• erasmus'un deliliğe övgüsünün ne bok yemeye listeye girememesini anlamlandıramadığım saçmalık.
  • jack london diye arama yaptıktan sonra, incelenmeye değer bir liste olmadığı anlaşılacaktır.
  • the fountainhead'in de olmayışı ilginçtir.
  • incil'in* bir edebi eser olarak değerlendirilebileceğini öğrenmemizi sağlayan ilginç liste..
  • suç ve ceza'nın arasına kitap ayracı olarak konulabilecek liste...
  • muhtemelen en iyi ikinci 100 demek istemişler.
    dostoyevski'siz, kafka'sız, london'suz, camus'suz liste ancak bu kadar olur.
    hazır iş olsun diye liste yapmışken tuna kiremitçi niye yok onu da anlamadım.
  • bu listenin ne kadar vasıfsız olduğu içinde aslan, cadı ve dolap'ı bulundurmasından anlaşılabilir.
  • türlerin kökeni / charles darwin listedeyken nasıl olur da evrim aldatmacası- harun yahya olmaz dediğim listedir. yazıklar olsundur*.
  • daily telegraph ve the guardian gazeteleri ile abd’li talk show sunucusu oprah winfrey’nin kitap kulübü’nün de katkılarıyla oluşturulmuş olanını içine girenlerle değil girmeyenlerle gayet kolpa bulduğum liste. hadi mihail solohovu veya dostoyevski bilmiyorlar diyelim victor hugo yu da mı bilmiyorlar ulan hadi onu da bilmesinler johann wolfgang von goethe diye biri var oğlum almanlar kültür merkezlerine adamın ismini vermişler.
  • yüzüklerin efendisi üçlemesini 35. sıraya koymaları itibarıyla, sçarım böyle seçime demek istediğim listedir ve hatta dedim bile.
    incil'i de göründe iyice oldu dedim. pek tarafsız pek güzel maşallah. ne boktan bir sıralama olmuş bu. söve söve bi hal oldum gördüğümden beri. yemişim listenizi.
    dur duur; hırsım geçmedi.
    bence insanlar sinemacılar ve kitapçılar olarak ikiye ayrılır. ikisi de tercih eden bir insanın bile gönlünde biri daha ağır basar. bence. şahsen kitapçı biriyim ve benim beğendiğim kitapları başkalarının beğenip beğenmemesi çok da umurumda olmaz sanardım ama görüyorum ki o olgun hissiyat uyanmadı bende bu listeyi görünce. böyle zkik bir listeyi kim yapar, neye göre yapar, ne büyük bir saçmalık! kitaplar siz beğenin ya da listeleyin diye yazılmadı ki? herodotos siz beğenin de bayılın diye mi yazı acaba? ya da thukydides? thukydides var da neden xenophon ve anabasis yok? o da o ayarda bir antik yazmadır ve çok değerlidir, aynı zamanda vitruvius'un bugünkü mimariye de ışık tutan de architectura kitabı nerde? nerden bildiniz ki bu seçtiklerinizin en iyi olduğunu? bana sordunuz mu? alla alla. hadi filmlerin bir hasılat listesi, gişe bilmemnesi işleri var. kitaplarda nasıl olacak ki bu iş? dünyanın pek çok yerinde korsan, kaçak bir sürü kitap okunuyor, ya da herkes kendi dilinde yazılmış bir kitaba daha fazla eğilim gösteriyor. yaşar kemal fanatikleri mesela. ee yok şimdi yaşar kemal bu listede? türkçe yazmak mıdır acaba suçu? klasikler klasikler evet iyi, neden bir oblomov göremedik? goncharov nerde?
    sıfır bu liste sıfır. iğrendim ben bunu hazırlayanlardan.
    öçlü nedir efendim ölçü nedir? çok satması mı? korsanları nerden bilecekler ya da farklı ülkelerdeki yayıncıları? ruhumuzu okşaması mı? nerden biliyorlar ki milyonlarca insanın hangi kitapta daha çok kendini bulduğunu? kutsal olması mı? e o zaman kuran nerde, tevrat nerde? nedir anacım boktan ölçü birimleri? gerizekalı bir liste. iğrendim ki nasıl. üç gün söverim artık.
    bir de tıklayın gazeteciliği gibi. lafa bak! tüm zamanların! nasıl da iddialı. tüm zamanlarınmış. yüz kitap! yüz kalça güzeli için tıklayın internet ilanları gibi. ay felaket felaket. kaçın!
hesabın var mı? giriş yap