• 1987 yilinda yonetmenligini kimin yaptigini bilmedigim, basrolde cary elwes, o zamanlar robin wright simdi robin wright penn olan, dedesinin torununa okudugu bir kitap ile baslayan, prenses buttercupin asik oldugu wesleyin olum haberini alarak devam eden, cok sirin bir beyaz atli prens hikayesi, birde herzamanki gibi tabii prince humperdink adinda sevilmeyen evil bi eleman var. izlenilesi guzel bir film.
  • rob reiner'in yonettigi, taslama* ve ask hikayesi kavramlarini sahane bir sekilde birlestiren, wererat efektleriyle takdir toplayan mukemmel bir yapimdir. inigo montoya isimli karakter, yarmistir bitirmistir ozellikle.
  • sword duel sahneleri bu tarz bir filmden beklenmeyecek kadar iyi olan bir prodüksiyon
  • filmi çok güzeldir, ama kitabı daha da güzeldir. ah bi de unabrigded versiyonunu bulsam*...
  • "life is pain, princess. anyone who tells you otherwise is selling something." lafının geçtiği* film.
  • gercekten cok guzel bir film. bir ask hikayesinin masalsiligini gercek bir masal zarfina koyarak sunmak hos olmus. cok komik replikler iceren isbu filmi ailenize tavsiye etmekten hic cekinmiyorum.

    inigo montoya karakterini antonio banderas sandim durdum bir sure, degilmis.
  • farklı okumalara açık filmlerden biri.

    --- spoiler ---
    güzel prenses buttercup'a kavuşmak için bin türlü badire atlatan kahramanımızın finale doğru yaşadığı şeyler gerçekten içler acısıdır, çünkü ölmüştür. ama bu ölüm meselesi filmde biraz karışık, karakterlerden biri şöyle diyor mesela: "it just so happens that your friend here is only "mostly dead". there's a big difference between "mostly dead" and "all dead". mostly dead is slightly alive. with all dead, well, there's usually only one thing you can do: go through his clothes and look for loose change."

    her neyse filmin sonunda bu "mostly dead" genç adam bir şekilde iyileşir ve prensesine kavuşur. ama artık bundan sonra "half dead" olarak sürdürecektir hayatını. aşk galip gelmiştir, prenses mutluluktan uçmaktadır ve yanındaki adamın kafasını bir türlü dik tutamamasına pek de aldırıyor görünmemektedir.

    görünüşte, "sonunda daima aşk kazanır" şeklinde bir mesajla biten filmin erkek kahramanının, sonsuza dek mutlu yaşayacağı söylenen sevgilisine kavuştuğunda half dead bir hale gelmesi filmin içerdiği müthiş ironilerden biri.
    --- spoiler ---

    şahane.
  • muhteşem bir kılıç dövüşünün olduğu film.
  • "hello my name is inigo montoya you killed my father prepare to die"

    masalsi bir anlatim mukemmel bir film bu tattaki filmlere bakisimi ve onyargimi kirmis sevimlilik abidesi.
    ayrica:
    (bkz: the big fish)
  • mark knopfler'in film muzigi albumu. iste parcalar :

    1. once upon a time...storybook love
    2. i will never love again
    3. florin dance
    4. morning ride
    5. friends' song
    6. cliffs of insanity
    7. swordfight
    8. guide my sword
    9. fireswamp and the rodents of unusual size
    10. revenge
    11. happy ending
    12. storybook love - willy deville
hesabın var mı? giriş yap