• (bkz: tira$ kopugu)
  • söz konusu kirik leblebi kilikli arko tras sabunu hala en ucuz olandir. bereketlidir, aylarca bitmez..
  • traş olan erkeği seyretmeyi en zevkli kılan unsurdur. krem kıvamındaki köpüğün suratta kendi kendine oluştuğu izlenimi uyandırır. traş sabunu kullanan babalarının bir büyücü edasıyla gaipten köpükler oluşturmalarını izleyen kız çocukları büyüdüklerinde tıraş köpüğü kullanan sevgililerine hep küçümseyerek bakacaklardır *
  • tıraş köpüğü, tıraş jeli vb. muadillerinin asla yerini dolduramadığı sabundur. mahallenin delikanlısıdır, ağır abisidir. sikkoluk yapmaz, yamuğu olmamıştır, bir anda bitip yarı yolda bırakmaz, hemen bitmez. alırsın uzun süre kullanırsın. ucuzdur. etkilidir. bol bol köpürür (öyle yalandan da değil gerçekten köpürür). en kadim dostu tıraş fırçasıdır. beraber harikalar yaratırlar. kırmızı arko marka olanı tercih sebebidir.
  • favori olaylarımdan biridir. özellikle berberlerde küçük bir kaba biraz koyulup köpürtülmesini izlerken insan kendini kaybedip hipnotize olabilir. kullanımının azalması bana dünyanın daha da kötü bir yer olduğunu hatırlatmaktadır zaman zaman.
  • wilkinsonin da güzeldir traş sabunu, yılların klasik traş sabunu kokusundan bir nebze sıkılan, değişiklik olsun isteyenler olursa şuna benziyor şeklen http://www.needblades.co.uk/shaving-soap-44-p.asp
    çok da güzel köpürüyordu en son kullandığımda.
  • kesinlikle bir ustura ile kullanılması farz olan göreceli olarak daha yağlı sabundur. ustura ile kardeş gibidirler, ayırmamak gerekir. proleter geleneğin halen vazgeçilmez aksesuarıdır. sabahları erken vakitte kalkmanın en güzel tarafıdır. tıraş esnasında salıverdiği o kendine has berber kokusu , nedendir bilmem bünyede bir bağımlılık yaratmakta sanırsam. kuruduğunda çok çabuk çatladığı için arada ıslatılması gerekir. yoksa karpuz gibi yarılıveriyor sabun. birde çok zor bulunuyor artık yeni marketlerde.
  • birtakim guzide fimalarin, ticari cikarlari dogrultusunda tahris ve kesik dolu, daha pahali ama daha cabuk biten bir tirasin geleneksel yontemleri kullanan muadillerinden daha iyi olduguna tuketiciyi inandirmis olmalari ile alakali olarak kopukcu ve jelci kitlelerin en son dedelerinin evinde gordukleri, arkaik caglardan kalma bir nesneymiscesine yaklastiklari tiras aksesuaridir. bununla birlikte firca kullanan, geleneksel yontemlere bagli islak tirascilarin bile buyuk bir cogunlugu kopurtmesi daha kolay oldugu icin tiras kremini tiras sabununa tercih eder olmuslardir. tiras kremlerinden (bakiniz krem diyorum, jel ya da kopuk degil) daha zor bozulurlar ve yine kremlere gore daha zor biterler. turkiye'de bulunabilecek olanlarin icinde en makbulu arko'dur, cunku turkiye sinirlari icinde arko'dan baska sabun satilmaz (sayet turkiye'de yabanci ya da yerli baska sabun bulabilen varsa bana ulassin lutfen). bununla birlikte bedavaya yakin fiyati ve 1 sene kadar dayanmasi sebebiyle arko'nun stick seklindeki sabunu yurt disindaki tirascilarin bile takdir ve begenilerini toplar. diger sabunlarla karsilastirildiginda tek dezavantaji kokusudur. ustura ile birlikte kullanilabilecegi gibi "safety razor" olarak tabir edilen eski tip tiras makineleri ile hatta bol bicakli, kartuslu makinelerle de kullanilmasinda bir mahsur yoktur. arko gercekten ucuz bir tiras sabunudur ama bu daha pahali muadillerinin olmadigi anlamina gelmez. hepsi de ingiltere'de uretilen truefitt&hill, geo f. trumper, taylor of old bond street ve d.r. harris markalarinin urun gamlarinda gayet pahali olarak tabir edebilecegimiz sabunlar da mevcuttur.
  • itici gazlar yardımıyla çalışan köpük ve jellerden çok daha kullanışlı olan sabundur.

    40 kuruşa alınan bir sabunla yaklaşık bir yıl boyunca traş olunabilir.
    fırça yardımıyla sürüldüğü için, tıraş öncesi cilde masaj yapar.
    fırça yardımıyla sürüldüğü için sakalı daha güzel yumuşatır, köke nüfuz eder, diğer mamuller gibi yüzeyde kalmaz.
    içinde ne idüğü belirsiz katkı malzemeleri yoktur, sonuçta sabundur.
    kokusu insana ferahlık verir, kendinizi parfüm fıçısı gibi hissetmezsiniz. traş olmuş olmanın ferahlığını yaşarsınız.
    iki kez traş olmanız gerekiyorsa, aynı fırçanın üzerindeki köpüğü kullanabilirsiniz. ek maliyet getirmez.
    ambalajının dibi ikide bir pas yapıp evyeyi kirletmez.
    bir fırça ve bir sabunu çantanıza koyduğunuzda, basınçı tüpten daha az yer kaplar.
    uçağa binmeden önce, basınçlı olduğu gerekçesiyle güvenlik tarafından el konulmaz.
  • arko olanı, gün itibariyle çoğu yerde 1 tl'dir. dezavantajı fırça gerektirmesidir. traş köpüklerini fırçasız yüze sürmek mümkünken, sabunu sürmek için fırça gerekir. en azından ev ortamında.. şuradan görülebilir.
    http://img524.imageshack.us/…0/bb548887bg112500.jpg

    illa arko berber sabunu olmak zorunda değil. sırf tıraş için ayrılmış kokulu bir sabunla traş olup da bütün gün naneli, limonlu kokmak mümkün.
hesabın var mı? giriş yap