• önce görüntüyü koyalım

    yani o kadar bilinçlendirme, afiş, kısıtlama hepsi hikayeymiş. bir hekim olarak aylardır bir tarafımı yırtmama gerek yokmuş bunu anladım. nasıl olsa uludağ zengini olunca bulaşmıyormuş... otelde konaklayınca eller havaya, şehir merkezinde sigortasız işinden evine dönünce para cezası. yeni türkiye'nin adaleti bu.
  • bankta tek başıma maskesiz otursam polis gelir ceza yazar. ama uludağ'da parti yapsam bir şey olmaz.

    hafta sonu gidip iki bira alamıyorum marketten. ama uludağ'da sıcak şarap içebilirim.

    ama aynen bakanım koronaya karşı savaşımız tam gaz devam ediyor. biz kazanacağız:d
  • daha anlayamadınız mı yahu? bu virüs sadece fakirlere bulaşıyor.
    ayrıca ordakilerin %60'nın sürekli evde kal diye paylaşım yaptıgına yemin edebilirim ama kanıtlayamam

    edit 3: yazmayı unuttum. yaza girerken serbestleşmeyi başlatan devletimiz yine kasım aralıkdaki vaka yükselişinden ders almayıp aynısını kış tatili için yapıyor. sürekli doktor olan çevremden vakaların gözle görülür bir düşüş trendinde olmasına ragmen yine şimdi bile bile lades demek, bilemiyorum altan

    edit 2: pandemi boyunca instagramda evde kalın diye diye kafamızı siken doktor arkadaşım şuan da orada büyük ihtimalle de onların içinde. ilk editdeki okumuş cahil olayıda bir parça bu dangalaga aslında

    edit 1: benim yasak fantezim oldugunu söylemiş. sevdigim insanları korumak için bu itham yapıştırılacaksa bırak yapıştırsınlar. benim sikimin keyfi ailemden, sevgilimden önemli degil. 1 sene kayaga gitmesem hiç bir şey olmaz varsın seneye giderim. hep söylüyorum bu ülke cahilden ne çektiyse okumuş cahilden daha çok çekti.
  • kendimi kandırılıyor gibi hissetmeme sebep olan görüntüler. bu sene çekildiğine emin miyiz? ancak ntv de otellerin doluluk oranının %90 olduğundan bahsetti.

    hem yasaklardan hem de korona olacağım korkusundan kafayı yemek üzereyim artık. ama görüyoruz ki dahil olduğum kesim dışında herkes keyfinin derdinde.
  • doğal seçilim olur. bırakınız yapsınlar efendim. dövletimiz artık parası olana ve suçlu olana gık demiyor. astımınız yüzünden açık alanda maskenizi çıkartırsanız cezayı yersiniz ama ona göre.

    yakında beklediğim örnek konuşma:

    polis: cezayı ödeyecek paran var mı?
    halk: yok memur bey.
    polis: al sana ceza.

    başka polis: cezayı ödeyecek paran var mı?
    halk: var memur bey.
    başka polis: devam et.
  • ulan, başlıkta hala "bu virüs sadece fakirlere bulaşıyor" yazan var. hem de 3 aydır her sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu herkes dışarıda dolaşırken.
    millet daraldı, fakir zengin ne alakası var?
    bunlar parti yapıyor da parti yapamayan evinde mi oturuyor?
  • hayatta her şey sınıfsal olduğu gibi virüste sınıfsal. siz evlerinizde tıkılıp kalmışken zengin tayfanın maske yasak demeden tatil ve partilerine devam etmeyip evde ekmek pişirdiğini falan mı sanıyordunuz. çalıştığım yerde tüm işçiler maske takarken bir tek takmayanlar patronlar ve yöneticiyim diye geçinenler. bu duruma tepki verdiğimde bana verdikleri tepki onlar taksınlar ki biz takmayalım oluyor. sanki virüs bir tek fakiri isçi sınıfını öldürürmüş gibi ikili oynamaları mide bulandırıcı. yani şaşırtmayan görüntülerdir.
  • bu akşam haberlerde benim de dikkatimi çekti. millet içiçe teleski, telesiyej sırası bekliyor. mesafe adına hiçbir şey yok. bu ayrıcalıkları nereden geliyor bunların? hiçbiri maske de takmıyor. virüsün uludağ'ın zirvesinde donup bulaşmadığını düşünüyor herhalde embesil yaratıklar. kendileri geberse umurumda olmaz ama insanlara da bulaştıracaklar.
  • virüsün akp’nin kongre, miting gibi siyasi etkinlikleri ve turizm ve avm gibi vergi gelirleri yüksek sektörleri etkilemediğini bilmeyen cahillerin eleştirdiği etkinlik.

    kadıköy boğa civarı maskesini indiren kızlara çelme takarak kolluk kuvvetleri gerekli önlemi alıyor zaten.
  • saat dokuzdan sonra sokakta yalnız başına yürümek isteyenlere ana bacı saydıran ılık, asosyal ekşi tayfasının eleştirmediği görüntüler.

    bundan önce yazılanlara bakın. nasıl ponçikler. garibanın garibandan daha büyük düşmanı yok.
hesabın var mı? giriş yap