• sony' nin hx 300 ve hx 400v optik özellikli yüksek zoom kabiliyetli fotoğraf makinalarında aniden beliren hata e :62:10 .. kolay bir tamiride yok hatta hiç tamiride yok 5-6 bin lira verip fotoğraf makinası alıyorsunuz. aldığınız fotoğraf makinası bir anda çöp haline geliyor. dikkatli olun derim.
  • internette yığınla hakkında şikayet oluşturulan hata.

    hey gidi sony, bir zamanlar taş gibi evladiyelik makineler yapardın. nerden nereye!
  • markanın iki ürününü alıp ikisinde de sorun yaşamakta benim şansızlığım o zaman.
  • uzun zamandır sony kullanıcısı olarak henüz hiçbir sorun yaşamadığım makinalardır.

    yüksek optik yakınlaştırma kabiliyeti olan fotoğraf makinalarında, objektiflerin çok iyi korunması gerekiyor.
    normal objektiflere göre daha fazla mekanizma ve lens grubu barındırdığından, darbelere karşı da hassas olabiliyorlar.

    muhtemelen bu sebeple oluşan hatadır diyorum ama umarım sorunu çözülür.
  • makinem sony yetkili servisi tarafından tamir edilmiştir. buradan teşekkür ediyorum.
  • fevkaledenin fevkinde bir başlık. dedem gofret ve ben tadında adeta...
  • yeni işimde ilk primimle sony televizyon ve fotoğraf makinesi almıştım. tv modelini hatırlamıyorum ama yanı başında şarj olması için bıraktığım telefon yüzünden nasıl oluyorsa ses katı mı kartı mı nedir işte onun yandığı söylendi ve haşırt bir servis fiyatı istenmişti. şikayetlerime rağmen de sonuç alamadım. yakınlardaki bir tamirci abi bir iki saatte harici amplifikatöre ses verebilecek şekilde halletmişti işi. 15 sene öncesinin fiyatıyla 50tl bir şey tutmuştu.

    aynı dönem aldığım sony alpha100 maceram da var. kapağı açıp kocaman bir hafıza kartını çıkartıp pc'ye aktarmam gerekiyordu. bu konularda kesinlikle çok titizimdir, hatta tak çıkart kartlar dolmaya yaklaştığında çıkartıp aktarma yapıyordum. o da 2000 fotoğraf civarında kapasitesi olduğundan düşünün artık ne kadar nadir işim düştüğünü. en fazla 10-12 aktarma sonunda hafıza kartının takıldığı yuvanın pinlerinin lehimlerinin atıp pinlerin içeri düşer halde olduğunu gördüm. servis garantiyi reddetti, ilgili kısmın değişimine karar verdi ve elbette haşırt fiyat kondu karşıma. her türlü lanet ve belayı okuyup eve geldim. makineyi onlarca vidayı sökerek açtım havyayla tamir edip kapattım. sonrasında objektif bozuldu attım sigma aldım, şarj aleti bozuldu ikinci elini aldım ve bu iki cihaz nedeniyle son sony ürünü alışım oldu.
hesabın var mı? giriş yap