• ankara'da yüksel caddesi dolaylarında gezinen, 10-12 yaşlarındaki bir çocuktur. hava buz gibi olsa bile bir kazakla gezinir ve hiç titremez. gecenin bir yarısı bardan çıktığınızda yanınıza gelir ve "türev integral sor, bilirsem selpak alıcan, bilemezsen benden" şeklinde bir önerme atar ortaya. ilk tepkiniz* yatıştıktan sonra "eyi bakalım" şeklinde çocuğa "2x^2'nin türevi?" gibi basit birşey sorulur. şak* diye cevap gelir, apışır kalırsınız. "ezberlemiş la bu kerata" şeklinde "6x^3+2'nin türevi?" sorulur. çocuk bu sefer sesli hesap yapar. sonunda yine doğru cevap gelir. çocuk "onsekiz iks kare abi" derken artık size eşlik eden tepki* kafanızda "la ben bu dersi daha geçen sene verebildim" ezikliğini yaşatır. sonunda da çocuğa "e^(2x)'in integrali" sorulur... çocuk doğal olarak iptal olmuştur ancak bolca selpak alınarak çocuğun hakkı verilir.

    iki gün sonra bir arkadaşımdan "gözlüklü iki abi bana kıl olup kazık yerden sordular abla" dendiğini duymuşumdur. kızın aklına ilk gelen "hımmm bunlar hooker with a penis ve klarkkent olsa gerek" çıkarımıdır...

    çok yaşa türev integral bilen selpakçı çocuk!

    not: bu entry 28 şubat 2016 ekşisözlük direnişi süresince katalanca olarak sunulmuştur. (bkz: bütün entry'lerini katalancaya çevirmek) bundan çok daha kaliteli yüzbinlerce entry bu süreçte yok olmuştur. bir zamanlar devletin milletini ebleh yerine koyması yasaktı, bazı yasaklar özlenebiliyormuş.
  • yakinda "ben turev integral biliyorum" yazili bir kartonu boynuna takarak dola$acagini tahmin ettigim velet. bu "efsane"yi o kadar cok ki$iden duymu$tum ki bir de ben kendisiyle tani$ma $ansina eri$ince muradima erdim.

    kendisi bu calculus konularini "kel kafali bir muhendis abisi"nden ogrendigini itiraf etmi$tir. hayir bir $ey degil, insan aciyip da satin aliyor sattigi mendilleri, o yapilmamasi gerekeni yapip ailesi tarafindan cali$tirilan cocuklara para verip bu boktan carkin donmesine yardim ediyor. arada boyle cakal bi velet de cikip bundan iyi prim yapiyor.

    kendisine turev yerine integral sorusu sorun. aralik vermediginiz icin c'yi unutacak ve "yanli$" dediginizde "belirsiz integral abi oo yaaa ne bileyim ben onu ohoo" $eklinde camura yatacaktir. olsun, madem ki somuru denen $eyi bu $ekilde cakalliklara alet ediyor, siz de bilmedigi konudan sorup yanli$ cevabini bahane ederek durumu kurtarmi$ olursunuz.

    (dikkat: artik c'yi ekliyor olabilir bu bo$luktan yararlanmalari engellemek icin. hic olmadi trigonometrik bir $eyler sorun. o da turev o da integral anasini satayim)
  • soru sorma gafletinde bulunup iki milyona selpak almama sebep olmuş çocuktur.
  • okulu uzatırsam olacağım çocuk çeşidi.

    2 yıl sonra ek: okul uzadı. mentollüler 75 diğerleri 50 kuruş.
  • mevzu bahis çocuk public namlı mekandaki iki kokoş hanımefendinin "625 in kare kökü kaç eki eki" şeklindeki sorusuna "e yirmi beeeşş" şeklinde bir kapak vermiştir. çok yaşasındır hakkatten.
  • görmeden, tanımadan takdir ettiğim, sevdiğim ve uzaktan uzakağa alkışladığım küçük selpakçı çocuk. şayet bırakın integrali, türevi; bir havuz problemiyle bile yalnız kalsam ağlarım ben. bunu okuduktan sonra seneye iktisadı ne yüzle bitiricem diye şu saatte kendi kendime sormama da neden olmuştur bu çocuk. topluma kazandırılası insandır kendisi.
  • her public çıkışının olmazsa olmazlarındandır şirin velet. calculus sınavından 2 gün önce lnx'in türevini arkadaşıma öğretmişliği vardır saolsun.
  • türev/integral temelinin üstüne gelişimini tamamen sokakta tamamlamıştır bu çocuk. her görüp selpak alışımda bir türev bir integral söyleyip "bak bu çok pis, kesin sorarlar" diye tüyo veriyorum. tatlı bir çocuk, insan satın almadan geçemiyor işte, en azından bir ışık görüyorsunuz tünelin ucunda o ışığın da ne olacağı artık ona kalmış.
  • tezgahı matematik bölümünün önüne açan cocuktur.
hesabın var mı? giriş yap