• yazıda anlatılana göre çevredeki insanların tepki vermemsi ile sonuçlanmış bir girişimmiş. bahsi geçen kadınla sevgilisi öpüşüyor olsaydı, ahlak elden gidiyor diye atlanırdı hemen üstlerine. garip gerçekten, çok garip.
  • bu noktada anlamadığım durum neden sivillerden yardım beklenildiğidir. taksim meydanında 100 kişiden 20si sivil polis.

    edit: ben bu noktada polisi savunmuyorum yanlışlık olmasın da. polis canı isterse takar durumları bu konuda herkes hem fikir. açıklamada meşru bulmadığım yön sivillerin gladyatör gibi davranmalarını beklemek. gecenin 4'ünde taksimde takılan tipler ya öğrencidir ya pezevenktir ya da arkadaşlarıyla takılmaya çıkmış şirket çalışanlarıdır(turist, sokak çocukları, tinerciler, eşcinselleri kıstasa katmıyorum.) öğrenci adam bu tip bir olaya bulaşmaz bulaşmak istemez memleketindeki anasını babasını düşünür içine atar. pezevenk zaten mesleği gereği karışmaz. şirket çalışanı da fiyakasına zarar gelsin istemez. esnaflardan dem vurulmuş açıklamada ama taksimdeki esnafların nasıl esnaflık yaptığını hiç oturup deneyimlediniz mi bilemiyorum alttaki entrylerde de belirtilmiş.

    olayın meşruluğuna gelecek olursak tabi ki insanlık ayıbıdır. sorumlularının bulunması için elden gelenler yapılmalıdır. ama açıklamalarda da şuur çok önemli bir kıstastır. bana bu açıklamayı yaparlarken direk olarak polisin sorumsuzluğundan dem vurarak başlasalardı tamam eyvallah ama konu esnafa yoldan geçen vatandaşa gelince işler karışıyor.
  • türkiye'de tecavüzün ne kadar normalleştiğini ortaya koyan insanlık suçudur. üstelik mağdur kadının durumu da meçhul. satıldı mı, öldürüldü mü, hala işkence mi görüyor, bilen yok. aferin türkiye, uyumaya devam.
  • olayda bahsi geçen çevredekilerin bırakın yardım etmeyi kendilerinin de bu tecavüz şölenine katılmamalarına şaşırdığım türkiye sınırlarında artık oldukça olağan karşılanan insanlık dışı girişimlerden biri.
    kimler tarafından hangi ara bu denli nefret tohumu serpildi bu toplumun üzerine bilmiyorum ama artık herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın lafının hakkını ciddi manada verir bir duyarsızlıkta yaşıyor bu ülkede.
  • insanlığın çürüdüğünü gösteren olaylardan biri.
  • istiklal caddesinde, bir cumartesi gecesi, saat 11'de bana omuz atıp "ne omuz atıyon bize" diye bana dönen 10 kişilik gruptan dayak yemeseydim inanmazdım bu habere. fakat aynısını yaşadım; tek fark erkek olmamdı. kaçırmadılar, dövüp bıraktılar. ne esnaf ne de polis bir şey dedi. o yüzden haber gerçek olsa da olmasa da inanırım.

    diyeceğim bir söz var; sizi oraya kolluk kuvveti diye koyanın da, esnafı da, bunları yapanın da (küfür vardı burda).
  • orada ki bu olaya tanık olmuş herkesin insanlığından utanmasını gerektiren hadise. yalnız böylesine ciddi bir olayın haberlere hiçbir şekilde yansımaması çok ilginç. gerçi "insanlığından utanması gerekiyor" dedim ama hiçbiri insan değil sanırım bu olaya tanık olan. o müdahale etmeye çalışan kişi dışında herkes orospu çocuğu. hadi kadınları bir kenara bırak en azından erkekler.

    oğlum hepiniz toplaşıp 6 kişiyi engelleyemiyor musunuz ibneler? illa karınıza sevgilinze mi tecavüz edilmesi lazım amına koyayım bir şey yapmanız için. evet, illa öyle olması lazım. ya da 2 birbirini tanımayan türk'ün yan yana gelebilmesi için ülkeyi ingilizlerin işgal etmesi gerekiyor.

    amına koyayım olayların bu raddeye gelmesini sağlayan herkesin.
  • başlık 'the accused 'filmini hatırlattı bir anda . başlığı ilk okuduğum anda o filmi izlerken ki takındığım o acı yüz ifadesi belirdi yine yüzümde. yine aynı şekilde öfkelendim. insan olmaktan iğrendim.
  • ınsanligin, vicdanin bittigini bize gosteren olaydir.

    ayatimda ilk defa sokaga cikma konusunda korktum bu olay sayesinde ki taksim gezi parkinin onunde kapkacci saldirisina ugramis ancak herife attigim yumrukla olayi savusturmus biriyim. buna ragmen notrdum taksime cikis konusunda. ama bu olay... resmen tuylerim diken diken oldu. hemen ortaya cikip "saat 4' te orda ne isi vardi" diyenler olacak ve benim kanimi daha da donduracak. bu ulkede bir kadinin yasadigi yerden giydigi kiyafete, sokakta ictigi sigaradan sacinin rengine herseyi bu ulke erkegini kiskirtan ve ne yazik ki kadin tecvuze ugradiginda kadini suclu cikartan etkenler.

    dedim ya, dogma buyume istanbullu olmama ragmen, boyle abuk subuk birsuru olay yasamis olmama ragmen kanimi dondurdu bu olay benim.
    (bkz: hayattan ve herseyden bir anda sogutan seyler)
    (bkz: istanbul'dan nefret etme nedenleri)
  • cihan demirci, ilk baskısını 1990 yılında yapmış olan mizah kitabı geyik muhabbetlerinin fiziki ilk sayfasının ilk cümlesine şunu yazar:

    --- spoiler ---

    dünyanın en tekpisiz toplumuna [capslock]tepkilerimle[/capslock]
    --- spoiler ---

    işte böyle bir toplumuz ama tespit 23 sene önceden gelmekte. anlayana. kıps.
hesabın var mı? giriş yap