• trendyol üzerinden kendi ürünlerinizi satmanıza olanak sağlayan program. ince eleyip sık dokuyorlar gittigidiyor ve diğer satış platformları gibi ver parayı satışa başla tarzında değil. sattığınız her ürünün satış bedeli üzerinden %25 komisyon alıyorlar fakat o kadar berbat bir panelleri var ki neredeyse hiç bir şey düzgün çalışmıyor. her gün en az panel üzerinde çalışmayan ve düzeltilmesi için çalıştıklarını belirten 3 ila 5 arasında e-posta alıyoruz. programa kabul ettikleri satıcılar için ilk siparişi sinsice kendileri veriyorlar. paket içerisine kendi kartvizit ve broşürünüzü koyup koymadığınızı test ediyorlar sanırım.

    edit: panel kullanımı, ürün yükleme ve api alt yapısı hakkında detaylı bilgi isteyenler yeşillendirebilir.
  • ürün onaylama ekibi çalışmayan program..
    ürünlerin yüklenmesi, kabul görmesi, eğitimler derken 1.5 aylık bir süre geçti..
    satışa çıkmamız için tek gereken ürünün onaylanması.

    2500 adet ürün var, ürün başına 5 adet görsel var.
    görsel linkleri direk veritabanı üzerinden gelerek trendyola aktarılıyor..

    15 gündür görsel linklerinin düzeltilmesini istiyorlar ama nasıl istiyorlar onlarda bilmiyor galiba..
    verdikleri excel şablonuna göre, entegrasyon şablonuna göre hepsini denedik.

    ne destek sisteminden, ne mailden destek alamıyoruz hiç bir şekilde, telefon desteği hak getire zaten numaraları bile yok.

    bir an önce süreci hızlandırmaları gerek.
  • sorunun devam ettiğini bildirmekten hicap duyarım.
  • bu kadar reklama para basıp müşteri çekeceklerine, satış yapmak isteyen firmaların ürün girişlerini düzeltsinler. bu ne biçim saçma iştir arkadaş. excellden ürün mü girilir? yıl 2019 lan 2019... üniversiteler bile artık kayıtları sayfalardan girişle alıyorlar. siz hala excelle takılıyorsunuz birde onay süreci saçmalığı var. destek hiç çalışmıyor. n11 bu konuda çok iyi.
  • türkiyenin açık ara en kötü pazar yeri mağaza sistemidir. hatalarla dolu bir panel, yetersiz destek, bilgisiz çalışanlar, başarısız bir altyapı.

    edit: konunun böyle kalmasına içim el vermedi. kendisini çok geliştirmiştir. hala da geliştirmektedir. şu anda türkiyede satıcı açısından kullanılabilirlik ve ulaşılabilirlik olarak en iyi pazaryeri konumundadır. ancak buraya dikkat, çok iyi demiyorum, sadece en iyi diyorum. hala alması gereken yolu vardır. diğerleri gerçekten içler acısı durumdadır, trendyol şimdilik sıyrılmayı başarmıştır.
  • berbat bir programdır.

    bu kadar kötü bir altyapı, sorunu çözemeyen bilgisiz, alakasız çalışanları ve satıcılara sağladığı neredeyse sıfır destek ile berbat bir şekilde yönetilen bu site nasıl bu kadar büyümüş, buralara gelmiş hayret ediyorum.
    bu trendyol’un değil, tamamıyla satıcıların azmi ve sabrı ile kaynaklıdır.

    hiçbir işi çözemezler, excel ile ürün girişi için saçma ve boş şeylerle günlerce uğraştırırlar, panelde sorunsuz bir gün olmaz, adamı kanser eder. neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.

    anlamadığım nokta içeriden biri çıkıp ya arkadaş bu nedir biz bunu neden böyle yaptık tüm bunlara gerek var miydi şekilde hiç mi sormadı? hadi sormadı ya bari diğer platformlardan örmek alsaydınız biraz.

    böyle amatörce yönetilen bu site nasıl bu denli büyümüş insan gerçekten hayret ediyor. trendyol günümüzde ulaştığı bu başarıyı satıcılarına borçludur.
  • yeni satıcılarına ne bir yönetici mail desteği , ne bir yardım veren oluşum. geldiniz ama niye geldiniz gibi bir halleri var.
  • satıcı olarak, gayet güzel bir şekilde satış yapan bir ürünün bir anda satışının kesilmesini görebileceğiniz ürün.

    olaylar şöyle gelişiyor;

    *ürünü panelden yüklersiniz.
    *siparişler gelmeye başlar.
    *siz de tedarikçiniz ile görüşerek, daha fazla ürün için sipariş geçersiniz.
    *ancak bu sırada, her ne hikmetse, ürününüz "içerik onayı bekleniyor" durumuna alınmış olabilir. tabii bu da satışı düşürür.
    *bu yetmedi mi? o zaman daha on dakika öncesine kadar satışı yapılan bir ürün aniden "yüksek müşteri şikayeti" nedeniyle satıştan çekilebilir. zira ürün, kara listeye alınmıştır.
    iyi de ürünü satışa açarken bilinmiyor muydu bu durum? biliniyorduysa neden satışa açıldı? bilinmiyorduysa daha ürün müşteriye gitmeden hangi ara "yüksek müşteri şikayeti" oldu da ürün satıştan alındı?

    ekşisözlük ile trendyol'un arası çok iyi bildiğim kadarıyla ve muhtemelen bu yazılardan sonra "ama efendim şu durum var", "bundan dolayı o öyle oluyor" şeklinde açıklamalar getirecek mesajlar gelebilir. ancak, bu mesajlar, burada yazdığım durumu maalesef değiştirmiyor.

    o yüzden, programa ilişkin paneli, yukarıda saydığım durumları ortadan kaldıracak şekilde değiştirmek/geliştirmek daha önemli bir durum bence.
  • arka planı şüphesiz ki türkiye'nin en berbat e-ticaret platformudur. aynı zamanda türkiye'nin en çok kazanan pazar yeri platformudur.

    yaklaşık bir sene önce, hali hazırda n11, gg, instagram gibi platformlarda satış yaptığımız firmamız ile tedarikçi olarak katıldık. yaşadığımız tecrübeleri aktarmak isterim.

    1- her kategorinin bir sorumlusu var. bizim satış adeti ve puanımızdan dolayı kategorimizin sorumlusu aradı bir gün (sanma ki iletişim halindeler). başta, klasik, esnaf gibi davranmaya çalışan, sizi o keşfetmiş gibi pohpohlayan, günde beş kez profil fotoğrafı değiştiren, beyaz yakalı bir kadın. dedi ki ürünlerinizi banner alanına ekleyecez. ekleyin dedim tabi, artacaksa satışlar neden olmasın?
    o günden sonra başladı mevzu. haber vermeden etmeden kalkıp sepette %50 indirime sokmuş ürünleri. x liraya sattığımız ürün inmiş mi x/2 liraya. satılmış mı ben uyurken 220 adet ürün. tamamı zararına, tamamı hızlı giden mallar. sürpriiiiiz! siparişleri iptal edersek sipariş başına 25 lira cezadan toplam 4225 lira ceza(220 sipariş değil 220 ürün). göndermezsek ve müşterilerin kendi kendine, kargolanmamasından dolayı en azından bir kısmını iptal etmesini beklersek puan düşecek. gönderirsek 11.000 lira zarar. aradım kadını cevap vermedi. ertesi gün mesaj attık, sonraki gün döndü ve yazdıkları 3 yaşında çocuk aklıyla dizilmiş kelimelerden ibaretti. cevap vermedik ve beklettik son güne kadar. yiğidi öldür hakkını yeme. covid-19 dönemi kargolama süresi iyiydi(dokuz).

    2- sakın ama sakın karşında muhatap var sanma. "destek talebi" adında boktan bir bölümleri var. güya oraya sorununu bildiriyorsun da çözüm için geri dönüyorlar. toplam açtığımız bildirim sayısı 62 ve sorunumuzun çözüldüğü bildirim sayısı 7. bu yedi bildirimin tamamı da dokuz günün üzerinde sonuçlandı. mesela şunu yazmışsındır; "merhaba. ekte attığım görselde göründüğü gibi, paneldeki başlıktan farklı bir başlıkla yayında ürün." o pc başında nasıl bir insancık varsa gelen cevap şu; "lütfen barkod numarası atınız". bunun meali şu 'attığın fotoğrafta barkod var ama ben zahmet edemeyeceğim için oradan bakıp bakıp yazacağıma sen yaz ve bana at'. veya siparişin adresi şu mesela "bahçelievler mahallesi no:92 çankaya/ankara". böyle çıkarırsan iade gelmemesi mümkün değil. canlı destekten yazınca senin yerine bildirim açarlar. telefon hattı açtılar arıyorsun yine senin yerine destek talebi açıyorlar. yani destek talebi boku olmadan işin çözülmez. yazıyorsun müşterinin adresi eksik diye. diyor ki aradık ama cevap vermedi müşterimiz. sizin yerinize talep açalım. talebe dönüş 9 gün. maksimum kargoya verme mühleti 4 gün. bre amk 4 gün dolunca 25 lira ceza kesiyorsun da bunda bizim suçumuz ne?

    3- ilk girdiğimiz zaman, çalıştığımız entegrasyon firması ile ürünleri yayınladık. yayınladık yayınlamasına da ilk ürünümüz tam 2 ay sonra aktif hale geldi. her gelen ürün için bu geçerlidir. ürünü ekliyorsun ve hata veriyor "beden bilgisi eksik", halbuki eksik tek bir sütun bile yok. yazıyorsun, gelen cevap şu; "beden sorunu bizim büyük bir sorunumuz. çözülmeye çalışılıyor. sizleri bilgilendireceğiz". bekliyor da bekliyor yayına girmek için. sonra yeni bir bildirim. "fotoğraf uygun değil" aynı fotoğrafı silip tekrar ekliyince yini bir hata,
    yeni bir hata. derken kendi kendine bir bakıyorsun 2 ay sonra yayında. tecrübe ile sabittir ki trendyol'a güvenip stok yapma güzel kardeşim.

    4- kendi barkodunu, kendi fotoğrafını kullansan bile, itin biri gelip karın tokluğuna seni ekmeğinden edebilir. çok hızlı bir malın tamamını toptancıdan çektik. yaklaşık 1200 adet. alış fiyatımız 33, kdv ile toplam 40 lira. 99 yazdık. zaten 25 i trendyola, 7 si kargoya gidiyor. kalıyor bize 27. 5 lira. 5 daha gitti kdv ye. kaldı 22.5 net kar (gelir vergisini saymıyorum).
    toptancıya gelen tamirleri (bozuk ürünleri yollarız tamir edip tekrar satarlar) alan adamın biri bizim ilanın üzerine 79 lira yazıp ezdi bizi. 'önemli değil' dedik, 'zaten malın devamı yok, onda bitince bize dönecekler'.
    ne olsa beğenirsin :) adam kutusuz, pili bitik, arızalı malları (toptancının puştluğu) müşterilere yollamış ve gelen yorumlar evlere şenlik. derken 48 yorum toplamış, 4.6 puan almış ürünün, 45-50 adet malı olan adam yüzünden puanı 2.9 a düştü. ha mal elimizde çaktı mı? tabii ki hayır. n11 kurtardı bizi.

    5- sen kalk özene bözene paketle ürününü. müşteri alsın ürünü, iki gün kullansın ve kutuya küfür edermiş gibi koysun geri göndersin. ürünü açıp gördüğün tabloyu fotoğraflayıp atıyorsun trendyola. "ürün kullanılmıştır. bariz çizikler mevcuttur. etiketi sökülmüştür. tekrar satışa uygun değildir. iade kabul edilemez.". gelen cevap aynen şu "müşteri sizin gibi paketlemek zorunda değil. iade onaylanmıştır." ne diyeceksin? hangi küfür rahatlatır içini? o malı alabilmek için iki ürün satmışsın ve kârını çevirmek için yerine aldığın malı piç etmişler. ne oldu? 3 mal çöp. emek verdiğin malın kıymetlidir. malların çocuğun gibidir ama o adaletsizlikten bahseden, hükümeti eleştiren, türkiye'ye bok atan o insan müsveddesi beyaz yakalı şerefsiz çıkıp çocuğuna tokat atıyor ve o amk ofisinden çıkıp yine adil bir memleket istiyor. türkiye adil bir ülke olsaydı sen ekmek yiyemezdin moda çocuğu.

    6- ödeme konusu peki? şöyle ki günde 200-300 kargo çıkaracak kadar potansiyeliniz varsa, o döngünün içindeyken maalesef hızınızı kesmemek ve puanınızın düşmesini engellemek için (eğer defacto, nike gibi çok departmanlı bir firma değilseniz) hesaba oturacak vaktiniz kalmıyor. perşembe ödeme günü. geçen baktık alacağımız 6x lira. perşembe günü yatan para 3,8x lira. hemen talep açtık tabi :)) şaka şaka. umurumuzda bile değil artık. çalacaklarını sanmıyorum. zaten cuma bir daha yatırdılar 1,2x lira. o kalan x de neyin parasıysa artık. eminim onlar da bilmiyorlardır(taleptekiler). bize de para lazım olunca birinin alacağından kesiyoruz öncelikle. şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki sirkülasyona sahip bir firma değilseniz zaten alacağınızın ne olacağını tahmin edersiniz. 30 kargoya kadar takip edersiniz. adetli siparişlerde takip etmeniz mümkün değil. mümkün diyenin kendi muhasebecisi vardır.

    uzun lafın kısası kardeşim satış yapma demiyorum. ıslak rüyalar görme yeter. trendyol babasını bile her an satabilecek kadar ahlaksız insanların çalıştığı bir firma. gözünde büyütme ama esnek ol. ne olursun coşma. trendyol'a güvenip de sakın stok çekme. sakın aylık ortalama kazancımız şu kadar, kredi çekip ithalat yapalım, toptancıya verdiğimiz fazla paranın %25 i bile faizi ödüyor gibi planlar yapma(en azından trendyolda satacağını hesap ederek). aç kendi siteni. bu insanlara verdiğin komisyonu google'a ver. kendi sisteminin kralı sensin. bir ay değil bir saat sonra ne olacağı belli olmaz trendyolda.
  • kurumsallaşamamış, partneriyle ilişkisi "0" olan bir program. gerçekten güzel bir işleyişi olsa bu site çok daha fazlasını kazanır eminim.
    5 ay önce bir ürün güncellemesi için fotoğraf gönderdik, 20 adet üründe.
    sonuç? hala işlemler onay bekliyor, 3 kere müşteri temsilcisine belirttik aradık sorduk gereken her şeyi yaptık fakat en son müşteri temsilcisinin dediği şey "gözden kaçmış olabilir" varın gerisini siz düşünün.
    n11 ve hepsiburada partner programları yanında melektir.
hesabın var mı? giriş yap