*

  • trendyol satın almacilarin ucuz mal kapatip kar marjını %50 de tutarak firma menfaati doğrultusunda müşterileri pandikleme durumudur. sanal mağazaları için her mağazanın kendi satın almacisi olur, bu herifler ucuz ve satan mal buldukça şirkette varlıklarını sürdürebilir. ki keza satın alım yaptıkları kemikleşmiş firmalar olduğu gibi (sahteci bile olsalar) yeni personelle kadroya dahil olan şirketler olur. stoklu firmaların ellerinde kalan malları çok ucuza kapatmak en sevdikleri şeydir.

    bunları nerden mi biliyorum çünkü şahit oldum hepsine. görüp bilmediğiniz ürünü almayın hele ki kozmetikse mesele.
  • sadece trendyol değil.

    piyasa fiyatının altında satılan her parfüm sahtedir. satan markanın dev firma olması da bu durumu değiştirmez.

    ancak markanın kendi yaptığı kampanya ile ucuza satılırsa sorun yoktur.

    internette ucuza bulduğunuz her parfüm istisnasız şekilde sahtedir. aynı şey saat ve gözlükler için de geçerlidir.

    markanın 1000 tlye sattığı gözlüğü ya da parfümü adam 150 tlye alıyor. oo ucuza buldum diyor. ucuza bulmadın. kazıklandın.
  • konuyu uzatıp saçma sapan yazmak istemiyorum. raf fiyatı 330-50 olarak değişen bir parfümü indirim günlerinde 300 liraya aldım ki kafama sıçayım sanki 30 lira çok değerliydi. missliva adlı bir tedarikçi ile gönderdiler parfümü-şu anda hiçbir numarasına ulaşılmıyor tedarikçinin de. şişeyi elime aldığım gibi terslik olduğunu anladım çünkü parfümün rengi bile yanlıştı, sonra incelerken şişede ezik, metal ile cam kısım arasında görünecek kadar bariz sıkılmış silikon parçaları gördüm. parfümün alt kısmında batch kodu yoktu. açıp tek bir sefer sıktım koku kesinlikle dp parfümde daha iyi tutturuluyordur. tamamen sahte bir parfüm vardı elimde.*

    kargosunu yapıp iade süreci başlattım. kuru bir mail aldım 2 hafta içinde, ürünün orijinal olduğunu yazıyorlardı. göndermeden önce video ve fotoğraf da çektim ki yalanlanırsa kanıtlayayım diye. normalde süreçlerinde önce tedarikçi sonra trendyolun kontrolünü sağlayıp orijinallik belgesiyle bilgilendirme iletmeleri gerekiyordu. ama belge falan yoktu mailde. orijinallik belgesi istedim 1 aydır bekliyorum. bugün sonunda tüketici hakem heyetine başvurdum.

    trendyoldan demek ki sıkıntılı ürün alınca böyle siklenmiyorsunuz. şımarık bir tüketici olmadığımdan kolay kolay iade sürecine girmemiştim daha önce ama demek ki böyle oluyormuş. ben bir daha alışveriş yapmayı düşünmüyorum. ölücü olduklarını 300 liranın üstüne yatarak gösterdiler. zaten son rezaletleriyle sıçmışlardı iyice sıvadılar benim gözümde. kozmetik alacak olan varsa almasın diye bilgilendirmek için yazıyorum.

    iade süreci devam eden varsa allah sabır versin. yetkilisinden temsilcisine kokuşuk bir sistemleri var.

    edit: arkadaşlar bu bir şikayet başlığı değil. ben şikayetimi gerekli mercilere yaptım zaten. öyle olsa ayrı başlık açardım 06.02.2020 trendyol’un bana sahte parfüm satması diye. koyardım kanıtları pdfleri hep beraber söverdik. bu benim açtığım bir başlık değil, mevcut başlığa bilgilendirme entrysi giriyorum dikkatli olun diye. konu hakkında merakı olan varsa mesaj atar alır kanıtlarını. iş yerinde çalışıyorum, ayrıntıya girecek vaktim olmadı. milleti de şikayet başlığı açıp uğraştırmak istemedim. sanki şirketim var anasını satayım, trendyol da benim rakibim, onu bokluyorum. herkes gibi son tüketiciyim böyle bir yazıyı daha önce görmüş olsam bir daha düşünür almazdım. insanların kafasında soru işareti oluşsun diye yazdım. saygılar.
  • %50 ihtimali olan durumdur.

    lakin kanıt olmadan "satması" şeklinde kesin bir dille yargılama, ben gördüm, şahit oldum demek ile ispatlanabilecek doğrulukta değil.

    nerenle gördün diye sorarlar adama.
  • sırf bu korkudan geçen gün “mart saçmalıkları günlerinde” parfüm almadım. iyi ki de trendyoldan parfüm almamışım
  • o da bir şey mi? geçen gün aile büyüklerinden birisine nokia 216 sipariş etmiştim ürün geldi, kutusunu açtım ve ne göreyim telefonun şarj cihazı ve bütün aksesuarları sahte. kendisini açtım ımeı sorgusu yaptım btk dan nokia 216 diye kayıt altına alınmış fakat cihazın kalitesi en düşük kalite çin ürünlerinden bile kötü. ses deseniz anlaşılmıyor ekran deseniz piksel piksel. trendyol'u aradım firmayla görüşecez bekleyin mail attım size dedi ama maili kontrol ettiğimde ne mail var ne de başka bir şey.
  • sephora dışında almayın alayı sahtedir.. bunu da tekin acar kozmetik çalışanı söylemişti gün boyu üzerinizde kalmıyorsa sahtedir uyarısını da yapmıştı.. ha ben yine pahalı diye almıyorum (usa sağolsun oradan alıyorum)
  • böyle sitelerden parfüm alınmaz %90 sahte. trendyolun 300 liranın üstüne yatmasına şaşırmadım. 1 ay olmuş müşteri mağduriyeti giderilmemiş. trendyol vizyonsuz, müşteri memnuniyeti olmayan, amatör, uyduruk bir pazar yerinden başka bir şey değil. gerçi pazar yerinde bile aldığın ürünü beğenmezsen değiştirirsin, para iadeni alırsın. böyle uyduruk yerlerden kesinlikle alış veriş yapmıyorum.
  • çin mallarını rahat rahat türkiye'de satmak için, çinlilerce satın alınan bir alışveriş sitesinden bahsediyoruz.
  • aman diyeyim hanimlar ,beyler. trendyol'dan parfum, saat ve hatta marka esofman ( butikte satilanlar) dahi almayiniz. sahte urun ve parfum sattiklari gercektir. bazan -eger sansli iseniz-gercek urunler denk gelebilir. orijinal ibaresine dikkat ediniz. zaten orijinale de paramiz yetmiyor mk. bari o hakkimizi elimizden almayin zalimlar.
hesabın var mı? giriş yap