• nakşibendi tarikatının önde gelen isimlerinden olan, konya müftülüğü ve 1977 - 12 eylül 1980 yılları arasında sp’den konya milletvekili olarak tbmm’de görev yapan ve 12 eylül’de yapılan ihtilalin ardından cezaevinde yatan şeyh.

    http://www.haberturk.com/news/209640.html

    ukteyi veren: camel (04.05.2007 12:00)
  • ismet inönü'nün bir zamanlar korkulu rüyası olan adamdır.

    http://www.dunyabizim.com/news_detail.php?id=2109
  • bugün dâr-ı bekâya irtihal eyleyen allah dostu. allah rahmet eylesin, makamını cennet kılsın. allah, ümmetimizden tahir hoca gibi muhterem insanların sayısını artırsın.
    (bkz: bir âlimin ölümü bir âlemin ölümüdür)
  • rahmetli turan yavuz'un cuvallayan ittifak kitabina göre ırak'a asker gönderme tezkeresine hayir oyu icin zamaninda akp milletvekillerine uyarida bulunmus olan seyh.

    "tarihte, gerektiği zamanlarda biz türkler, diğer müslümanlarla savaşmışızdır. tarih kitaplarına açıp baktığımız zaman bunun örneklerini görürüz. ama tarihte ve bugüne kadar hiçbir zaman, hıristiyanlarla birleşip müslümanlara karşı bir savaşın içine girmedik. irak savaşı'nda amerika'ya vereceğiniz destek, hıristiyan ile birleşip müslüman'a savaş açmak ve hıristiyan'ın savaşını kendi din kardeşlerimize karşı yapmak anlamına gelir. sen bunu yaparsan, bununla islam tarihinde kara bir leke olarak yerini alırsın"

    kendi dünya görüsü icinde tutarli, omurgali birisiymis, allah rahmet eylesin.
  • bugün sabah öldüğünü bilmeden ismini hayırla andığım zat.ölümü hitabet sanatı için büyük bir kayıptır.
  • 12 eylül askeri darbesinden sonra tutuklanmıştır. hapishanede pek çok kişiye klasik edebiyat dersleri vermiştir. eskiden hocalar varmış yahu. şimdikilerin derdi şiir değil, politika. allah hepimizi, ruhunu eğitmeden iktidar kaygısına düşen hocaefendilerden korusun.
  • sohbet yaparken bir şekilde konuyu konya'ya, konyalıya ve elbette mevlana'ya getiren, doğruyu söylemekten asla geri durmayan, kendisini dinlettirmeyi çok güzel başaran ve zaten dinlenilmesi de gereken nadide hocalardan birisi(ydi).

    insan sevdi mi hep sevgilisinden bahsetmek ister ya, zannımca tahir hoca için de "konya" sevgiliydi.

    evvela konyalıların sonra hepimizin başı sağolsun.
  • kon tv'de sohbetleri yayınlanan, arasıra denk geldiğimde izlediğim cami imamıdır. anlatış biçimini güzel bulduğum, konuşmayı bilen, kendisini dinleyicilere dinletebilen bir stili vardı. müslüman aleminin başı sağ olsun.
  • sanıyorum ilerleyen günlerde oğlu tarafından kontv'deki programlarda anıları, kişiliği konuşularak yâd edilecek.
    allah mekanını cennet, makamını âli kılsın.
  • vefatını duyunca istemsiz olarak "yaah! yaah! diyerek üzüldüğüm, islam dünyasına ender gelecek yüce zat. allah ondan razı olsun. konya nın tarihindeki (hacı veyis zade, baybal hoca dan sonra) sanırım en büyük cenaze kalabalığı görülmektedir an itibariyle. keşke tv lerde boy gösteren, dini kendine alet etmiş kuklalardan çok, böyle yüce zatları dinleyebilse de insanlar, islama dair düşünceleri saflaşsa! yürü hadi hakk'ına tahir hocam. cennette kapı komşun olabilmeyi nasip etsin rabbim senin gibi allah dostlarına.
hesabın var mı? giriş yap