• türkiye'de yazılım dışındaki sektörlerde büyük firma çıkmamasının nedeni olarak hammadde yetersizliği, üretim altyapısının eksikliği gibi faktörler sayılabilecekken yazılım konusunda bu tür altyapılara ihtiyaç olmamasına rağmen
    neden hala bir yandex, bir sap çıkmıyor merak ediyorum. bakın google, microsoft falan demiyorum, bir çok ülke marka firmalar çıkarmaya başladı. clash of clans oyununu çıkaran supercell bile finlandiya'ya yılda milyarlarca dolar kazandırıyor.

    hal böyleyken her sene öss/lgs sınav birincilerinin yıllardır bilgisayar mühendisliği seçmelerine rağmen henüz elle tutulur bir firma olmamasının tek nedeninin türkiye'deki evlerin garajlı olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. sonuçta 3+1 evlerin salonlarındaki aynalı konsolların üzerine kurulmuş dantelli bilgisayarlarla büyümüş çocukların ufku ne kadar geniş olabilir ki.
  • google ı bile googleda aratarak bulan bir milletten ne beklenir
  • ekşi sözlük patronu sedat kapanoğlu'na sorulması gereken soru.
  • yazilim yaratmasi gereken mühendisler ihracat yapiyorum ayagina teknokentlerde kosgeb paralarini cukkalayıp, kobilere erp yazarak para vurmaya calistigindan cok da sürpriz olmayan durum.

    bunlarin bir de isten anlamayan yatirimcilari kafa kola almak icin yaptiklari sisirme "biz kimiz" sunumlari vardir, adami gebertir gülmekten.. "ios/android based order management system for ciğerci şeyhmuz usta..."*

    en büyük zevki is cikisi bagli oldugu üniversitenin starbucks'inda frappe icip etraftaki kizlari kesmek olan abazanlardan bir whatsapp bir facebook kurmalarini bekleyip de strese sokmayin bizim wanna-be girisimcileri.
  • çünkü biz hardware seviyoruz.
  • (bkz: udemy)
  • "..... şey yok artık böyle sistematik bişey yok. abur cubur dolduruyorsun herkes ihtiyacını ordan alıyor ama hiç de karışmıyor, istediğini buluyorsun. bu bilişim fazla kafa yorarsan sıyırırsın, kullanacaksın nimetlerinden kullanıp, yararlanıp işini göreceksin kafayı taktın mı o zaman işin kötü , çok fazla hikmetine fazla şeyapmamak lazım." diyen bir başbakana sahip ülkemin elinden bir şey gelememesindendir. sorun türkiyede değil.
  • google'da çalışan ortalama bir yazılımcının yıllık maaşı 65 bin dolar civarındayken türkiye'deki yazılımcının 24 bin tl civarı olmasından kaynaklı olabilir (tahmini 8 bin dolar).

    edit: lord gaga özelden google'daki maaşların 110-120 bin dolar olduğu konusunda uyardı.

    edit 2: cozy powellbahsedilen maaşların taban maaş/net para olarak yaklaşık 2 katı olduğunu söyledi. bir de bonus + equity stock vs varmış.

    gel gelelim bizim yazılım şirketlerinde olay "paranı verdim ya yeter" olarak dönüyor. yazılımcıların en fazla ihtiyaç hissettiği motivasyon ise eksik. çalışanların çoğu mutsuz. bu sebeple insanlar çalıştığı şirketleri sahiplenemiyorlar zaten. ayrıca tek bir patron var, her şey patronun söylediği şeyden ibarettir. zira patron, bazı konularda kararı yazılımcıya bırakmanın ne demek olduğunu bilmez. ki bizim ülkemizde bu konularda danışmanlık bile yeni oluşuyor.

    ekleme: komedifransez kiraların da kıyaslanması gerektiğini söyledi. silikon vadisinde, amerikanın diğer bölgelerindeki malikane alabileceğiniz fiyatla 1+0 daire kiralanıyormuş.

    jose raul capablanca google her sene hisse veriyor demiş. biraz daha arttırırsak 200 bin doları bulur diyor. var mı arttıran?
  • turkiye'de start up, angel investor ve diger bir suru olgunun yaygın olmaması ve ulkemize cok gec gelmesinden kaynaklanmaktadır.
  • yıllar önce şimdiki başbakan açıklamış.
hesabın var mı? giriş yap