• girgir in yazi isleri muduruydu.
  • bir gönül adamı, bir bilgi hazinesi, hoşsohbet bir münevver zat.
  • abi, iyi insan, dünya tatlısı sanat dostu.
  • müthiş insandır, süper babadır...
  • muazzam web sitesine sahip kişidir.sabah aç akşam yatarken kapat.

    http://www.turhangunay.com/
  • (bkz: deve dilaver)

    oğuz aral ile birlikte gırgır'da calistiklari donemde, meshur avanak avni'nin her zaman nefret edip zitlastigi ve sikca dayak yedigi deve dilaver karakterinin ilhamini vermis kisidir.

    avanak avni icin ise, bkz: rıza külegeç.

    "mizahın abisi oğuz aral" kitabinda hikaye soyle aktarilmis;
    ---
    girgir eki bir yasini doldurmustu ki, derginin kadrosuna yeni bir genc katildi; rıza külegeç. 16 yasindaki riza, kadikoy ticaret lisesi'nin aksam bolumunde lise 1'e gidiyordu. sonradan girgir'in ve devamindaki pek cok derginin temel diregi ve onemli kaligrafi olacakti ama calisma yasamina getir-gotur isleriyle basladi.

    riza, gece okula gidip sabah erkenden dergiye calismaya geldigi icin her zaman yorgundu. o yorgun, ambale olmus haliyle kendisinden istenen isleri cogu zaman unutur ya da eksik yapardi. en cok muhattap oldugu ve basinin derde girdigi kisi turhan gunay'di. turhan, derginin ve gazetenin sayfa sekreterligini yaptigi icin daima birilerinden bir seyler almasi ya da gondermesi gerekirdi. bu isleri yapmasi gereken de riza'ydi. tartismadiklari, cekismedikleri, bagrismadiklari gun yok gibiydi.

    oguz aral, uzun boyu yuzunden "deve" lakapli turhan ile cocuk yastaki riza'nin cekismelerini, zitlasmalarini hep biyik altindan gulerek izlerdi. bir gun onlerine yepyeni bir cizgi roman atti: avanak avni..

    riza, cizgi yasamina yeniyetme delikanli olarak atilan avanak avni'nin, turhan da onun her zaman nefret edip zitlastigi ve sikca dayak yedigi deve dilaver'in ilhamini vermisti. baslarda biraz kizdilarsa da, sonralari cok gulup eglendiler.
    ---
  • hayatimda tanıdığım en güzel insanlardan biri olan turhan abi'yi tutuklamışlar. o kalem tutan ellere kelepçeler takmışlar insanin akli almiyor.
  • http://www.cumhuriyet.com.tr/…unay_anjiyo_oldu.html

    yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunmaktadır.
    tutukluluğuna sebep davanın iddianamesi hala bekletilmektedir.

    yapılan anjiyo sonucunda günay’ın kalp damarlarının tıkalı olduğu belirlendi.
  • uluslararası yayıncılar birliği tarafından verilen ipa prix voltaire'i alacak olan yazar.

    kaynak

    ekleme : isveç- göteborg’da yapılan bir törende verilen ödülü, yurtdışına çıkma yasağı nedeniyle alamayan yazar yerine kızı elif günay aldı. ödülü alırken yaptığı açıklama;

    “kendi ülkesinde sadece yaptığı iş yüzünden cezalandırılan bir insanın dünya tarafından aynı sebeple ödüllendirilmesi gerçekten de paha biçilemez bir şey. babam adına, uluslararası yayıncılar birliği’ne, verilen mücadeleyi ödüllendirdikleri ve türkiye’deki duruma dikkat çektikleri için teşekkür ederim.”
hesabın var mı? giriş yap