• italyan mafyasının en büyük ailelerinden biri olan new yorklu bonanno ailesi'nin eski lideri bill bonanno, donnie brasco kimliği ile mafyanın içine sızmış eski fbi ajanı joe pistone ve david fisher tarafından yazılmış, türkçesi iyi adamlar olan kitap.

    --- spoiler ---
    80'lerde geçen kitap, gerçekten yaşanmış olayları ele alıyor. kitapta, o dönemler amerika birleşik devletleri'nde yeni yeni faaliyet göstermeye başlayan rus mafyası ile, italyan ailelerden birinin liderinin, diğer ailelerden habersiz bir şekilde büyük bir petrol anlaşması yapması, bu olayın bonanno ailesinin bir koluna mensup olan birkaç kişilik çetenin üyeleri ile olan bağlantısı ve bu sırada da onları izleyen ve yer yer olayların gidişatını manipüle eden fbi ajanları konu edilmekte.

    16 bölümden oluşan kitabın tek sayılı bölümleri bonanno, çift sayılı bölümleri pistone tarafından yazılmış. aynı hikayeyi ve ona bağlı yan olayları iki farklı taraftan, birbirini tamamlayıcı bir biçimde anlatan yazarlardan bonanno, olayları mafya tarafından anlatırken, doğal olarak pistone de fbi açısından kaleme almış.
    --- spoiler ---

    gerek sinema gerek de edebiyat alanında italyan mafyası üzerine yapılmış eserlere meraklı olan bünyelerde*, kitabın yazarları ilk başta insana abartılı tepkiler verdirtse de, zannımca ortaya çıkan eser, bir mafya romanı olarak düşünüldüğünde beklenileni pek verememiştir. yine de, bu sayede sadece türün fanatiklerinin değil, herkesin bir solukta okuyabileceği akıcı bir suç romanı ortaya çıkmıştır. son 25-30 yıllık dönem içerisinde italyan mafyası hakkında, yine gerçekten yaşanmış olaylardan yola çıkılarak yazılmış daha etkileyici ve daha esaslı bir kitap için ise blood and honor okunabilir.

    arka kapaktan:

    "topkek tony, küçük eddie, tek-kere georgie ve mavi göz bobby... 80'li yılların new york'unun organize suç dünyasına mensup nevi şahsına münhasır iyi adamlar'ından sadece birkaçı... ayrıca biri eski bir fbi ajanı, diğeri ise eski bir mafya babası olan iki yazarın aktardığı fazlasıyla gerçek bir öykünün, tüm şehri kan gölüne çeviren bir savaşın baş aktörleri... mafya ve fbi'ın aynı anda kayıp bir profesörün peşine düşmesiyle başlayan olaylar bu olaylara ilk elden tanıklık eden iki yazar tarafından bir solukta okunan bir romana dönüştürülmüş. iyi adamlar, yasaların her iki tarafındaki iyi, kötü, çirkin ve komiklere dair şimdiye dek anlatılmış en gerçek hikaye."
  • (bkz: good guys)
  • başrollerini bradley whitford ile colin hanks'in paylaştığı polisiye komedi dizisi. amerikada 19 mayıs 2010 tarihinde fox kanalında yayınlanmaya başlayan, bu hafta 7. bölümü yayınlanan harbi komik dizi.
  • medikal drama ve forensic dizilerinden fenalık geçiren bünyelere burn notice'in yaratıcısı matt nix abiden bir kıyak daha. west wing'den sonra pek bi numarasını göremediğimiz bradley whitford ve tom hanks'in yavrusu colin "her zaman işe yarayan taktik" birbirlerine taban tabana zıt iki polis rolünde. colin hanks alıştığımız gibi. orange county'deki karakterin büyüyüp yazar yerine polis olmuş hali. yine efendi, kuralcı ve ukala. ve yine yanında zapt edilmesi imkansız insanlıktan çıkalı epey olmuş bir ortak var. ayyaş, zampara ve kural tanımaz bu ortak 25 sene önce valinin oğlunu kurtardığı için teşkilatta kalmasına göz yumulan ama ciddi davalardan uzak tutulan biri. teksas'ın bağrından kopup gelme abimiz dan stark, adı, tavırları ve kaytan bıyıklarıyla polisten çok 80lerin porno yıldızlarını andırıyor. dizinin flashbacklerle ilerleyen kurgusu da müzikleri de son derece eğlenceli. one liner'lar içki içme oyunu için ideal let's go bust some punks! sayesinde alkol koması da neredeyse garanti. son ratinglerden sonra eklemeden edemeyeceğim. save the mustache ulan!
  • avustralya'nın en büyük ikinci beyaz eşya perakende zinciri.
  • fx de makul bir komedi dizisi olarak yerini almıştır almasına da hala hustle ın özlenmesine mani olamamıştır
  • izlerken resmen altima kacirdigim dizidir. susuzlugu gidermistir. ucak yolculugunu cekilir hale getirmistir.
  • harikaymis yahu bu dizi. baya baya komik.
  • harika dizi keşke devamı çekilebilseydi.
hesabın var mı? giriş yap