• müzikal anlamda ne çıksa yenecek bir memleket olan norveç'in de post-rock dalgasına yenik düşeceğini fakat bu işte de kalbur-üstü olacağını gösterir, mealen serçe olan grup.

    2012 tarihli blader som faller til jorden og blir til nye trærmealen "yeni ağaçlar olmak için düşen yapraklar" adında, barındırdığı hüzünle, iskandinav coğrafyasının soğukluğunu da ihtiva eden albümlerini takip eden 2015 çıkışlı skarntyde (mealen ağıotu) albümüyle kafa karıştıran topluluk.

    nitekim, beylik post-rock sounduna - şu sıralar hafiften katılmaya başlanan - yaylı çalgılarla kendine ufak da olsa özgün bir tını yakalayabilmesi muhtemel görünen serçe.

    ağı
  • seyahat planlarınızı tamamen değiştirip sizi norveç'e götürebilecek yegane grup. gamle årringer sizi bedeninizden sıyırıp çam kokusunun ve sisli havanın kol gezdiği yüksekliklere uçurabilir.
  • et blekt lys lyder şarkılarıyla şu anda beni benden alan post rock grubu. bravo gerçekten.
  • mellom broen og elven adlı parçaları da şahane ötesi olan grup.
  • mayıs 2018'de çıkan myra isimli albümlerini anca dinlediğim oslo çıkışlı post rock grubu. keşke yaylıları daha etkin kullansalarmış. et blekt lys lyder albümün en zengin şarkısı olmuş bence. allting far sin ende, ogsa natten ve og ny skog bres frem yer yer yükselen bölümler ve sertleşen riffler barındırsa da bunu albümün atmosferini hiç bozmadan yapmış çok da güzel olmuş. ek olarak çok hoş bir albüm kapağına da sahip bu albüm.
  • son zamanlarda dinlediğim en güzel şeylerden biri.
  • sadece bir kulak dinlese diğeri kıskanır öyle bir parça, den gamles stemme brister.
  • anbox'ın yandan yemişi ya da ondan daha iyisi. ortada bitmiş bir proje olmadığı için kıyas yapmak zor olsa da spurv biraz daha android uygulamalarını native çalıştırma amacı güttüğünden önde gibi görünüyor. tabi donanımlara doğrudan erişim vermek çeşitli güvenlik zaafiyetleri oluşturuyor fakat performans kazanımına değer gibi görünüyor. ama pc tarafını hedeflemiyorlarmış.
  • iskandinav asıllı underrated bir post rock grubu.

    çok orjinal şarkılara sahipler. (bkz: myra) albümü kesinlikle (bkz: mono) ve (bkz: yndi halda) sevenlerin kaçırmaması gereken leziz bir albüm. yaylıların albümde kullanımı o kadar oturaklı ki... ve özellikle davulları. post rock bence kesinlikle davulun çok önemli olduğu bir janr ve bu grup bu konuda çok yaratıcı...
hesabın var mı? giriş yap