• fragmanıyla şimdiden eğlendirmeyi başarmış; merakla beklediğim animasyon.
    resmi sitesi: http://www.sonypictures.com/movies/surfsup
  • animasyon severlerin izlediğine pişman olmayacağı; chicken joe, chicken joe kabilesi ve minik penguenler gibi karakterleriyle yer yer güldüren eğlencelik film. http://www.imdb.com/title/tt0423294/
    sudan pek hazzetmeyen beni bile sörfe imrendirebilmiştir.bravo. (bkz: o tünelde ben de olsam)
  • yanlış pazarlama taktikleri yüzünden "aile filmi" veya "çocuk filmi" tarzı önyargılara maruz kalmış animasyondur. oysa karakterleri ve anlatımı ile çocukların bir halt anlayamayacağı bir filmdir...

    ek: bu filmde dr zoidberg konuk oyuncudur.
  • belgesel havası ile diğer animasyonlardan sıyrılan, happy feetten 1000 kat daha güzel, başarılı penguen filmi.
  • en iyi animasyon dalinda oscar adaylari arasinda secilen film.
  • alışagelmiş animasyonların aksine belgesel tadında ilerleyen, çok iyi kotarılmış müthiş eğlenceli animasyon filmi. şanssızlık ki ratatouille ile aynı sene içerisinde vizyona girmiştir.
  • gerek kalitesi, gerek senaryosu ile ratatouille e kafa tutabilecek tek animasyon filmidir. hiç bıkmadan usanmadan izlenebilinir...
    --- spoiler ---
    bu animasyon kalitesi nereye gitmektedir? biri buna dur desin...
    --- spoiler ---
  • şimdi şöyle bişii var, bu filmi ben daha dün izledim: ve sadece şunu demek istiyorum: izlediğim enn ii animasyon filmi.. gerçekten bi animasyonda (family guy ve animeler hariç tabii ki..) bu kadar yaratıcı buluşlara rastlamamıştım (çünkü stüdyolar (incredibles ve ratatouille hariç..) animasyonu çocuk filmi olarak görmekte ısrarcı ötesiydiler yıllardır..), kendine yaptığı göndermeler olsun, belgesel çekim sürecine yaptığı göndermeler olsun (açılış sahnesimisal..), kısaca mockumentarynin tümm avantajlarını kullanma becerisi olsun, soundtracki olsun, hakikaten çook çook eğlenceli..
  • basrollerin seslendirmelerini (sirasiyla); shia labeouf , jeff bridges , zooey deschanel , jon heder in yaptigi, guzeller otesi 85 dakikalik animasyon film, seyrediniz seyrettiriniz, hatta ustune bir daha seyrediniz.
  • amerika tuhaf bir ülke: walt disney'in öncülüğünde animasyonu çocuk filmi olarak kodlayıp, stüdyo ölçeğinde 60 küsur yıl boyunca bu anlayışın dışına çıkılmaması oldukça düşündürücü olduğu kadar stüdyoların anlayışlarını yansıtması bakımından oldukça ironik.. bu (çok..) uzun dönemde "yetişkinlere hitap eden.." animasyonların avrupa (ki, seçkinin kapanışını ustasıyla yapacağım..) ve japonya'dan çıkması ve bunların amerika'da oldukça ilgi görmesi, stüdyoların bahsettiğim "halk bunu istiyor.." anlayışlarında etkin bir kırılmaya sebep olduğu kadar, silkelenip kendisine gelmesine de sebep oldu: oluşmaya başlayan dalgayı yakalamakta hiç vakit kaybetmeden animasyonların çapını genişletip, yetişkinleri de kapsamasını sağladılar..

    işte surf's up da bu dalgayı yakalayan, ancak özellikle pixar çevresinde kümelenen bu yeni-anlayışı oldukça "uç.." noktalara kadar taşımış/-abilmiş bir iş: öyküsünü mockumentary kılığına bürüyerek anlatmayı tercih eden surf's up, bu özelliğiyle hollywood özelinde hala benzersiz konumunu koru/maya devam edi../yor..

    joe, filme de sesini veren jeff bridges'in the big lebowski'de müthiş canlandırdığı dude karakterinin aynısı..
    filmin diline doladığı başka bir güzellikse "tadı tavuk gibi.." klişesi: the lion king'de simba'nın böcek yemesinden önce söylenen bu cümle, burada kalamar üzerinden şekillendiği yetmiyormuş gibi, joe'nun tavuk olması dolayısıyla da, the lion king'in aslanları zararsızlaştırmak için bulduğu çözümün parodisine dönüşüyor..
    (http://yucitek.blogspot.com/2010/07/surfs-up.html)
hesabın var mı? giriş yap