• eleman: sinoloji okumayı düşünüyorum abi.
    eleman2: o ne lan?
    eleman3: günahbilim.
    hepsi: xhjkadlfşahjdfjkhlaghdfha

    (bkz: sin)
  • çinoloji degil de sinoloji olmasinin nedeni sudur:

    zhou hanedanliginin ardindan 700 yil boyunca 15-20 beylige ayrilan çin'i toparlayan qin hanedani olmustur. sonrasinda bolgeyle iletisim kuran yunanlar ve araplar da ulke ismi olarak bu ismi benimsemistir. yalniz dilleri donmedigi icin qin olmustur sin. hanedanlar degisse de bu isim kalakalmistir. diger taraftan qin demeye dili donmeyen asyalilar da çin demeye baslamistir. portekizli denizcilerin asya ile ticarete baslamasiyla avrupa'da sin ismi terkedilip çin denmeye baslanmis. iste hikayesi bu.

    ozet: çin, sin, qin vs. hepsi ayni sey.

    ek: peki çinliler kendi ülkelerine ne diyor o zaman? jonguo
  • puanı kezaa düşük olsa da okuması çok* zor olan bölüm kontenjanı da hepi topu 30kişidir...
    kendini fazla kaptırmamak lazım derslere maazallah insanın çocuğu bile olmaz
  • eğitim hayatımla ilgili en büyük uktemdir diyebilirim.

    üniversite sınavını kazandığım puanımla şimdiki aklım olsa; hiç düşünmeden tek tercih yazacağım bölümdür. ama tabi ben o zaman gözü ingilizce mütercim tercümanlıktan başka bir şey görmeyen, zaten onu da yüzdelik dilim ve korkunç yüksek puanlarıyla sırf hırstan ve yaşatacağı ego tatmininden gören bir cahil olarak, puanı oldukça düşük olan sinoloji için, "sinoloji ne lan günah bilim mi zuhahahah" diye dalga geçiyordum. kazandım mütercim tercümanlığı, aldım boyumun ölçüsünü.

    kardeşim benim de teşviklerim neticesinde bu bölüme girdi; ne tayvan kaldı gitmediği, ne honk kong kaldı, ne çin. tayvan'da iki sene karşılıksız devlet bursuyla öğrenci olarak yaşadı herif. kardeşim olmasa hasetimden ikiye bölünürüm yeminlen!

    kardeşimden gördüğüm kadarıyla, okuması gerçekten çok büyük emek isteyen bir bölüm olmakla birlikte; hakkını vererek okuduysanız emeğinizin karşılıksız kalmayacağı da bir gerçektir.
    ayrıca,

    (bkz: rıfat karlova)
    (bkz: gürhan kırilen)
  • konu olarak çin dili ve edebiyatını ele alan (bkz: filoloji)
  • çin dili ve felsefesidir.
    1935 yılında ankara universitesi nde türk tarihi araştırmaları konusunda yardımcı olması amacıyla kuruldu. dil tarih ve coğrafya fakültesi binasında uzakdoğu dilleri bölümlerinden biridir.
  • çin dilini, edebiyatını, tarihini ve disiplinleri kullanışınıza bağlı olarak, neredeyse her şeyini araştıran, başarılı bir eğitim, çin'de dil eğitimi - ki bunun için siz istekliyseniz üniversiteniz sizi mutlaka gönderiyor, bi şekilde yapıyor bunu - ve yine başarılı bir akademik kariyerle eşi bulunmaz bir bilim insanı olmanızı sağlayacak sosyal bilimler dalı. 1936'da atatürk'ün türk tarih tezi 'ni desteklemek amacıyla ateşlediği bilimsel gelişim sırasında türkiye bilim dünyasına girmiştir. türkiye'de genellikle ortaçağ türk tarihinin çin kaynaklarında araştırılması şeklinde gelişmiştir. türkiye'de bu bölümü okuyan azdır, ama sinolog olan çoğu bilim insanı arkadan gelecek sinolog adaylarını beklerler. gerçekten akademik camiada çok özel bir yeri vardır. evet okumak, çalışmak çok zor. çince çok zor. ama korkulan o sınırı geçebiliyosanız başardınız demektir.
  • endüstri mühendisliği öğrencisi ve tarih hocasının bilmediği bilim dalı.

    kim milyoner olmak ister yarışmasında sıradan bir gün.
  • sinoloji yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişe sahip çin uygarlığını, dili, kültürü, dünü ve bugünüyle araştıran bir bilim dalıdır. dünyada sinoloji araştırmalarının tarihi 16. yüzyıla kadar uzanır. abd ve avrupa'da sinoloji kürsüleri daha çok chinese studies adıyla kurulmaktadır. dil ve kültür temelli bir disiplin olmasına karşın, günümüzde daha çok çin halk cumhuriyeti'nin siyasetini ve dış politikasını araştıran çalışmalar için kullanılan bir terim haline gelmiştir.

    türkiye'de de ankara üniversitesi dil ve tarih coğrafya fakültesi doğu dilleri ve edebiyatları bölümü sinoloji anabilim dalı, ankara sıhhiye'de çin kültürü, dili, edebiyatı ve tarihini araştıran bir bölümdür.
    türkiye'de çin kültürü üzerine araştırmalar cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren başlar. türkiye cumhuriyeti'nin ilk fakültesi olan dtcf'nin 1935'te kurulan ilk kürsülerinden biri de sinoloji'dir.
    türkiye'de sinoloji araştırmalarına böyle erken sayılabilecek bir tarihte başlanmasının nedeni, erken dönem türk tarihinin araştırılması için eski çince kaynakların birinci elden kullanılmak istenmesidir. çünkü ardlarında pek de fazla yazılı metin bırakmamış iç asya türklerinin tarihi, onların komşuları olan çinlilerin tuttuğu kayıtlarda bulunmaktadır. bölüme 1937 - 1948 yılları arasında alman prof. wolfram eberhard başkanlık etmiştir. ardından prof. muhaddere özerdim 1983 yılına kadar bölüm başkanlığı yapmıştır.

    kaynak: vikipedi & wikipedia

    ayrıca ünlü sinologlar için; http://en.wikipedia.org/wiki/list_of_sinologists
  • çincenin sadece %40'ının ogretildigi,geri kalanının ancak çin'e gidip ogrenilebilecegini soyleyen hocalara sahip, turkiye'de sadece ankara universitesi dil tarih ve cografya fakultesinde bulunan bolum...
hesabın var mı? giriş yap