• massive attack'ın hope sandoval ile yine mükemmel bir işe imza attıkları yeni single.
    paradise circus'un yeri çok çok ayrı tabii ama; the spoils'i de dizilerin en hüzünlü noktalarında çokça duyarız diye düşünüyorum. *

    https://www.youtube.com/watch?v=4n1q4w3qd7w
  • sözleri cok agir olmus...

    tanim: bir baska massive attack ve hope sandoval birlikteligi.
  • bugüne kadar ortaya koydukları en çarpıcı tınıları en minimal şekilde tek bir parçada toplamak istemişler ve yapmışlar sanki. ama hüzünlü desen hüzünlü değil, iç gıcıklayıcı desen o da değil. şimdilik tarif edecek sıfat bulamıyorum.
  • hope sandoval'la işbirliği yapmışlar, bir de üstüne cate blanchett'le klip çekmişler. haydi blanchett'le klip çekeceksin, bari sandoval'la işbirliği yapmayaydın. haydi onu yaptın diyelim, blanchett'i klipte oynatmaya ne lüzum vardı? tek bir parçaya bu kadar massive mükemmellikler niye? *
  • cinayet aleti gibi olan massive attack parcasi. sonunda kim oluyor, kim kaliyor belli degil.
  • yumuşacık hissettiren bir parça. girişiyle, hope sandoval'ın sesiyle...

    şehir ışıklarının parıldadığı bir gece düşünüyor insan. biricik hissettiriyor bu parça insanı. kendiliğinde huzurlu hissettiriyor. garip bir şekilde. uzun bir otel binasının en üst katlarından birinde durup da şehri izleyesi geliyor insanın. şehrin parlayan ışıklarını... kapsayıcı hissediyorsun ve bu kapsayıcılığı yaşamak istiyorsun bir şekilde. kendin olmak, tamamlanmak istiyorsun. onun huzurunu telkin ediyor sanki sana.

    sözleri filan pek bir şey ifade etmiyor bana aslında, daha geniş kapsamlı bir parça bu parça benim için. sözlerinden daha fazla şeyler ifade ediyor yani.
  • aldatılma karşısında taş kesilen bir hatunun oynadığı klibe sahip, dinleyince taş kesileceğiniz bir massive attack şarkısı.
  • müziğin acımasız tanrıları, kendileri kadar zalim iki tanrıçayla yıldırım atmış üzerimize. bir şekilde kaçırmışım. yeni keşfettim, biraz hassas olduğum bir zamana denk gelmesiyle ağzıma s.çma seviyesi yoğunlaştı. tek tesellim ya bir aşk acısı ya da daha fenası bir ölüm acısına denk gelseydi...

    cate blanchett'in manifestodaki etkisi daha geçmeden çok güzel oldu! anladık be kadın sen tanrısın biz, kalorifer böceği! yeter lan.

    in massive attack we trust!
  • bu şarkının videosunda benim bilinç altıma ciddi tecavüz ediliyor. varoluşsal krizlere giriyorum, insan doğasını sorguluyorum. çok garip hissettiriyor.

    ama izlemekten de kendimi alamıyorum.
  • bakın bu şarkı bir devrin kapanışı, yeni bir çağın başlangıcıdır; strauss'un hüzünlü dönenceleridir, bardamu'nun asker üniformasıdır, geceleri tek başına bir vasıta ile yaptığınız yolculukta size eşlik eden yegane değerli şeyinizdir, hope sandoval'a methiyeler düzme sebebidir bu şarkı, proust'un kırk sayfa anlattığı petibör bisküvinin bandırıldığı çaydır, beckmann’ın geriye baktığında hissettikleridir. bu şarkı tahayyül edebildiğiniz her şeydir.
hesabın var mı? giriş yap