• mutlak tanımıyla olmayacak işlerden biri gibi gözüküyor fakat insan sistemi kendi dışında bir şeymiş gibi soyutlayarak algılarsa eli dolduran tanımlar yapılabilir. bir sistemin dışında olmak ona düşünsel, duygusal ve zihinsel olarak bağlı olmamak anlamına gelir. örneğin bu tanımı sağlayan bir silah tüccarı, ekonomik olarak ne kadar sistemin içinde gözüküyor olsa da bulunduğu ekonomik aktivitenin zihnini şekillendirmesinin önüne geçebilirse, bir silah tüccarı gibi düşünmesini sağlayan maddi unsurları aşabilirse sistemin dışında sayılabilir.

    cümle içinde kullanalım: babam sistemin dışını görmüş.
  • dag basinda teknoloji urunlerinden arinmis, elektriksiz hayat birlikteliginde, kimliksiz, pasaportsuz bir hayat surmedigi muddetce bireyde sanridan ote gitmeyecek bir olgudur. bunu da her babayigidin gozu yemeyecegi icin, adam gibi vergimizi ictigmiz sudan, ictigimiz cigaraya, bindigimiz arabadan, ustumuzdeki hirkaya, oturdugumuz iki goz evden, ustunde yurudugumuz asfalta kadar bindrilmis her vergiyi pasa pasa odeyip sistemin icinde hicligimizi sindire sindire yasayalim gitsin. oyle bir 66ya baglamislar ki yedirmezler!
  • (bkz: necati olmak)
  • savunma mekanizmasi tarafindan gafil avlanmayip, dunyadaki kotuluklerin nedenini sorgularken -izm'lere bok atmak yerine özüme donup bakarak, varolu$ neden ve gercegimi unutmayarak ba$arabilmeyi umdugum $ey.
  • bu aralar xerox olmak gibin.
  • (bkz: agent smith)
  • şu şekilde halen ihtimallerin gerçek olabilme ümidini veren bir kaçıştır;

    37 yaşında ölünce, yaşadığı ortaya çıktı
  • sistem 1 : oku, eşek gibi çalış,alım gucun her sene düşsün, temek gıda ve çok az sosyal aktivite için yasa, metropolde ev almaya çalış.

    sistem 2: babadan kalma serveti yönet ( milyonlar olmak zorunda değil, kadıköy'de 2 ev kirası mesela)

    sistemin dışına çıkmak: özgürlüğünün bedelini sisteme ödemekle başlar. yani köyde veya dağ başında, tarımını yaparak ve hayvanını besleyerek,kimseye bagimli olmadan yaşarken, seni garanti altına alacak bir servetle sistemin dışına çıkmak.

    yani birikimler seni sistemin dışına çıkış biletin ve sistemin dışına çıkışın bedelidir.

    dünyanın en eşit sistemi olan, finansal piyasalar ise birikimini koruma aracıdır. aynı okulda, aynı hastanede ,aynı kalitede lokantada hizmet alamıyorum ancak aynı finansal esturmani alabiliyoruz.

    bedelini öde ve özgür ol.

    zengin baba fakir babada dediği gibi ;

    geçinmesi maaşa bağlı olan kişi fakirdir. isterse ceo olsun.
  • ben bu sistemin çok da içinde olduğumu düşünmüyorum, unutulup kenara atılma ihtimalim epey yüksek bende hiç sorgulamadım zaten
hesabın var mı? giriş yap