• turkiye'de isi zor.

    tek serit yoldan ters girmeler, ters yonde geri geri gitmeler, alakasiz u donusler, trafikte makas atmalar, herhangi bir yeri park yeri olarak kullanmalar falan bizim suruculerin standart donanimiyla geliyor.

    sen ondan sonra surucusuz otomobile butun bunlari ongorebilecek / reaksiyon verebilecek kod yazmaya ugras. trafigin bu kadar kaotik oldugu bir duzende nasil bir yazilim bunu asabilir, onu merak ediyorum.

    google akilli olsun.
  • beşiktaş, şişli gibi kalabalık semtlerde oturanlar için biçilmiş kaftan. park yeri bulmak için 45 dakika tur atıp sonunda paralı otoparka gecede 15-20 lira vereceğine in arabadan, kendisi dolaşsın sabaha kadar. yer bulursa parkeder, bulamazsa gezsin dursun, yorulacak mı sanki...
  • önümüzdeki birkaç on yılda yaygınlaşması pek mümkün olmayan teknoloji.

    sürücüsüz otomobil yapmak zor değil.
    zor olan, bir kaza halinde suçlunun belirlenmesini temin edecek hukuki altyapıyı inşa etmek.
  • dün kaliforniya eyaletinin de katılımı ile amerika da toplam 3 eyalette yasalaşmış olan geleceğin aracıdır. dünyada bunlar olurken türkiye manuel vitesin ne kadar güzel olduğunu tartışıyordu.

    (bkz: kimse de demiyor ki aga bu nedir)
  • (bkz: metro turizm)
  • elon musk dahil birçok kişiye gore 2050'lerden sonra tüm araçların içinde bulanacağı otomobil türü. hatta birçok analiste gore otomobil kullanmak tehlikeli olduğu için yasak bile olabilir.

    dünya üzerinde her yıl milyonlarca insan otomobil kazalarında ölüyor ve sürücü hataları bu kazaların yaklaşık %95 ini oluşturuyor.

    2050 yılının otomobilinden bahsedilirken, 4 tane 0'dan bahsediliyor. 0 kaza, 0 emisyon, 0 ses, 0 araç sahipliği.

    bizde şuanda işadamları iktidara yaranmak için yerli otomobilin peşinden koşuyor. bir işadamına yukardaki şeyleri bahsettiğimde kafası almamıştı ve bana gülmüştü. onlar avrupalıların 90'larda yaptığı şeyleri taklit edip ihale alma peşindeler. neyse.
  • türkiye'de sürücüsüz otomobilleri bile sıkıştırırlar.
  • sosyal medyada bir yorum okumuştum, "ileride tüm araçlar sürücüsüz olduğunda, günümüze atıf yaparak, araba kullanmanın bir insanın kontrolüne bırakılamayacak kadar riskli olduğunu söyleyeceğiz" diyordu.
  • uzun vadede araba sahipliği denen şeyi tarihe gömme potansiyeli olan proje. bir şehirde binlerce kendi kendini süren araba olacak, arabalar sürekli hareket halinde olacak, park yeri diye bir dert olmayacak, canımız bir yere gitmek istediğinde uber gibi bir uygulamayı açıp araba çağıracağız ve en yakındaki boş araba gelip önümüzde duracak, bizi gideceğimiz yere bırakacak ve yoluna devam edecek. arabaların sahipleri ford, gm, bmw gibi araba fabrikaları ve uber ve lyft benzeri şirketler olacak. hususi arabaya sahip olan insanların oranı çok düşük olacak. sadece küçük şehirlerde ve bu projenin henuz yayılamadığı köylerde araba sahipliği olacak.

    bunları ben söylemiyorum, lyft'in ceo'su söylüyor.

    https://medium.com/…olution-27860f05fa91#.oifsqxx1i

    benzer şeyleri elon musk da söylüyor.
  • çin'in testlerini süresiz olarak yasakladığı araçlardır. sürücüsüz otomobiller, ülke polisi ile birlikte yürütülen düzenlemelerde yer alan şartları yerine getirene kadar, çin'de test aşamalarını sürdüremeyeceklermiş.
hesabın var mı? giriş yap