• ramak kalmıştır. ortada devlet diye birşey yoktu tamam ama ülke de ülke olmaktan çıktı hakikaten tam bir tımarhaneye döndü. halkın birbiriyle problemi yok ama tımarhane müdürü hastaları birbirine düşürüyor. umarım en kısa zamanda hastalar isyan çıkarır ve yönetimi ele geçirir. yoksa gidişat hiç hayr-ı alamet değil.
  • "http://www.hurriyet.com.tr/gundem/28221286.asp" derim de başka birşey söylemem!
  • şöyle hepimize 46 raporu verilip hakkımızda konuşulurken "bunlaaar deelii" denilebilse.
  • birkaç gün üst üste yüzyıllardır işlenen insanlık suçları denk geldiği için insanlarda ''ne biçim ülke burası'' izlenimi oluşması nedeniyle kafalarda beliren düşünce.
    halbuki bu hep böyleydi. saçmasapan ölümler, nefret, kan, taciz, tecavüz ülkede sık sık gerçekleşen insanlık suçları. gazete köşelerinde okuyup geçtiğimiz olaylar. mecliste kavga vs. zaten alışık olduğumuz sahneler.
    esasında şu an olan, bu deliliğin toplum olarak farkına varıyor oluşumuz. yalnız klasik ''ne günlere kaldık'' geyiğinden bahsetmiyorum. daha bilinçli bir farkına varma söz konusu. insanlar kendilerini ve etrafındakileri sorguluyor, çözüm bulmaya çalışıyor. daha önce kötü olayların faillerine lanet okunur, bu dünyanın çivisi çıktı denir ve konu kapanırdı. şimdi daha farklı bir tepki söz konusu.
    yılların birikimi diyelim.
  • aynen öyle dedirten başlık.
    mesela haberler hiç mi iyi gelişme olmaz dedirndedirten cinsten
  • (bkz: #49265631)
  • 11 şubat 2015 özgecan aslan cinayetinden sonra iyice su yüzüne çıkmış gerçek...

    bu cinayette; cinayeti işleyen, işlenmesine katkı sağlayan ya da göz yuman yaratıkları savunanlara tek bir kelime söyleme ihtiyacı bile duymuyorum. onların ruh hastası olduğu zaten açık seçik ortada.
    ancak madalyonun diğer tarafındaki kişilerin de pek aklı selim olduğunu söyleyemeyiz maalesef.

    mesela;

    yargıya güvenmeyip türkiye'yi idamın geri getirilmesini isteyenler var. (burada amacım insan hakları üzerinden bik bik yapmak değil, bu yaratıklar daha beterini hakediyor zaten.) hem 'yargı çok güvenilmez.' hem de 'idam geri gelsin.' diyen kişilerin olması tuhaf sadece.

    fatih gökçe denen yaratığın facebook hesabına girip; ''anana bacına tecavüz ediyoruz 30 kişiyiz hihaho.'' , ''küçük kızından bulasın.'' falan yazan binlerce kişi var.

    yine fatih gökçenin hesabına girip oradan bir arkadaşını sosyal medyada ifşa ederek; ''bu da onlardan o.ç. bu adamlarla arkadaşlık yapıyorsan sen de suçlusun'' diye karara varanlar var.

    özgecan'ın cenazsinde; ''burada erkek istemiyoruz, defolun.'' diye bağıran feministler var.

    ekşisözlük'te ''sevgilisinden terkedilen her erkek bu yaratıklarla aynı kafadadır.'' yazan aklı selimler var.

    ''tamam keşke olmasaymış ama çok abartıldı.'' diyen orta yolcular var.

    ne alakaysa otobüse kart basmayarak özgecan'ı ananlar var.

    gayet iyi niyetlice yazılan ''aracımıza binan kadın namusumuzdur.'' yazısında bile eleştirecek biyer bulup kelimelere takılanlar var.

    ''herkesin savunma hakkı vardır'' diyerek bu yaratıklağrı kurtarmaya çalışan sözüm ona avukat var. ilginçtir ifade değiştittiriyor.

    ''kadın allah'ın erkeğe emanetidir.'' deyip yine olayı dine getiren siyasetçiler var. gerçi onlara göre kadın-erkek eşitliği fıtrata ters.

    var da var yani...

    dediğim gibi, bunların hepsi olaya üzülenler tarafından yapıldı.
    bir de
    nihat doğan gibiler var, muhtemelen binlerce...
  • sokağa çıkmazsak,
    ekmek almazsak,
    minibüse binmezsek,
    kartopu oynamazsak bir ihtimal yaşayabileceğimizi anlamamızı sağlamıştır.
    liste her geçen gün uzamaktadır.
hesabın var mı? giriş yap