• liam neeson'ın başrolünde olacağı gerilim filmi.

    edit: vera farmiga, bir diğer başrol oyuncusu. yönetmenliğini jaume collet-serra yapacak.

    edit2: patrick wilson, kadroya katılan bir diğer isim oldu.
  • --- spoiler ---

    2018 abd-birleşik krallık ortak yapımı suç-drama-gizem filmi. film, bates motel ve korku seansı serisi ile kariyerinde yükselişe geçen vera farmiga, takip filmi serisi ile aranılan aksiyon yıldızına dönüşen liam neeson ve farmiga'nın korku seansı'ndaki rol arkadaşı patrick wilson'ı kadrosunda bulunduran oldukça iddialı bir projeye benziyor. ilk senaristlik deneyimlerini yaşayan byron willinger ve phil de blasi’nin senaryosunu yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise farmiga ile evdeki düşman'da, neeson ile gece takibi ve non-stop'ta birlikte çalışmış olan, son olarak da karanlık sular ile beyazperdede beğeni toplayan katalan yönetmen jaume collet-serra oturacak. filmin kadrosunda jonathan banks, sam neill, elizabeth mcgovern, dean-charles chapman ve clara lago gibi başka tanınmış oyuncular da var. iyi bir film geliyor gibi gözüküyor. filmin imdb.com puanı ise şimdilik 6,5/10.

    konusu
    michael mccauley (liam neeson), her gün işten eve, evden işe bir hayat yaşayan bir işadamıdır. aynı zamanda aile babası olan michael'ın oldukça sıradan bir hayatı vardır. ancak eşi ile mutlulukla sürdürdükleri evlilik hayatları bir gün tepetaklak olur. her gün işe giderken kullandığı trende, son durağa gelmeden gizemli bir yabancının kimliğini ortaya çıkarmak zorunda kalır. bir komplonun içine düştüğünü fark eden michael, kendisini ve diğer yolcuların hayatını kurtarmak için zamana karşı mücadele etmek zorundadır.

    imdb.com - http://www.imdb.com/title/tt1590193/

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/the_commuter_(film)

    trailer - https://www.youtube.com/watch?v=zgzaqwka8aw

    --- spoiler ---
  • aksiyon adamımız liam neeson tutan formülden devam ediyor. vizyon tarihi 12 ocak.

    her eve imdb
  • fragmanında liam neesona söylenen "...yoksa aileni öldürürüz" repliğinden sonra yarıldığım film.

    rahat bırakın şu adamın ailesini artık.

    (bkz: taken)
  • bugün izlediğim film.
    filmin ilk yarısında gerçekten gerim gerim gerildim. hep birinci yarıdaki gibi gideceğini zannediyordum fakat ikinci yarıda daha aksiyon dolu sahneler gelmeye başladı, bazı sahneleri kilitlenip izledim resmen.

    --- spoiler ---

    adamın kahraman ilan edildiğini görmek isterdim ayrıca kara murat benim sahnesi de çok hoştu
    --- spoiler ---
  • pek fazla beğenmediğim film. bugün izleme fırsatı buldum filmi. spoiler olsun, sorun olmasın devamında.

    --- spoiler ---

    öncelikle liam neeson'ı ve aksiyon filmlerini çok seviyorum. yönetmen jaume collet-serra, yüksek olmayan bütçeler ile sürükleyici aksiyon filmleri çeken birisi. neeson aynı rolü bir kez daha başarılı şekilde oynuyor. vera farmiga, patrick wilson ve sam neill onar dakika oynuyorlar filmde. biri çıkarken diğeri giriyor sahneye. yönetmen de yine dar alanda doğru paslaşmalar yapıyor. ancak olay örgüsü bana göre önceki filmleri gibi değil. hikaye sonlandığında bu muydu dedirtiyor mesela. gizemini 2. yarının ortalarına kadar koruyor film ancak filmin çözülmesi bence zayıf olmuş. keza filmin sonuda. keşke sonu daha toplu olabilseymiş. iyi madem şeklinde toparlanmış film.
    --- spoiler ---

    bu haliyle en fazla evde izlenecek film kıvamında ancak zaman öldürmek isteyenlere sıkılmayacakları bir 2 saat öneriyor film.

    5.5/10 gibi bir puan verilebilir filme.
  • beklentilerimizi çok yükseltmeden gidip gayet beğenerek çıktığımız, başrolünde liam neeson'ın yer aldığı eğlenceli ve heyecanlı sinema filmi.

    ne zaman bir filmde tek seferde çekilmiş gibi düzenlenmiş veya gerçekten tek seferde çekilmiş bir sahne görsem* * * o filmde beğenecek bir şey buldum demektir. the commuter bunun üzerine bir de sürükleyicilik ekleyerek aslında fazlasıyla sığ bıraktığı karakterlerin üzerine ekleyerek devam ediyor. oyuncular ve ses işçiliği yerinde, işlenmiş en iyi senaryoya sahip olmasa da seyirciyi protagonistin deneyimine dahil edebildiği için yeterince başarılı. bir de elbette liam neeson'ı "ı will find you and then ı will kill you." halinde, gereksiz jumpcut'lar olmadan izleyebiliyorsunuz.

    bence salonları işgal eden filmler yerine şu sıralar the commuter'ı izleyip iyi vakit geçirin. beklentiyi yüksek tutmayın, sadece eğlenmek için gidin.

    hail liam neeson, he who art as qui-gon jinn.
  • bu yönetmenle olan diğer filmlerin düzeyinde değil. ya da ben aksiyon izleyicisi olduğum için bana yeterli gelmedi. gerilim filmi sevenlere hitap edebilir. orada da bir handikap var, başrol abimiz daha önceki filmlerde 1000 lerce kişiyi alt edebilen bir yenilmez olduğundan bu filmde gerilimi veremiyor. korkaklık ile cesaret arası gidip gelebilen bir oyuncu olsa daha iyi olurdu. bir de senaryo yetersiz gibi geliyor. o da hikayeyi destekleyecek yan sahneler konulmamısından dolayı. sahneler hep trende geçsin hem ilginç olur hem de masraf olmaza yatmışlar.
  • film oldukça keyifli, sizi her an merak içerisinde tutan ve yüksek tempolu .film arasına girince reklam girmişcesine insanı üzüyor ... tabi elbette oskarlık film beklentisi olanları üzecektir.

    film sonrası yapılan o hararetli yorumlara pek ihtiyaç kalmıyor. üzerinde konuşulacak fazla bir şey vermiyor size. sadece son sahne de ince bir nüans var. eğlen geç mantığında. hoş ...
hesabın var mı? giriş yap