• (bkz: diabet)
  • böbrek nakli geçirmiş insanların yapmak zorunda olduğu hareket, aynı şekilde böbrek yetmezliği olanalrında yapması gereken şey...
  • kronik hastalık muzdariplerinin ömür boyu yapacağı şeydir bu.
  • metropol insanı ile özdeşleşen eylem
    (bkz: antidepresan)
    (bkz: vitamin)
    (bkz: ağrı kesici)
  • ilaç kullanmaya karşı insanların da inat gibi mecbur kalabilecekleri durumdur...

    (bkz: büyük konuşmayayım ama uzaya gitmem)
  • mesela bir tane uyanmak icin, elbet bir tanede dalmak icin, sonra protein ihtiyacim karsilansin diye bir kac tane, bunun uzerine eksik kalan vitaminlerin yerine bir tane, bir tane cok ufak bir bedele hafizami yerine getirmesi icin, bir tane nezle gripten hizlicana kurtulmak icin, bir tane kan yapsin diye (ki daha cok kanaya bileyim), bir tane yag yakmak icin, bir tane guc versin diye, bir tane kulagimin icindeki kemikcik icin, bir tane soluk saclarima can gelsin diye, cigerlerim oksijeni gecirsin diye iku uc tip, bir tane soka girmemek icin, uc cesit sinuziti kurutsun diye, bir tane kalbimdeki deligi tikasin diye, dizlerimdeki agri icin iki kucuk, bel agrisini unutmamak lazim sandos tipi suda eriyen bonus olarak da pflaster, bir tane way up yukseklere cikmak icin ve ayni sekilde geri inmek icinde bir tane, goz bebeklerimi kucultsun diye iki tane yarim saat arayla alinan, bir tane panic atackdan sonra ahenge girmek icin, bir tane yaralar cabuk iyilessin iz kalmasin diye, 2 cesit tumor uslu dursun diye, bir tane tam neye yaradigina emin olmadigim idrarimin rengini neon mavi yapan eglenceli (bkz: lightsaber), bir tane ellerim ve ayaklarim fazla buyumesin diye, tam bes tane essek kadar kramplarla sarsilmayim diye, son olarakda yan etkiler icin bir kac tane.

    (virgul ve sonda nokta kullandim dikkat ettiniz mi bilmiyorum)
  • sonu gelmeyen iğrenç tedavilerin sonuçlarındandır..
  • hipotiroidi olan insanlara doktor tarafından verilen sinir bozucu haber... "bu ilacı*` :ya da benzerleri` ölene kadar kullanmak zorundasın." ilk başlarda can sıkmasa da her sabah uyanır uyanmaz bir hap yutmak zorunda olmak gün geçtikçe dayanılmaz hale gelebiliyor.
  • eğer kullandığınız ilacı kullanmamanızın sonucu vücudunuzdaki tüm eklemlerin iflas etmesi ise (bkz: seropozitif romatoid artrit) insana kendini sık sık bağlantı noktalarının yağlanması gereken bir robotmuş gibi hissettiren eylemdir efendim. yapacak bir şeyin olmaması ise acı vericidir.

    (bkz: hayat boyu ilaç kullanmak zorunda olmak)
hesabın var mı? giriş yap