• m-gen gelecek planlama merkezi'nin kurucusu, kişisel gelecek planlama danışmanı.

    "orta doğu teknik üniversitesi ekonomi bölümü'nden mezun oldu. okul yıllarında çalışmaya başladı. öğrenciliği sırasında hem asistanlık, hem de görme özürlü öğrenciler için okuyuculuk yaptı. çocuklar için, onların kahramanlarını sembolize eden figürler ile cam üstüne resimlerinden oluşan bir sergi açtı.

    1982 yılından bugüne dek su motoru, bilişim, telekomünikasyon, tarım, hayvancılık ve ilaç dağıtım gibi sektörlerde, çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici, genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. 2002 yılında, bilişim sektörünün en başarılı iş kadını ödülüne layık görüldü.

    ceo kulüp ve türkiye fütüristler derneği'nin ilk üyelerinden olan tarhan, aynı zamanda fütüristler derneği'nin başkanı. çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev yapıyor, kişi ve kurumlara kişisel gelecek planlaması danışmanlığı yapıyor, seminer, konferans ve eğitimler veriyor.

    çeşitli dergi ve gazetelere makaleler de yazan ufuk tarhan'ın, gençlerin başucu kitabı olarak lanse edilen 'düşlediğin gelecek' adında bir kitabı bulunuyor."

    kendisinin uzmantv.com da üniversite öncesinde, sonrasında ve sırasında gelecek planlama ile ilgili verdiği bilgilere ulaşmak için ;

    http://www.uzmantv.com/uzman/danisman-ufuk-tarhan
    http://www.m-gen.biz/
  • 1967’den beri çıkmasına rağmen, onca aklı evvel, sözde ilerici, lider vs nin akıl edip bir türlü türkiye’ye getiremediği the futurist dergisini tr ekleyerek türkiye’ye kazandıran cesur fütürist kişi…

    seminerleri sıkıcılıktan kurtaran, kısa, kolay, pratik, uyulanabilir ve de ucuuz (50 tl, 3 saat, sinema gibi) tablet seminer diye yeni bir model başlattı

    gençlere ne tavsiye edersiniz dendiğinde; ‘’gençlere tavsiyem yok, ricam var; biz büyükleri affetsinler!’’ diyen ve ‘’asıl büyüklere tavsiyem var; gençleri rahat bırakın, önce kendinize çeki düzen verin!’’ diyen gençsever kişilik…

    türkiye’deki ilk ve tek fütürist kadın konuşmacı

    tekno-kadın projesini başlatıp, bizi ancak ‘’sanal ticaret yapan internet girişimcisi kadınlar, blogger anneler’’ kurtarır diyen, teknoloji misyoneri kadın…
  • olumlu gelecek planlamacısı, m-gen gelecek planlama merkezi kurucusu, fütürist... fütürizm ne ola ki diyenler için de en basit tanımıyla, geleceğin var olan değil, tasarlanan olduğunu söyleyebiliriz. gelecek elimizdeki imkan ve şeraitlerle biz onu nasıl tasarlarsak öyle şekillenir. fütürzme göre en önemli trend mobilintertelemedya. yani mobilite, internet, telekom ve medya. tüm bu bileşenlerin üreticisi, kullanıcısı, sıkı bir takipçisi olmayan herkes gün gelecek out olacak deniyor.

    (bkz: fütürizm)
    (bkz: m gen)

    hülasa sözlük, ufuk tarhan işte tam da bu alanda çalışıyormuş. türkiye fütüristler derneği'nin de başkanlığını yürütmekteymiş.
    kendisiyle yapılmış kapsamlı bir röportaj için:

    http://www.pazarlamadunyasi.com/…emid=495&rtabid=38
  • 2006’da türkiye gibi bir ülkede, falcı mı olacaksın? laflarına aldırmadan ilk "gelecek planlama merkezini" kurmuştur, cesurdur.
  • kim ne derse desin çok cesur ve azimli bir kadın. türkiye nüfusuna göre ileri denebilecek bir yaşta olmasına rağmen teknolojiye ve yeni gelişmelere bu kadar açık, üstelik de öncü olması takdir edilsin kategorisinde. onun yaşında ve konumunda bir çok profil gençlere destek değil, köstek vazifesi görmekte, köşesinde söylenmekte.
  • kendisini twitter'dan takip ederim. fütürizm'in ne olduğunu da anlamaya çalıştığım bir dönemde katıldığı bir programda kendisinin ağzından öğrenmiş oldum. tv izlemediğim için internet üzerinden yayınlanan program baya bi ilgimi çekti.

    genç girişimci -aslında bilgisayar mühendisiymiş- bir arkadaş tarafından youtube üzerinden hem de canlı olarak yayınlanan programa konuk olduğunda ilk kez canlı olarak da görme fırsatı buldum. programın ismi ne konuşalım?, katılımcılar youtube üzerinden yorum bırakarak ya da twitter, facebook üzerinden görüşlerini, sorularını aktarabiliyor. özellikle youtube üzerinden yayın esnasında yorum bırakma olayı nefis.

    ilk kez izleme fırsatı bulduğum ufuk tarhan, programın güzelliğini yayın esnasında sürekli dem vururken, yayının ardından attığı tivit, olayın muhteşemliğini gözler önüne sermiştir.

    "çok keyifliydi... trafik yok, gece yarısı soğukta yayın beklemek yok... bitti, kapat, hemen yat. harika:)))"
  • son günlerde gezi parkıyla ilgili ortaya attığı desteksiz komplo teorileriyle banu avar'ın yandaş taraftaki simetriği olma yolunda ilerliyor, tabi hakkını vermek lazım, kullandığı dilin akademik seviyesi avar'a göre çok daha iyi
  • akıllı ve doğru yere yatırım yapan, çevresi geniş abla. mesela 8 yıl önce gelecek planlama (biz buna zaten iş planı diyoruz) olayını yaparak danışmanlık yapmaya başladı. bugün dijital ajans adı altında sosyal medya hizmeti sunuyor. yani bugün beyazshow'da görünce çevresinin çok geniş olduğuna da emin oldum. neden çıktı, ne dedi, ne anladık. bir konu var, onu bağlayacaklar sandıydım.

    şöyle bir yazısı var. türkçe imla kuralları umursamadan yazılmı.
  • iyi güzel de twitter'da her tweet'i buzzword yığını yeminle. bir de bunları hashtag yapıyor falan.

    hadi buzzword'ları anlarım, aramaarda görünsün falan diye de her kelimeyi hashtag yapmak nedir.

    mesela "#platindergisi #yazarlar #buluşması yine çook keyifli, besleyiciydi:) platindergisi #future" diye bir tweet var.

    çok itici be, mesela şunu insan gibi "@platindergisi yazarlar buluşması yine çook keyifli, besleyiciydi:) platindergisi #future" yapmak varken neden hashtag?

    yanlış anlaşılmasın, severim kendisini ve bu yüzden de twitter'da takip ediyorum ama rica ediyorum android gibi tweet atmasın yahu. gelecek = robot denklemini her tweet'e uygulamak zorunda değiliz.
  • sayısız konuşmasına katıldım bu kadının; gerek ödül törenlerinde, gerek dernek yemeklerinde, gerekse de iş dünyasının önemli zirvelerinde. fütürist etiketini üzerine yapıştırmış ama inanın anlattıklarının gelecek bilimiyle uzaktan yakından alakası yok. neredeyse tümü kuru lakırdı. yıllarca apple ve steve jobs anlatıp durdu insanlara. şimdi de ağzında sürekli ''y kuşağı'', ''z kuşağı'' laflarını geveleyip duruyor. bunca yıl öylesine güçlü bir network oluşturmuş ki kendine, nereye gitse kabul görüyor, yüksek meblağları cebine indiriyor. siz siz olun bu iyi yürekli insanın anlattıklarını boş verin, onunla bir diyalog kurup networkünden faydalanın. gençlere yardımcı olmayı fazlasıyla sever zira.
hesabın var mı? giriş yap