• bir ilkokul klasiğidir.
    (bkz: ilkokul)
  • ilkokulda gunluk su ihtiyacimizi karsilamamiz icin yanimizda tasidigimiz su matarasi.
    simdi bakinca insani sinirlendiriyo aslinda, kucucuk cocuklar sirtlarinda kocaman cantalari tasidiklari gibi, ellerinde beslenme cantalari, boyunlarinda da suluk, sanki okula degil kampa gidiyo yavrucaklar.
  • kaybolmadığı veya boru gibi kısmı kırılmadığı zamanlarda bu suluklar mütemadiyen çatlardı, kırılırdı, hiç olmadı sızdırırdı. nice ilkokul öğrencisi okuldan eve döndüğünde -ya da tam tersi ve daha beteri, tam okula varmışken- çantasını su bastığını fark etmiş; defterler, kitaplar kalorifer peteği üzerinde kurutulmaya çalışılmıştır.
  • o sıcak havadan dolayı suya geçen plastik tadı yok mu ahh ahh tadı hala damağımdadır.
  • bisikletin olmazsa olmazı, suluk.

    tabi ilkokuldakiler gibi üstüne he-man resmi bulunması ve boyna asmayı sağlayan bir kayı$ı bulunması gerekmiyor. temiz olsun, bisikletteki yerine oturup dü$mesin yeter. hatta $a$al $i$esi* bile olur.
  • çukurova kırsalı ve adana'nın eski sakinlerinin dilinde; kalın bıçak. mesela ekmek bıçakları bu gruptandır. istisnai olarak, küçük meyve bıçağına suluk diyenlere de şahit olmuştum.

    kelime, adana'nın köylerinde halen kullanılır.
  • anneler için çocuğuna bir suluk almak önemli bir problemdir. çelik, cam, plastik, alüminyum seçenekleri var. plastik alınacaksa tupperware gibi bi marka tercih edilir. cam sulukların içi cam dışı plastik kaplı. bunlar da kırılır da acaba çocuk farketmeden cam parçalarını içer mi diye endişe edilir. alüminyum suluklarda en iyi marka sigg. çelik suluk yine en tercih edilebilir gibime geliyor.
    en kötü tercih çocuğa her gün yarımlık pet şişe almak.
  • bilhassa yazın yollarda bisiklet üzerindeyken olmaz olmaz bir nitelik taşıyan su taşıma edevatıdır.
  • poş yani amnion kesesinin fethiye'deki yerel karşılığı. suluk açılması, yani poş açılması doğumun erken belirtilerindendir. kesin belirti olmadığı halde bunun bir önemi var: doğum gecikmesinin ölçütlerinden biri, membran rüptür zamanı (mrt) yani poş açılmasından sonra doğum oluncaya kadar geçen süre 24 saati aşkınsa anne ve çocuk için sağlık riskleri belirgin olarak artıyor. ve lakin risk gerçekleşmesi kesin değil, benim doğumumda bu süre 24 saati bir hayli aşmış. [bende ayrıca 2.5 tur kordon dolanması ve boka batmış* bebek durumu da varmış, güçlükle yaşama tutunmuşum.]

    (bkz: kavata)
    (bkz: tas)
  • türkçe'mizdeki en nefret ettiğim kelimelerden biri. ne olur matara diyelim şuna ya.
hesabın var mı? giriş yap