• 6.his te olduğu gibi vurucu bir final şeysiyle bitse on üzerinden onluk olacak bir sinema atraksiyonu bu..tırsmadım diyenler yalancıdır, filmde şahs-ı şirinleri tırstırmaya yönelik ucuz efekt klişeleri olmadığı gözden kaçmamalıdır, izlenesidir bu..
  • 2 mart 2003 pazar günü,kadıköy tepe cinemaxxdeki öğledensonra gösteriminin son on dakikasında genç bir bayan izleyici şoka girmiş ve yanındaki arkadaşlarının çığlık çığlığa yardım istemeleri sonucu film yarıda kesilmiştir.kendisine ne olduğu bilinmemektedir ancak görevlilerce kalp krizi geçirmiş olabileceği açıklanmıştır.gösterim,verilen aradan sonra devam ettirilmiş ancak birçok izleyici ağlayarak salonu terketmiştir.bu olaya şahit olan arkadaşım da sözkonusu grup içerisinde yer almaktadır ve gerekçe olarak da şoka giren kızın morarmış suratı ve faltaşı gibi açılmış gözlerini gördükten sonra filmi tamamlayacak gücü kendinde bulamadığını göstermiştir.bu dehşet olay filmin özeti gibidir;sağlık sorunları olanların kesinlikle izlememeleri gerekir.
  • sokaklarda satılan, promosyon amacıyla dağıtılan dvd'den vcd'ye kopyasındaki altyazılarıyla yaran film. filmin büyüsüne kapılmışken, o altyazılar sizi bir anda filmden koparabilir.

    birkaç örnek vermek gerekirse:

    "bye, mom!" tr: allah'a emanet ol anne!
    "....rachel..." tr: "....reçel...."
    "i can't see, its too dark..." bölümünde sonra sessizlik hakimken şöyle bir altyazı çıkar ekrana:

    biz de :)
  • ringu'nun inglizce olan bu versiyonunda, hatunun internette gezerken browser'in adres barında "c:\windows\desktop\...." tarzı adresleri görünce, bütün internet'i makinasına indirdiğine inandığım film. bu arada bu versiyonundaki video, orjinal japonca'sındakinden çok daha korkunç.
  • sinemada izlerken balonmuş hissi veren, fakat gece gelip yatağınıza yattığınızda ortaya çıkmak üzere planlanmış bazı sahneleri sinsice beyninize kazıyan bir film...sinsice diyorum çünki hiç ama hiçbir filmde ,gece o kadar çok uykum varken zihnimde beliren çürümüş ceset imajlarıyla uğraşmadım...korku da değil ama resmen rahatsızlık veren bir film, gitmeyenler çok şey kaybetmez

    bak mesela şmdi yine aklıma getirdim aferim di mi bu saatte
  • film bittikten sonra perdede "seven days" tarzı bir yazı görüpte "aaaa ama biz aaaa..."demekten korktuğumuzve telefonumuzun çalma durumundan tırstığımız parçaları birleştirme üzerine anlam kazanabilecek tırsınç yapım.
  • hayatımda ilk kez tek başıma sinemaya gitmek ve günün ilk seansına gitmek sıfatlarına beni nail eden güzel film.

    sinemanın en büyük salonunun en dolby digital yerinede oturduğum gerçeğide cabası.

    tüm bunlar 4 kez sıçramama neden oldu filmde. etkileyici film...
  • korkutmayan korku filmi.
  • her ne kadar birkac örnegi genelleyen bir yargi olsa da, izleyenlerin filmden cok film hakkinda edindikleri önbilgiler sonucu korktuklari film.
    sadece bazi efekt seslerinin sessizlik esnasinda daaann diye girmesi ve artik her yönetmenin becerebildigi korku sahneleri korkmaya neden olabilirler. bu da bir filmi "amanin oy oy" haline sokacak yeterlige sahip degildir.
    basroldeki kizcagiz stüdyoda filmi tetkik ederken monitördeki sinegin ele gelmesi ilginc olmustur.
hesabın var mı? giriş yap