• ovaya inmiş, hatta daha ileri gidip deniz kıyısına konuşlanmış jandarma.
    dağda değiller artık.
    (bkz: benim yarim karşıki dağda jandarma)
  • jandarma genel komutanlığının belirlediği turizm bölgelerinde emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, ve diğer kanun ve nizamların kendisine vermiş olduğu görevleri yerine getiren, belirlenmiş özel bir kıyafeti, silah ve teçizatı olan, askeri güvenlik ve kolluk kuvvetidir.
  • ilk kez patara da gordum. safari tarzında bir üniforma ve postalları ile yumurta pişirilebilecek kumsalda askeri bir nizam ve insan üstü azimleriyle yürüyorlardı. çok şık görünseler de, hiç özenmedim yerlerinde olmaya. neymiş, turizm jandarması da şaqnlı ve şansız olarak ikiye ayrılırmış.
  • kışlık kıyafetleri yazlık kıyafetlerinden daha şık olan asker tipidir. yeşil fular bile takarlar.
    ancak turistik yerlere kışın pek gidilmediği için sadece turistik yerin yerlileri şahit olur buna.
  • ingilizce sinavindan iyi bir puan tutturuldugunda ve basiniza herhangi bir talihsiz kaza gelmedigi zaman cogu kisi icin askerligi yapmanin en rahat yollarindan biri olarak gorulur. her ne kadar herkesin buyuk bir nese icinde keyfini cikardigi plajdan ve denizden yararlanamasiniz da, 1-2 saat tur atıldıktan sonra bos bir sezlonga uzanıp posta gazetesi nin bulmaca ekiyle gunun geri kalanini gecirebilmeniz mumkun oluyormus.

    ancak ingilizce sinavinda iyi bir puan almaniz turizm jandarmasi olucaginizin garantisi degildir. bol sans ve sabir da bu isin olmazsa olmazlarindandir. zira bu sinava giren arkadaslarimdan bir tanesi bayburttan ege ve akdeniz kiyilarina gitmeyi beklerken kendini baska bir arkadasiyla beraber diyarbakir da bulur. ne oldugunu anlamayan arkadas, "komutanim bizi buraya gonderdiler, ne yapmamiz gerek" sorusunu birlik komutanina yoneltmis ve cevap olarak da "bende bilmiyorum neyse o zaman sizi hazir kitaya alalim bari" yanitiyla karsilasmistir. askerliginin geri kalanini ise 24 saat savasa hazir durumda, sehir merkezinde bir barakada gecirmek durumunda kalmistir ve kaderine kusup askerliginin bitmesini beklemistir.

    ancak cok sonra olayin gercek boyutu bir tesaduf eseri ortaya cikmistir.

    esasinda mugla, antalya taraflarina tayini cikan arkadasim, ingilizce sinavindan yuksek not alinca, diyarbakir da o siralar kizi icin ingilizce hocasi ariyan komutanin dikkatini cekmistir. boylece 2 arkadas bayburttan diyarbakira ogretmenlik yapmasi icin cagrilmis ama onlar gelene kadar diyarbakirdaki birlikten ingilizce bilen birisi bulununca arkadaslarin pabucu dama atilmistir.

    (bkz: bahtsiz bedevi)
  • turistik bölgelerdeki her çeşit bar kavgası, gürültü kirliliği gibi saçma sapan işle uğraşan, polisin işlerini yapan askeri bir yapıdır.
  • ibretle (bkz: #9125843)
    batıya gittiğine salak gibi sevinen bir diğer jandarma eskisi olarak söylüyorum: "iyi düşün, doğru karar ver."
  • nevşehir peri bacalarında bulunan jandarma karakolu için;
    (bkz: http://es.geocities.com/rotondas/jandarma.jpg)
    (bkz: http://www.fotobox24.com/…en/maxis/kap_jandarma.jpg)
  • yedek subayların olamadığı askeri sınıf. kısa dönemseniz, askerlik şubesinde jandarma olmak istediğinizi belirtirsiniz, ülkenin herhangi bir yerine gidip dil sınavıyla batıya dönebilirsiniz...tabii şansınız yaver giderse...
  • acemi eğitimlerini türkiye'de sadece, aydın 1. jandarma er eğitim komutan'lığının vermi$ olduğu ve yeti$tirdiği askerler meslekçi seçilmediği sürece sadece turistlik bölgeler de görev yapan mehmetçiğimiz. bizzat gittim gördüm
hesabın var mı? giriş yap