• tağ ki çocukluk zamanlarımızda yayınlanan kovboy-macerası, eğlenceli, vazgeçilmez bir diziydi... hannibal heyes ve jet kid curry isminde iki tane koboy abi wardı, bunlar birbirleriyle pek geçinemezlerdi ama içten içe severlerdi birbirlerini, biri sarışın biri esmerdi. sarışın çok ibneydi, her türlü hareketi yapardı silahla, canbazdı, siyahşın biraz mazlumdu ama sempatikti.

    bi çatışma olurdu, saklanırlardı, sonra yazı-tura atarlardı kim öne çıkacak hamle yapacak diye, hep sarışın kazanırdı, siyah oğlan göte gitmeq zorunda kalırdı. trt döneminde yayınlanan bu dizi, izlediğimiz en eğlenceli dizilerden biriydi, ailecek izlerdik, dizi bitince dışarı çıkıp komen oynardıq.
  • ayni ikili daha sonra piyango ödüllerini dagitan 2 tipi oynadilar, dizinin ismini hatirlayamiyorum.
  • kid curry, hannibal hayes batinin gelmiş gecmis en azılı haydutlarıydı ....
    gibi bir girizgahı vardı, cocukluk donemimden bi tek o aklımda kalmış, yukarıdaki entrileri okuyunca hafızam daha bi billurlaştı.
  • lakin entri yi girdikten sonra hatirladim

    bunlara neden smith ve jones dendigini bir turlu anlayamamistim hala da anlamadim...
    (bkz: pavyon sarkicisi isimleri)
  • 1971- 1974 yılları arasında 50 bölüm halinde çekilmiş smith rolünü pete duel jones rolünü ise ben murphy oynamıştır. batının en ünlü iki banka ve tren soyguncusu olup bugüne kadar hiçbir soygunda kimseyi vurmamış olan hannibal heyes ve jed 'kid' curry isimlerini değiştirip kanundan yakalarını kurtarmaya çalışırlar ve her bölümde karşılarına çıkan insanlara kendi usulleriyle yardım ederler. ben murphy daha sonra bizde görünmez adam adıyla yayınlanmış gemini man ve lottery! adlı dizilerde oynamıştır. iddia edilenin aksine bu dizideki rol arkadaşı pete duel değildir. pete duel 1972 de noel gecesi kendini vurmuştur.
  • pete duelin yerine 1 sene hannibal heyes rolünü daha önce anlatıcı konumunda olan roger davis üstlenmiştir
  • joshua smith ve ted jones olsa gerek diğer iki isim
  • orijinal adi "alias smith and jones" olan 1971-73 yapimi dizi... trt'den sonra 90'larin basinda teleon'da da yayinlandi. smith (pete duel/roger davis) poker uzmani ve ekibin beyni olan iyimser bir tiptir. jones (ben murphy) ise kotumser bi adamdir. pete duel'in olumu sonrasi bir sure devam etmek icin kasildiysa da gelen tepkiler yuzunden, dizi yayindan kaldirilmistir...
  • yıllarca isimlerinin ne olduğu konusunda polemik yapılan 70'li yılların trt dizisi. bir gerçek isimleri bir de takma isimleri vardı. isimler şöyle idi tam olarak hannibal heyes-joshua smith ve kid curry - thaddeus jones.
  • çocukluk yıllarında seyrederken smith'in nasıl bir isim olduğunu ve simit ile nasıl bir ilişkisi olup olmadığını uzun süre algılayamamış ve bunun üzerine uzun yıllar sonra bile kuzenimle her simit yediğimizde bol bol geyiğini yaptığımız bonanza ve maskeli süvari ile beraber en çok sevdiğimiz kovboy dizisi idi.

    +: -tamam, bunlar atlarımız, şimdi simit sensin.
    -: -hayır ben cons'um sen simit'sin.
    +: -hayırrrrrr... simit olmam ben.
    -: -ben de olmam... geçen sefer ben olmuştum hem...
    +: -maskeli süvaricilik? süvari benim ama.
    -: -kızılderili olmam ben... hem silvır benim atım...
    +: -hayatta olmaz. o benimmmm atım bi kere.
    -: -ee peki o halde... bonanzacılık oynayalım mı?
    +: -tamam, iki kişi daha bulalım o zaman.
hesabın var mı? giriş yap