• tüm ihtiyacımız olan gıda yerine geliştirilen bir gıda alternatifi. geleneksel yemek yemeyi bırakıp sadece soylent tüketerek yaşamak mümkün olacak.

    ucuz, sağlıklı, rahat ve her yerde tüketebilinecek bir gıda çeşidi. soylent bireysel hedeflerine göre farklı vücut tipleri ve özellikler için kişiselleştirilebilinecek. az çaba ve maliyet ile dengeli bir diyetin sağlık yararlarını sağlayacak. iki genç tarafından geliştirilmekte ve proje için hala para toplanmakta.

    yemek hazırlama, temizlik ve alışverişe harcanan zaman ve paradan bizi tamamen kurtaracak. büyük ölçülü tarım ve hayvancılıkla gelen zararları da ortadan kaldırarak çevresel etkileri azaltacak.

    https://campaign.soylent.me/
    http://www.washingtonpost.com/…-it-just-might-work/
    http://www.youtube.com/watch?v=i8wpksped_q
  • eğer sağlıklı olduğuna yönelik genel bir kanı oluşursa (rhinehart sanırım 2-3 aydır sadece soylent tüketiyormuş ama bu kadar iddialı bir ürün olunca, sanki biraz daha uzun bir vade lazım daha kesin konuşabilmek için) gerçek anlamda dünyayı değiştirebilecek bir ürün.

    aslında washington post yazısının da söylediği gibi bu gibi besinler zaten "medical food" olarak varolan şeyler, ancak soylent'in farkını büyük firmalardan bağımsız bir şekilde ortaya çıkışında ve gelecekteki open source potansiyelinde görüyorum. açık oluşu, sadece dünya genelindeki açlık değil, transhumanizm için de büyük bir adım olmaya aday. tabii ki "herkes içine her istediğini katsın" değil olay, ama eğer taban ürünün sağlıklı olduğu kanıtlanabilirse, beslenme konusunda geniş bir deneyselliğin önü açılacaktır.

    bunlar heyecanlı işler. ayrıca daha subjektif bir nokta, yemek yemekten pek de keyif almayan biri olarak (birkaç istisna hariç)... ne yalan söyleyeyim? çıksın, ben de bundan içerim.

    ek: ayrıca şu bkz'ı vermeden olmaz: (bkz: soylent green). isim de dolayısıyla güzel seçilmiş. tamam filmin ne olduğu belli ama futurist bi resim çiziyor kafada kesinlikle.
  • şurda yaratıcısı ile bu proje hakkında bir röportaj var: http://motherboard.vice.com/…ever-have-to-eat-again
  • dunyanin en gerizekali fikri. gunun birinde yillar sonra bu soylent denilen bok dunyayi kasip kavuran bir fenomen haline falan gelmis olursa, bu sozlerimi kendime hatirlatacagim. insanoglunun nasil mala bagladiginin kanitidir soylent diye.

    andreessen horowitz et al. 1.5 milyon seed funding yapmis bugun bu hadise icin. sf'daki butun vc'leri ve tum o kulturun mimarlarini kizilcik sopasiyla kovalama istegim artiyor bunlari gordukce. peter thiel'in yapay libertarian adasina bunlari kapatip sabah aksam soylent icireceksin ki sonunda piril piril olup cikacaklar. sonra yeniden kizilcik sopasi, yeniden ada, yeniden soylent. pis insanlar be.
  • ismi, soylent green adlı filimdeki, insan etinden üretilen aynı adlı yemeği andıran içecek.
  • hakkında kısa bir belgesel: http://www.youtube.com/watch?v=t8ncigh54jg
  • formulu v1.0'a ulasmis. cikmasi yakindir, insallah cikar. baya futuristik bi fikir. http://blog.soylent.me/…-1-0-macronutrient-overview
  • bence prensipte ulasilabilir, hatta ulasilacak olan bir sey soylent'in yapmaya calistigi. ama soylent marketlerde satilmaya baslayinca tum beslenme rejimimi buna kaydirir miyim? hayir. hele biraz bekleyelim bakalim neler oluyor? insan vucudu cok karmasik bir sistem ve soylent'in uzun vadeli etkilerini buyukce bir populasyon uzerinde uzun sure denemeden kestirmek zor. early adopter olmak icin iyi bir mecra degil beslenme.

    ha 1 haftalik mal siparisi verdim yine de. ara sira tuketilebilir gibi.
  • v1.0 formülünü amerikan ilaç ve gıda idaresi tarafından kontrol edilip onaylanmış, besin değerleri açıklanmış olan gıda alternatifi http://arstechnica.com/…holesome-nutritional-label/
  • esasen harry harrison'ın make room make room kitabındaki gıda maddesidir. alternatif gıdayı üreten adam, bu kitaptan seçmiş ismi.
hesabın var mı? giriş yap