• (bkz: karakter sınırlaması)
    edit: anam gitmiş ya ilk entry, başlık başa kalmış. kardeşimiz doğuda bir şehirde yaşıyor ve sık yaşadığı elektrik kesintilerinden şikayet ediyordu. başlığı bu şekilde ("sadece" doğuda) açmasını da "karakter sınırlaması"na bağlıyordu. 6 harf fazla ile karakter sınırlaması nasıl oluyormuşsa artık...
  • kaldı ki kürdistandaki elektrik kesintisini neden t.c. devleti yapsın? kürdistanda elektrik kesiliyorsa kürdistan devletinin işidir.
  • kışın etkisiyle elektrik hatlarının (ısıtıcı vs.) çok yüklenmesinden dolayı olan kesilmedir. kaçak elektriğin etkisi büyüktür çünkü normalde parasını ödeyip 1 ısıtıcı açacakken bedavayken (kaçakken) 3-4 tane ısıtıcı açarsınız. bu basit etki otel klimalarında da mevcuttur. insan doğası diyelim. aşırı yüklenme sonucu trafolar vb. elektrik yapıları arıza verir veya kullanılmaz hale gelebilir.

    devamını getirmemişim editi: bunun sonucunca bölgedeki elektrik kesintileri artar, hizmet aksayabilir. kısacası tasarruf değil arıza kesintisidir o.
  • türkiye'nin elektrik üretiminin %15'ini gene türkiye cumhuriyeti yatırımları ile yapan bir bölgede uygulanan kesintilerdir. 3 tane baraj var diye götün kalkmasın birader toplam tüketimin çoğu ordan üretilmiyor 80'lerde yaşamıyoruz, ha bide hoş onları da biz yaptık sahi ya di mi? tabi şöyle bir şey yoksa:

    (bkz: pkk'nın enerji üretim santralleri)
  • sanırsınız ki bu vatandaşlar elektrik faturalarını ödemek için kuyruklarda birbirlerini yiyorlar da buna rağmen kendilerine kaliteli hizmet sunulamıyor. bu adamlara 365 gün çalışsanız, 7/24 türlü türlü imkan sunsanız yaranamazsınız. hastanemiz yok diye televizyonlarda ağladıktan sonra yapılan hastanede doktoru döven ve bıçaklayan; okul yok, eğitim yok dedikten sonra yapılan okullara da molotof atan adamların enteresan serzenişlerini dinlersiniz durmadan. mümkünse şu kürdistanı bir an evvel kurun, ayrı eve çıkın da, kendi elektriğinizi üretmeyi deneyin. duymayalım, okumayalım artık bu sızlanmaları.
  • doğu daki çoğunluğun zaten kaçak kullanmaları ve tüm faturayı batı daki kesime ödettirmeleri dolayısıyla normal karşılanması gereken durum.
  • batıdaki insanların çekirdek ve cips masrafını karşılamak içindir.
  • istanbul'da oturan bir insan olarak tek başına yalanlayacağım tespit.

    bulunduğum yer itibariyle anlatayım; daha 2 hafta önce saat 17:00 sıralarında kesilen elektrik diğer gün 15:00 da gelmiş 22 saat elektrik kesintisi yaşanmıştır. bununla da yetinmemiş 1 saatlik verilen elektrikten sonra tekrar 16:00 da kesilmiş uyuyana kadar elektriğin varlığı gözlemlenmemiştir. haa 2 gün oldu falan bitti sandınız değil mi? hayır bu durum diğer günler* için de yine 17:00 - 18:00 arası kesilip aynı şekilde uyuyana kadar elektrik verilmemiştir.

    bu süreçten sonra birkaç gün elektrik kesilmeyince haa düzeldi demiştik ki, dün saat 16:00'dan 21:30'a kadar, bugün sabah 08:00'den 11:00'a kadar elektrik kesintisi yaşanmıştır.

    evet gerçekten sadece doğuda elektrik tasarrufu yapıyormuş t.c. değil mi?
  • parasını ödemedikleri halde saatlerce, günlerce elektrik kullan; sonra kesildi mi devlet nerede diye sorgula. sen o devlete katkını % 90'larda kaçak elektrik kullanarak, devlet binalarını taşlayarak ya da yakarak yaptığın için iyi bile elektrik veriyor. batıdaki gariban vatandaş senin kullandığın elektriğin de parasını ödediği için devlet pek tabi elektriğini kesmiyor, daha çok kullansın ki daha çok ödenmeyen açığı kapatsın istiyor.
    hoş diyelim yeni santrallerle daha çok destek olunacak doğuya buna yardımcı olunur mu yerel güçler tarafından, tartışırım; merak eden hakkari havaalanı neden yapılamıyor araştırsın.
    not: hangi ırktan olursa olsun kul hakkını önemseyen, kullandığı elektriğin parasını ödeyen yurdum insanını tenzih ederim.
  • bir adet amına kodumun hırsızının yavşakça hezeyanıdır. beter olun elektrik hırsızları. senelerdir sizin kaçak elektriğin bedelini ödeyen insanların hissetiklerini anlayabilirsiniz belki. belki çünkü vicdan, karakter vs... mevcut değil bu tip kan emicilerde.
hesabın var mı? giriş yap