spoiler ---

    nasipse adayız filminin başında doktorun* evine iki şişe viski getirdiği il başkanı da büyük ihtimalle şinasi öktem. kesal'ın chp'den siyasete atıldığı kısa dönemde de il başkanı oydu çünkü.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap