• ingilizce'ye an affair of love olarak cevrilmis 1999 yapimi fransiz filmi. sergi lopez & nathalie baye oynuyor.
  • oldukca guzel, surukleyici, sadece iki kisinin etrafinda donen, ismine ragmen pek de seks sahnesi icermeyen izlenilmesi siddetle tavsiye edilen film.nathalie baye in oyunculugu mukemmel.
  • efendim, gördüğüm ve anlayabildiğim kadarıyla (herkesin bir dimağı ve kapasitesi var, elbette sınırları da); before sunrise ve before sunset filmlerinden oluşan o ikilemeye benzerlik göstermekte bu film. benim filmde dikkatimi çeken unsurların başında oyuncuların mimikleri geliyor. gerçek insan doğallığını oldukça başarılı bir şekilde yansıtmışlar kanaatimce. takdir ediyorum. arşiv için güzel bir parçadır kendisi evet.

    (filmin ismine bakıp da atlayacak olanları bizzat dövücem. olmadı kızı yollayıp ona dövdürcem, haberiniz olsun)
  • bir frédéric fonteyne filmi. had safhada gerçekçi olduğunu düşünüyorum. oyunculuklar, hikaye ve erkek ve kadın arasındaki sohbet gayet doğal. nihayetinde bir ilişkinin hikayesi ve son tahlilde hüzünlü...
  • ankara sinema kültürü derneği sayesinde sinetek avrupa kapsamında ankapol'de izleme fırsatına sahip olunmuş film.

    kadın erkek ilişkisinin sadece sevişmekten ibaret olup olamayacağını irdeleyip son tahlilde aşksız seks uzun süren ilişkilerde mümkün olamaz sonucuna varmış yönetmen. 'hakkında hiçbirşey bilmediğiniz bir insanla salı-perşembe buluşup sevişmenizden başka onunla birşey yaşamamak mümkün mü?' sorusuna hayır yanıtı vermemizi isterken, böyle bir ilişkinin pratikte mümkün lakin acı verici olduğunu göstermek istemiş. one night standden farklı bir koşulun incelendiği anlaşılan filmde nathalie bayenin kolundaki takılar fetişist bünyelerde fatal error e sebebiyet vermiştir.

    filmde kadın ve erkek kahramanın buluştuğu oteldeki resepsiyonistin birkaç buluşmaya tanıklık ettikten sonra otele gelen ikiliye yönelik sergilediği umursamaz tavır çok güzel yansıtılmış; sevişme sahnelerindeki diyaloglar ve sevişirken saatine bakan eski sevgili hikayesi bir nevi filmin koparan anları olmuştur.

    aldığı ödüller:

    1999 venedik ff en iyi erkek oyuncu ve en iyi kadın oyuncu ödülleri
    2000 tromso ff izleyici ödülü
    2001 saint jordi ödülleri: en iyi ispanyol erkek oyuncu
  • turkce adi pornografik bir iliski olan 80 dakikalik film.
  • amerikan sinamasi ve fransiz sinemasinin farkliligini gosteren guzel orneklerden biri. filmin nasil oldugunu anlatmiyacagim farkini anlatacagim amerikan sinemasindan. amerikan sinemasinda olaylar, yasananlar hep tum dunyayi etkiler, tum dunyada felaketler olur, uzaylilar dunyayi ele gecirir, tum dunyada hava sogur tum dunya insanlari ölur, dunyanin her yerinde sular karalari kaplar; fransiz sinamasinda iki kisinsinin dunyasi kararir yada aydinlarnir. iki kisinin aski, sorunlari dunya kadardir ama dunya umurlarinda degildir.
  • on iki yılda dünyanın ne kadar değiştiğini göstermesi bakımından ilginç bir film. o zamanlar orta yaşlı insanlar için kadının üstte olduğu pozisyon ciddi bir fantezi imiş. şaşırtıcı.
  • huzunlu bir film . isminden dolayı erotizm pesindeyseniz pek öyle degil.
hesabın var mı? giriş yap