• memleketimizde farklı düşüncelere yer olmadığını gösteren durum. neden benim ülkemde din çeşitliliği yok. neden bir zoroastrianist, neden bir shintoist yok. hadi bunları geçtim neden göktürk dinine inanan kimse yok. bu kadar mı özü bozulur insanın bin yılda. karaktersiz iki yüzlüler. herkes iki yüzlü.
  • bir binaya yönelip namaz kılan milyonlar olduğuna ve insanların şeytan taşladığına göre yanlış bir iddia. türkiye'de putperest çoktur.
  • putperestlik; bir ilahla birlikte başka ilahlara da tapan müşrik kavimlerin dinidir. sadece allahsızlık olarak anlaşılmamalıdır. cahiliye devrinde mekkelilerde bir allah inancı vardı. fakat bu inancın putperestlikle birleştirilmiş halini kendileri için din edinmişlerdi. kendilerince allaha yardımcılar bulmuşlardı!

    allahın melekler için ''ademe secde edin'' emri veyahut ''kabeyi tavaf edin'' emrinin asıl muhatabı allah'tır. meleklerin hz. ademe secde etmeleri ona tapınma veyahut ibadet amaçlı değil onun şanını, şerefini, halifeliğini ve üstünlüğünü kabul etmeler sebebiyledir. ve bu bizzat yüce allah tarafından emredilmiştir.

    kendisine hürmet edilen bir padişah, huzuruna gelen elçilere şu sadrazama da hürmette bulunun dese ve oradakilerin de saygısından dolayı sadrazama saygı ve hürmette bulunmaları padişahın şanını düşürmez, aksine şerefini arttırır. çünkü isteği layıkiyle yerine getirilmiştir. sadrazama yapılan selamlama ve hürmet gerçekte padişaha yapılmıştır. aynen bunun gibi meleklerin hz. adem'e secdede bulunması yahutta müslümanların kabeye tavafta bulunmaları bizzat kabeye tapınma maksadı taşımaz. dolayısıyla bunlar islama tezat teşkil etmek bi yana yüce yaratıcının emirlerinin yerine getirilmesini ifade eder.
  • putperestlik, insanın kendi ürettiğini tanrı edinmesidir. başlangıçta herkese çok komik gelir. ama insanoğlu dış planda ne kadar gelişirse gelişsin ruhta binlerce yıl öncekinden farksız olduğu ve pek ilerleme kaydedemediği için aynen "kendi yapıp, yaptığına tapmaya" devam etmektedir. listesi uzundur;

    -herhangi bir insanda üstün özellikler vehmedip onu idolleştirmek

    -kendi ürettiği bir fikre, metodolojiye kutsallık atfetmek (pozitivizm yani bilimi yüceltenler ve diğer birtakım bazı izmler)

    -gücü ve/veya parayı hayatın gayesi haline getirmek. bunlar para ve güce tapanlardır...

    -ve geldik en çetrefillisine...hayalinde bir tanrı imajı oluşturup onunla tanrı-kul ilişkisine geçmek veya bozuşup küsmek. küsenler bir kısım ateist olma iddiasında bulunanlardır...

    bu böyle gider...

    şimdi söyleyin memlekette putperest var mı yok mu?
  • aslına bakarsanız hala her ülkede olduğu gibi küçük pagan kitleleri mevcut. ama bunların sayısı bütün ülkeye oranla %0.001 gibi birşeydir.
hesabın var mı? giriş yap