• suriye'nin para birimi. gün itibariyle tahtakale kuruna göre 35 sp=1 tl.
  • suriyeliler bu ibareyi kullanmazlar. "suri" derler.
  • evrak çantamın ön gözündeki bozuk paraların arasından 25 suriye pound'u çıktı. bu para 1 türk lirasına çok benziyor ve neredeyse aynı boyutta. belli ki suriyeliler daha değersiz olan paralarını 1 lira kisvesiyle dolaşıma sokmuşlar.
  • türk lirasına karşı değer kazanmakta olan para birimi.
  • 1 kasım'da suriye lirası 0,60 tl iken, 1 aralık itibariyle 0,68 tl oldu.
  • son iki yıldır tl karşısında değer kazanan para birimi.

    gün itibariyle 1 tl=116.28 suriye lirasi

    bu başlıktaki entrylere bakılırsa savaş başlamadan önce 35 suriye lirasi, 1 tl etmekteymiş.

    buradan suriye lirasinin gelişim grafiğine bakılabilir: https://m.doviz.com/…/serbest-piyasa/suriye-lirasi#

    merak ettiğim durum ise şu, bu suriye lirasına yatırım yapamıyor muyuz?
  • acaba suriye düzelirde parasi değerlenir mi diye düşünmüyor değilim 500 syp gecen gün 3.5 tl ye aldım koleksiyon için :)
  • paranın değerini üretimin vs belirlemediğinin sağlam bir örneği bu iddianız,kur saldırıları da bir gerçek ki bunu tramp da itiraf etmişti,swapın etkisi de bunu teyit ediyor,dünyada kredi derecelndirme kuruluşları var ve objektif değiller.dünyada korona sürecinde karşılıksız milyonlarca dolar basıldı,böyle bir durumda doların değer kaybetmesi gerekirdi,ama olmadı. ayrıca mesela rusya kadar üretim ve sanayiye sahip değiliz ama rubleden daha değerli tl,belki de oradaki zekalarıyla sorun yaşayanlar da tl/ruble kuru hakkında böyle gereksiz şeyler geveliyorlardır.mala bağlamaktan vazgeçseniz,çünkü bu tür sikndirik mevzular sizin gibileri kanser eder.ha bir de ottan yapraktan yaptıkları donlarla gezen papua yeni gine nin parası da tl den değerli,hah işte işler hiç de zannettiğiniz gibi değil.dıj güjler deyip dalganıza devam edin siz.üstünde atatürk var lan bari hiç olmazsa ona saygı gösterip dalgaya almayın tl yi.
    ayrıca tc kuruldu kurulalı tl 1 milyon kat değer kaybetti,1923 te 1 lira 1 dolar seviyesinde iken 2002 de 1 milyon 454 bin lira oldu.şu an 2020 deyiz ve 7 milyon 300 binlira bir dolar,yani 2002 den de 2020 ye 7 kat değer kaybetti.ülke şeriat ülkesi değil laiklik atatürkçülük hala resmi ideoloji,kemalizme mi bağlasak bilmiyorum ama ülkenin temelinde var galiba bir şeyler,ne demişti ünlü ingiliz başbakanı türkiye ağaç gibidir kurursa sulayın uzarsa budayın.
  • tl karşısında nasıl değer kazandığını anlayamadığım para birimidir.
    hayır tamam tl dolar karşısında değer kaybediyor da neden suriye poundu, papua yeni gine kinası vs gibi paralar karşısında da değer kaybediyor? bu paralar dolara mı endeksli? bildiğim kadarıyla böyle bir şey yok. bu paraların forexde tl karşısında alınıp satılacak kadar hacmi olan paralar olduğunu da düşünmüyorum. yani neden ve nasıl tl bu paralar karşısında değer kaybediyor?
  • kısaltması syp'dir.

    sp-today.com verisine göre şam (damascus), halep ve idlib'de farklı fiyatlandırılmaktadır.

    şu an şam / halep / idlib kur alış fiyatları :
    1 usd 2450 / 2440 / 2388 syp
    1 try 308 / 306 / 299 syp

    şam'da dolar bozdurup idlib'de alacaklar için edit :

    şam / halep / idlib kur satış fiyatları :
    1 usd 2420 / 2410 / 2350 syp
    1 try 302 / 301 / 293 syp
hesabın var mı? giriş yap