• asla ve asla nedenini bulamadığım saçmasapan bir hareket. ondan sonra biz türkler ticaretten iyi anlarız, açıkgözlüyüzdür bu konuda falan diyoruz.
    bu arada aramaya inandım ama buna benzer bir şey bulamadım.

    yahu daha ağzımdan bir tane x çıkarken çekiştire çekiştire sanki ülkede menü kıtlığı varmış gibi niye alıyorsun arkadaşım. ben daha menüye baktıkça, sırf isimlerine, belki resimlerine bakarak neler neler sipariş vereceğim kimbilir. ama sen ne yapıyorsun? menüyü alıp, gidip herkeslerden uzak yerlere götürüyorsun ki daha fazla sipariş vermeyelim.

    bir de "menü kalabilir" deyince, bir garipsiyorlar önce. sonra onlara da mantıklı geliyor heralde. ama biraz sonra unutup o menüyü illaki oradan alıp uzaktaki bir masaya koyuyorlar. sanki rahatsızlık veren bir şey.

    olabilecek sebeplerini düşünüyorum da, adetten falan desen hiç öyle bir adet duymadım. (ey evlat, 1000 yıldır bu topraklarda siparişten sonra menü derhal oradan kaldırılır falan gibi)
    adamın canı çekerse fiyatına bakıp pahalı bulup da sipariş etmemezlik yapmasın diye mi acaba. hayır olamaz, çünkü o halde kendi dükkanının gereksiz yere pahalı olduğunu kabul etmiş olursun. nitekim insanlar fiyatını bildiği şeyleri sipariş etmekte genelde daha rahattır.

    allah allah yani.
  • yukarıdaki yazılanlara aynen katılıyorum. almayın olm şunu almayın. masanın üzerinde dursun . hatta masada ayrı bi yer yapın orda dursun şu lanet menüler
  • okumaya mesafeli bir milletin bilinçaltına işlemiş davranış şeklidir. okuyorsun ya içi içini yiyor o sırada. dayanılmaz bir acıya dönüşüyor okunası o menüler. son bir hamle yapıp alıp gidiyor..
  • âdetten dolayı değil menü adetinden dolayı.
  • büyük ihtimalle masada yer kaplamasın diyedir. başka mantıklı bir açıklaması yok zaten.
  • müşteriyi hiçbir konuda kısıtlamamak gerektiğine inandığımdan çok rahatsız oluyorum bundan. sipariş almak için başında dikilen garson, menüyü almak için fırsat kollayan garson, tabakları alıp masayı temizlemek için acele eden garson, nereye oturacağına müdahale eden garson vb. hep can sıkıcı bunlar.
  • masada gereksiz yer kaplayacagi ve goruntu kirliligine sebep olacagi icin yapilan sey. basima gelmedi ancak ola ki garson menuyu unuttu masamda, kendim cagirir veririm menuyu. zaten siparisimi vermisim daha ne yapacagim gereksiz boyutlardaki bir hedeyi! ha all you can eat sushi tarzi bir restaurant'a gitmissindir, bir adet menu masada birakilir tekrar tekrar siparis verebilmek icin.
  • net orospu çocukluğudur.

    (henüz yazılmamıştı :/)
  • mimar ve içmimarlar bir gün akıl eder masaya eklenti olarak sokarsa böyle bir sıkıntının yaşanacağını düşünmüyorum. düşünsene masanın altından ipince çıkıyor istediğinde koyuyorsun garsonu çağırmak için de tuş olacak mesela garsonlar da ayakta beklemeyecek
  • gayet yerinde harekettir. kuralına, kitabına da uygundur.

    menü yenilen veya masaya estetik katan bir obje olmadığı için sıpariş verildikten sonra kaldırılır çünkü masada yer kaplaması istenmez. ihtiyacanız olursa tekrar isteyebilirsiniz garsondan. ya da sürekli sıpariş vereceğinizi düşünüyorsanız masada kalmasını rica edebilirsiniz garsondan, böylece o da masa düzenini ona göre aranje edebilir.

    insanlar iletişim kurmaktan çekinmeyin.
hesabın var mı? giriş yap