• kimlerin genel kültür dağarcığında bu bilgi var merak ediyorum.

    hayır, daha sikko icatlarda böyle bir durum yok, ona canım sıkılıyor. misal, "telefonu kim icat etmiş" diye sorulsa çoğu insan buna cevap verebilir. ortalıkta gezen bir bilgi çünkü bu. yahut, çoğu insan "ampulu kim buldu" gibi bir soruya "edison" diye yanıt verebilecek düzeyde bilgi sahibidir aşağı yukarı.

    lan, onu da geç, bu "suyun kaldırma kuvveti" hadisesini bulup "evreka evreka" diye bağıran arşimet, veya yerçekimi kanununu bulan newton gibi isimleri bile az çok duyduk, gördük. aşinalığımız var en azından. resmi eğitim sisteminde bahsedilen şeyler zaten bunlar. ders kitaplarında falan yazardı nal gibi.

    peki televizyon?

    evimizin baş köşesine oturttuğumuz, aileden biri saydığımız bu cihazı kim icat etti? acaip bi sis perdesi var bu konuda. hayır, sanırsın uzaydan birileri gelip bıraktı da, devlet sırrı gibi korunuyor. yazsanıza olm lise fen kitaplarına falan "televizyon denen aleti şu şu şahıs icat etmiştir" diye. hani bilelim ki, hayır duamızı esirgemeyelim di mi?

    ama yok. bi bokluk var bu işte. doğa üstü bir şey. başka aletlere kafam basıyor. bir buzdolabının, vantilatörün, ne bileyim nükleer denizaltının çalışma prensiplerini falan az çok kavrayabiliyorum. gelgelelim bu aptal kutusunun sinyalleri yakalayıp görüntüye, sese çevirmesini aklım almıyor bir türlü. tam şeytan icadı amk.
  • tabiki john television.
  • beni televizyonun cümle parçasıyla bi odaya koyup "bunları birleştir televizyon yap!" deseler, 2 yıl da süre verseler yapamam..
    ama adamın biri çıkmış televizyon diye bişeyi düşünmüş bi de icat etmiş onu..

    kimse kusura bakmasın işte bu bana hiç mantıklı gelmiyor..
    bu işte bi sihir bi büyü ne bileyim bi uzaylı, bi bişey olması lazım..
    sinyal minyal varmış, böle radyo dalgaları bilmem neleri.. dalga mı geçiyosunuz, olur mu öyle bişey..

    _biz bi yerde kendi kendimize bi işler yapsak, başka bi yerde de bi kutu olsa bu yaptığımız işleri millet o kutudan izlese..

    olur mu böyle bi düşünce?! hiç mi usunun sınırı yok arkadaş?
    hiç mi "dur yapma" diyen olmadı sana küçükken..
    cidden çogacayip..
  • televizyon reklamını icad edemediği için kahrından ölmüştür.
hesabın var mı? giriş yap