• içerik olarak mükemmel bir albüm olmasının yanında gelmiş geçmiş en kötü albüm kapakları sıralaması falan yapılsa herhalde bu albüm, en üst basamakları zorlar. mesela bu albümün içinde herhangi bir muhteşem parçayı dinlerken kabaran duygular, telefonun ışığının açılıp o ucubenin görülmesiyle beraber solup gidiyor. kimin eseri lan o “şey” !
  • 25 seneyi askin beraberligimiz boyunca tasinabilir muzikcalarlarin evriminin her basamaginda bir sekilde yanimdan ayiramadigim albumler icerisinde ilk bestedir kesinlikle. simdiden soyleyeyim ki sevgim, saygim ve tarafim netlessin.

    therion tarihinin breakthrough albumu vovin gibi gozukse de en onemli albumunun theli oldugu konusunda tartismaya yelteneni kaale almam. theli oncesinde senfonik ogelerin ve koronun bu kadar yogun kullanildigi baska metal albumleri vardir belki ama ben bilmiyorum, dolayisiyla bu acidan bana gore ciddi anlamda devrimsel bir album. nightwish ve benzeri mainstream gruplar, septicflesh ya da fleshgod apocalypse gibi senfonik death metal gruplari, hatta dimmu borgir vs gibi senfonik black metal gruplarina birebir olarak ilham verdigini soylemek guc olsa da bu genis yelpazede sanatini icra eden yuzlerce grubun yolunu acmis bir albumdur theli.

    ve evet, therion'un su ana kadar yaptigi en kaliteli besteler de bu albumdedir. bastan sona tek bir bos an bile icermeyen, bir solukta dinlenen bir albumdur.

    albumun tek eksigi tecrube ve paradir ve bu eksiklikler produksiyondaki kalitesizlik ve synth tonlarinin secimlerindeki yavanlikla karsimiza dikilir. 2020'lerde bunlari yazmak kolay tabi, 90'li yillarda dibimizi dusurdu bu album ama aradan gecen onca yilda therion'un gercek orkestralar kullanmaya baslamasiyla ulastigi seviye ortadayken bu albumdeki orkestral ogeler gorece guduk kaliyor. bu eksikligin farkinda oldugu icin muhtemelen kaydi gorece daha kolay olan koro agirlikli bir yol belirlemisti grup theli icin.

    orkestral ogeler geride durdugu icin metal enstrumanlari on planda, koral ogeler on planda oldugu icin de metalik vokaller arkada kalmistir bu calismada. gelecekte bu dengeler yavas yavas terse donecek, metalik ogeler geriye cekilerek orkestralar cosacak, koral ogeler ise her albumun yukunu ceken secilmis bir vokalist ile dengelenmeye baslanacakti ve acikcasi bana gore su albumdeki lezzetli dengeye bir daha ulasamayacakti therion.

    velhasil, keske grup su anki imkanlar ile bu albumun metalik ogelerine dokunmadan sadece orkestral duzenlemelerini yeniden yapip kaydetse de dugun salonu orglarindan kurtulsak. ya da dusundum de, davullar da cok vasat, ona da bi el ativersinler.

    iste o zaman gunumuz gencleri icin subhanallah ibretlik bir paylasim haline gelir ve guncelligini de korur bu album diye dusunuyorum. artik teknolojinin ilerlemesiyle oyle vst'ler var ki el kadar bebeler odalarinda manyak manyak seyler yapabiliyor ve dayisiyla therion da yavas yavas "hukumsuz kalmis" bir grup haline geliyor ne yazik ki. su haliyle theli gibi albumlerin sihrini ancak o donemi yasamis bizim gibi dinozorlar hissedebiliyor sadece diye dusunuyorum.

    johnsson reis, turkiye pazarina acilacagiz filan diye zirvalamissin, buralari okuyorsan sesimi duy derim ahah
  • bu başyapıt albümün üzerine therion kendisi de geçememiştir. öyle epik, sıradaşı, büyüleyici bir albümdür.
    ne yazık ki therion türkiye'ye geldiği için çok dar bütçe sunuluyor ve adamlar 5-6 kişiyle geliyor. bu yüzden böyle epik şarkıları koro ve geniş kadroyla dinleyemiyoruz.
  • yillar geciyor, hala ayni elektrikle ayni heyecanla dinleniyor bu. ba$yapit bu, goruntulere ihtiyaciniz olmayan tiyatro gibi bir $ey.
  • var böyle bişi..
    therion un aşmış albümlerinden biri..
    cult of the shadow, opus eclipse, ve tabiiki : to mega therion..
  • therion denen yüzyılardır beklenilen grubun, mesih gibi ortaya fırlamasıyla '96 da çıkan albümü.

    cults of shadow, the siren of the woods, to mega therion, invocation of naamah
    süper parçalardan birkaçı.
  • zirvede ayaküstü sohbetimizde sözlükle ilgili düşüncelerimizin ortak olduğu , sağlam dans eden yazar.
  • dokuzuncu nesil yazarmış, hoşgelmiş (2 yıl sonra gelen hoşgeldin tümcesi).
  • bu kelime de ibranice 'ejderha' anlamındaymış; demiştim ben ejderhalarla kafayı bozmuş bu adam* diye...
  • therion'nun 9 ağustos 1996 yılında çıkardığı harika albüm.heavy metal ile klasik müziğin mükemmel uyumu ki bi daha da böyle bi uyum yakalayamadılar.

    christofer johnsson - guitars,vocals,keyboards
    piotr wawrzeniuk - drums,vocals
    lars rosenberg - bass
    jonas mellberg - guitar,acoustic guitar,keyboards

    dan swano - vocals
    anja krenz - solo soprano
    axel patz - solo bass baritone
    jan peter genkel - grand piano,keyboards & programming
    gottfried koch - keyboards & programming

    kuzey almanya radyo korosu(adamların yurttan sesler korosunu bakın bi de bizimkine)
    raphaela mayhaus - soprano
    bettina stumm - soprano
    ursula ritters - alto
    ergin onat - tenor
    joachim gebhardt - bass
    klaus bulow - bass

    bu da siren korosu:
    anja krenz - soprano
    constanze arens - soprano
    riekje weber - alto
    stephan gade - tenor
    axel patz - bass baritone

    son olarak albümdeki parçalar:

    preludium
    to mega therion
    cults of the shadow
    in the desert of set
    interludium
    nightside of eden
    opus eclipse
    invocation of naamah
    the siren of the woods
    grand finale / postludium
hesabın var mı? giriş yap