• bleach'deki 10. takım kaptanı. kaptanların yaşça en küçüğü olmasına rağmen yaptıklarıyla takdirimizi kazanmıştır. öyle ki, en sevilen kaptanlar listesi yapılacak olsa birincilik için yarışır.

    --- spoiler ---
    zanpakuto'sunun adı hyourinmaru'dur ve "donmuş gökyüzünde süzül hyourinmaru" komutuyla serbest bırakır. buz element kılıçlarının en güçlüsüdür, ejderha şeklindedir ve havayı kontrol edebilir.

    hinamori momo ile küçüklükten beri arkadaştır ve büyük ihtimalle hinamori'den hoşlanmaktadır. zanpakuto'suna isim verirken de yanılmıyorsam hinamori isminden esinlenmişti.

    serideki durumu aizen sousuke ile olan bir olay yüzünden halen belirsizdir.
    --- spoiler ---
  • fullmetal alchemistin edward elricini seslendiren seiyuu romi paku seslendirir hitsugaya'yı. pek tabi dinlemeye doyum olmuyor kendisini.
  • bankaisiyle kendisine buzdan kanatlar ve buzdan bir kuyruk ekleyip buzdan ejderhaya dönüşen bleach kaptanı. şirin olduğu kadar oldukça da karizmaktiktir.
  • soul society'e birkac yuzyilda bir gelen "the heavenly guardian"in bizim zamanimizda can bulmus halidir.
  • bleach adlı anime nin ilk bölümlerinde matsumoto rangiku nun yanında gezen küçük bir velettir,hitsugaya-taicho. rangiku soul society diye tutturdukça "ne işin var,bak kral gibi takılıyoruz" türevi laflar sarfeden genç hitsugaya daha sonra bir anda juu-ban tai taicho luga yükselmiştir, artık yamamoto ile akraba mıdır nedir bilinmiyor. bleach yapımcılarından bu konu ile ilgili olarak en kısa zamanda açıklama bekliyoruz.
  • bankai halinde çok sürekli kalamayan bir kaptandır. bankai kılıcına dikkatle bakıldığında sırtına yakın bir bölgede chakra levelini gösteren işaretler vardır artık benzini mi bitiyor, buzu mu kalmıyor bilemiyoruz. ayrıca ortaokul çocuğu gibi taicho mu olur kimi kandırıyorsunuz şeklinde tite kubo ya sesleniyoruz.

    taicho nun hası için (bkz: zaraki kenpachi)
  • http://www.zerochan.net/1084266

    boyu 1,33'tür. ichigo'nun kardeşi erkek ayşe karin kendisine hastadır. beraber futbol oynamışlıkları bile vardır. ichigo devamlı kendisine " toushirou!!! " diye seslenir. bu onu fitil eder. " bana kaptan hitsugaya diyeceksin " diye düzeltse de ichigo sallamaz.
  • zanpaktousu şudur:

    (bkz: hyorinmaru)
  • --- mangadan hayvan spoiler ---

    animeden sonra devam eden mangada anlaşılmıştır ki kendisi kurosaki "shiba" isshin'in kaptan olduğu dönemde, bankaisine ulaşmasına az kalmış 3. teğmendir. matsumoto o dönem de hala kaptan yardımcısı olsa da, belli ki hitsugaya onu egale edip koltuğu kapmıştır.

    --- mangadan hayvan spoiler ---
  • --- spoiler ---

    manganın son bölümünde bir hassittir dedirtse de diğer karakterlerin ne tür durumlardan kurtulduğunu ve hitsugaya'nın bir nevi ss'nin geleceği olduğunu göze alırsak çok büyük bir ihtimalle kurotsuchi tarafından kurtarılacak kaptan. zaten zombiye çevrilmesi için kan sıçraması yeterli, öldü diye bir kaide yok.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap