• drug eluting yani ilaç kaplı stent olarak bilinen türünün sgk tarafından ödenmediği stent- idi. stenoz oranlarına bakılınca normal stent'lere göre hayat kurtarıcı olduğu bilinmesine rağmen, fiyatı her hastanın karşılayamayacağı değerde ( 4-7bin dolar ) olmasına rağmen, hemen daima kardiyologların hastalara ilk seçenek stent olarak önermelerine rağmen ödenmiyordu, bir hastanın mahkemeye başvurması ile başlayan süreç sonlandı, yargıtay sgk'nın ilaç kaplı stent parasını ödemesine hükmetti

    bir kere daha anlamış oluyoruz ki burası türkiye burda hakkını aramadan, birşey ede edemezmişsin..
  • ekşi sözlük'e gelen, konuyla ilgili bir e-posta:

    "kimden: ahmetstekin@hotmail.com
    ----------------------------------
    stentin damardan kayması gibi bir risk mevcut değildir, literatürde böyle
    bir bilgi yok (şu ana kadar yüzbinlerce stent takıldıgı
    halde).

    dr. ahmet tekin, kocaeli üniversitesi tıp fakültesi
    kardiyoloji anabilim dalında araştırma görevlisi"
  • damarın tıkalı olduğu kısma yerleştirilerek içinden kanın rahatça akabileceği boşluğu yaratan ufacık bir aparat.

    bir yakınınız veya siz, kalbe giden damarlarla ilgili bir sıkıntıdaysanız ve durum doktorun size stent mi takalım açık kalp ameliyatı mı yapalım sorusuna geldiyse, benim tavsiyem açık kalp ameliyatıdır. malesef stenti açık kalp ameliyatı yapılması şart olan durumlarda bile takalım mı diye sorabiliyorlar. babamda yaşadım. "önce bir stenti takalım ordan bi parayı cukkaya indirelim sonra gene tıkanır zaten gelir, bir de ameliyat yaparız, tamamdır" düşüncesi babamı kaybetmemize yol açıyordu. hastanın kaç yaşında olduğu, kaç damarın tıkalı olduğu, ne kadar tıkalı olduğu falan bunlar önemlidir tabi. doktorunuza güveniyorsanız sorun yok. doktorunuza güvenmiyorsanız güveneceğiniz bir doktor bulunuz. çünkü herşeyde olduğu gibi bunda da para herşeyden önce geliyor ve sağlık hiçe sayılıyor.

    düzeltme: yukarda benim tavsiyem falan demişim. ben kimim ki tavsiyede bulunacağım. hadsizlik etmişim. benim tercihim diyeyim daha doğru.
  • sevgili validem kalbinde artık bu ufak tefek şeyle yaşayacak. hayatımın en zor zamanlarını yaşattı annemin durumu. kalp krizinin eşiğinde geldiniz dedi doktor. artık stentle yasayacak. buna da şükür sözlük. buna da şükür.
  • yarın sabah damarlarıma takılacak zımbırtı. eğer sağ kalırsam görüşürüz sözlük.
  • kalp damarlari icin kullanilan kucuk techizat. ozel metal den laser ile kesilerek uretilir. iki ucu acik silindir seklinde ve damar ic ceperi boyutundadir. daralmis veya sorun olan damarin icine yerlestirilir daha sonra stent inde icine balon yerlestirilir, balon sisirilir sisirilmesi sonucu stent genisler ve metal oldugu icin oylece kalir. damar genislemis olur.
  • şekli / görüntüsü şöyle bir şey;
    http://www.google.com.tr/…mode&cd=2&ved=0cb0q_auoaq
  • sgk 3 stentin ödemesini karşılıyor, sonraki her stent için 1.000-tl ödemek durumunda kalıyorsunuz damarlarınızı ona göre tıkayın.
  • cumartesi günü (09-06-2018) olası bir kalp damar tıkanıklığı riski ihtimaline karşılık anjiyo yaptırdım, anjiyo sırasında 3 tane ilaçlı stent taktılar, yaş henüz 42, birazdan çıkış birimine gidiyorum, ne geçirecekler allah bilir :(

    edit: bu tamamlayıcı sağlık denen zamazingo, sgk'nın bir kısmını karşıladığı hizmet ve ürünlerin bedelini tamamlamaya yarıyormuş. bana ilaçlı stent takıldığı için, çirkin pazarlıklar sonucu 11.000 tl'sina bağladık. yeminlen en çok bu acıttı.
  • kökeni beklenenin aksine (kardiyolog değil) ingiliz dişçi charles stent'ten gelmekte olan tıbbi malzeme. takma diş malzeme üretiminden yola çıkıp, kardiyolojideki stent uygulamalarına ismini vermesi gerçekten şaşırtıcı olmuştur şahsım için.
hesabın var mı? giriş yap